Delicatese Literare
Recenzii

Trei luni și jumătate în America de Amelia Adania, Smart Publishing – recenzie

Trei luni și jumătate în America

Amelia Adania

Editura Smart Publishing

An apariție: 2017
Număr pagini: 108
Jurnalul „Trei luni și jumătate în America” descrie experiența unei studente care, înscriindu-se în programul Work & Travel SUA, ajunge pentru prima dată în „țara tuturor posibilităților“, împlinindu-și astfel un vis. Tânăra noastră are ocazia să mun­cească și să călătorească, îmbinând în cel mai armonios mod utilul cu plăcutul. New York, Casa Albă, Marele Canion, Los Angeles, Chicago, Capitoliul, parcuri de distracții, trasee pito­rești, zgârie nori incredibili și impunători, peisaje spectaculoase, San Francisco, Hollywood, Alcatraz – colorează paginile acestei cărți cu impresii și senzații neașteptate, emoții la cote maxime, entuziasm nelimitat și, bineînțeles, tot felul de peripeții…
America bate filmul? Pentru a afla răspunsul, vă invităm la lectură!
Amelia Adania – o tânără studentă româncă – relatează cu multă acuratețe demersurile și întâmplările trăite de ea pe parcursul unei călătorii incredibile pe care o face în SUA, ca urmare a aplicării pentru programul Work @Travel.
În cele 108 pagini aflăm care sunt etapele necesare pentru a beneficia de această oportunitate, dar și impresiile pe care aceasta le trăiește din momentul în care ajunge în ,,țara tuturor posibilităților”.
Are șansa să lucreze intr-un parc de distracții din statul Ohio, iar cu banii economisiți reușește să vadă o bună parte din obiectivele propuse să le viziteze.
Trei luni și jumătate în America este un jurnal interesant din care afli multe lucruri pe care nu le găsești în ghidurile de călătorie. Sunt convinsă că tinerilor studenți care aplică pentru acest program le va fi de un real ajutor acest mini ghid de călătorie. Am aflat multe lucruri inedite despre America, o țară pe care, de ce să nu recunosc, mi-aș dori să o vizitez si eu cândva.
Deși informațiile sunt interesante, mi-ar fi plăcut ca autoarea să transmită mai multă emoție. Ca simplu cititor nu am putut să simt că sunt ,,acolo”, tot timpul am avut impresia că sunt un roboțel urmărind un alt roboțel.
,,Pe cât eram de speriată de rollercoastere pe atât de curajoasă eram în casele groazei. Nu mi s-au părut extraordinar de înfricoșătoare, poate pentru că nu era întuneric afară.Noaptea umblau actorii costumați și speriau toți oamenii care treceau. Dacă voiai să nu pățești acest lucru, trebuia să cumperi de la magazinele cu suveniruri un lanț cu un dovleac care lumina, astfel ei știau că nu se pot apropia de tine.”
,,Zâmbeam încontinuu și nu mă puteam abține, mă simțeam straniu și nu-mi venea să cred că am ajuns acolo. Am început să facem poze, foarte multe poze dar vântul și soarele ne stricau puțin buna dispoziție. Cred că am petrecut o oră cu telefonul în mână, încercând să imortalizez cât mai frumos momentul, apoi am mai stat puțin să admir priveliștea. „
Ar fi avut un plus din partea mea această carte dacă ar fi fost însoțite aceste informații și de câteva fotografii – acestea aducând un plus de culoare locală.
Recomand această carte celor care doresc să evadeze din cotidian și să vadă America prin ochii unei tinere studente.
,,Pot să spun că și acum, deși a trecut foarte mult timp de când m-am întors, îmi este dor și visez că sunt acolo. Mi-ar plăcea și sper să ajung din nou, dacă nu cu programul Work @Travel, măcar ca un simplu vizitator, să mai văd odată acele locuri superbe, care m-au încântat peste măsură.”

Mulțumim Editurii Smart Publishing pentru cartea Trei luni și jumătate în America de Amelia Adania oferită pentru recenzie.

Cartea poate fi comandată de pe smartpublishing.ro, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

11 Comments

Spune-ți părerea!