Delicatese Literare
Prezentari carti

Trei metri deasupra cerului de Federico Moccia, Editura BESTSELLER

Trei metri deasupra cerului

Federico Moccia

Editura: BESTSELLER

An apariţie: 2017
Format: 200 x130 mm
Nr. pagini: 378
Titlu original: Tre metri sopra il cielo
Bestseller International
Peste 12 milioane de exemplare vandute
Roman tradus in 14 limbi
  1. Trei metri deasupra cerului – Editura Bestseller – Tre metri sopra il cielo – 1992
  2. Te doresc – Editura Bestseller Ho voglia di te – 2007 – prezentare
  3. De trei ori tu partea I – Editura Bestseller – Tres veces tú – 2017 – prezentare
  4. De trei ori tu partea II – Editura Bestseller – Tres veces tú – 2017 – prezentare
Federico Moccia este un scriitor italian, scenarist și regizor de film. „Tre metri sopra il cielo” (2004) a depășit cifra de 12 milioane de exemplare vândute devenind descoperirea literară a anului 2004, câștigător al premiului Torre di Castruccio, secțiunea narativă și al premiului Insula Romana, secțiunea Young Adult. A mai publicat „Ho voglia di te” (2006, premiul Citta di Padova), „Amore 14” (2008), „Tre volte te” (2017).

Ea este o studentă model şi o fiică perfectă. El este un tip violent şi dur. Provin din două lumi diferite. În ciuda la toate, între ei se naşte o poveste de dragoste pe cât de frumoasă, pe atât de controversată. O relaţie pentru care cei doi trebuie să lupte mai mult decât se aşteptau. Step şi Babi sunt ca Romeo şi Julieta contemporani, într-un cadru ce pare să fie creat pentru iubire.
O mare poveste de dragoste. Pe de o parte tinerii, viaţa de grup, motocicletele şi cursele, pe de altă parte incertitudinile şi tăcerile unor familii nefericite. Un microcosmos de vieţi furioase care încearcă să se desprindă de la pământ.
Federico Moccia este un autor care redă sentimente şi stări de spirit. Descrieri actuale, amintiri sau trăiri în care nu poţi să nu găsesti o mică parte din tine.” — Maria Cristiana Tudose, autoarea romanului „Eu sunt femeie”
Romanul „Trei metri deasupra cerului” a stat la baza unui film de mare succes, regizat de Fernando Gonzalez Molina, cu Mario Casas si Maria Valvedere in rolurile principale. Filmul a avut încasări totale de 13 milioane de dolari.
Fragment din roman:
Răsare soarele, e o dimineaţă frumoasă. Ea merge spre şcoală, el încă nu s-a dus la culcare după noaptea precedentă. O zi ca multe altele. Dar până la urmă nu va fi ca celelalte.
Roşu.
El o priveşte. Geamul este coborât. O şuviţă de par blond decolorat îi descoperă gâtul firav. Un profil lejer, dar hotărât, ochii albaştri, gingaşi şi liniştiţi, ascultă visători şi aproape închişi acel cântec. Această calmitate îl surprinde.
— Hei!
Ea se întoarce spre el, mirată. El zâmbeşte, oprit lângă ea, pe motocicletă, cu umerii laţi, mâinile bronzate prea devreme pentru acea jumătate a lui aprilie.
— Vrei să te plimbi cu mine?
— Nu, merg spre şcoală.
— Păi, ai putea să nu te duci, nu? Vin să te iau din faţa şcolii.
— Scuze, îi zâmbi forţat şi fals. Nu m-am exprimat clar, nu vreau să mă plimb cu tine.
— Uite, cu mine poţi să te distrezi…
— Mă-ndoiesc…
— Îţi voi rezolva toate problemele.
— Eu n-am probleme.
— De data asta eu mă-ndoiesc.
Verde.
Mercedesul 200 se repede înainte lăsându-i în urmă zâmbetul încrezător. Tatăl se întoarce spre ea:
— Cine era acela? Un prieten de-al tău?
— Nu, tată, un cretin.
Peste câteva secunde Honda este iarăşi lângă ea. El sprijină cu mâna geamul, cu dreapta atinge acceleratorul, pentru a nu se încorda prea tare, dar cu acei patruzeci la oră n-ar fi avut probleme oricum.
Se întoarce hotărâtă spre el.
— Ascultă, tu chiar nu ai altceva de făcut?
— Nu.
— Atunci, găseşte-ţi.
— Am găsit deja ce-mi place.
— Adică?
— Să mă plimb cu tine. Hai, te duc până la Olimpică, mergem repede cu motocicleta, luăm dejunul şi apoi te aduc la ieşirea din şcoală. Îţi jur.
— Cred că jurămintele tale nu valorează nimic.
— Într-adevăr, îi spune zâmbind. Vezi, deja ştii multe lucruri despre mine. Spune-mi adevărul, îţi plac, aşa-i?

Cărțile autorului Federico Moccia pot fi comandate pe editurabestseller.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări Editura Bestseller

Recenzii și prezentări cărți young adult

 

12 Comments

Spune-ți părerea!