Delicatese Literare
Prezentari carti

Trezirea leilor de Ayelet Gundar-Goshen, Editura NEMIRA

Trezirea leilor

Ayelet Gundar-Goshen

Editura NEMIRA
Colectie: Babel
An apariţie: 2018
Nr. pagini: 427
Traducător: Any Shilon
Titlu original: Waking Lions
Ayelet Gundar-Goshen s-a născut in Israel in 1982 si a studiat psihologia la Universitatea din Tel Aviv, unde a lucrat şi ca jurnalistă. Apoi a studiat cinematografia, iar scenariile ei de film şi de televiziune au castigat premii la festivaluri internaţionale. În prezent contribuie cu articole la BBC, Financial Times, Time Magazine si The Telegraph.
O noapte, Marcovici, romanul de debut din 2012, bestseller in Israel, a fost recompensat cu Premiul Sapir pentru debut si tradus in treisprezece limbi. A intrat si pe lista scurta pentru Grand prix des lectrices de Elle. Al doilea roman, Trezirea leilor, a fost foarte bine primit de critica si a intrat in lista de recomandari pe 2016 ale New York Times, Wall Street Jurnal, The Observer.
Trezirea leilor – toată viața ta poate să dispară într-o noapte cu lună plină.

Dr. Eitan Green este un om bun. El salvează vieți. Într-o noapte, după o garda lungă, neurochirurgul Eitan Green lovește cu mașină un african și, panicat, văzând că omul nu mai poate fi ajutat, fuge de la locul accidentului. Este o decizie pe care o va plăti scump. A doua zi, viața sa se schimbă: medicul trebuie să plătească pentru fapta lui. Și nu oricum. Pentru că soția mortului știe ce sa întâmplat. Când bate la ușa lui Eitan a doua zi, înaltă și frumoasă, Eitan descoperă că prețul nu poate fi plătit în bani. Este altceva la mijloc, ceva care va distruge existența în siguranță a lui Eitan și îl va duce într-o lume a secretelor și a minciunilor.

Mai multe dileme amenință să distrugă echilibrul fragil dintr-o lume a dezechilibrului și a violenței. Mai multe vieți riscă să se spulbere. Mai multe suflete așteaptă sfârșitul unui coșmar.
Responsabilitate? Lașitate? Vină? Eroism? Altruism? Empatie? Ce sunt toate acestea după ce o întâmplare absurdă ajunge să domine un destin ce scapă de sub control? Iată câteva întrebări din Trezirea leilor, carte tradusă în paisprezece limbi, un roman al căutărilor și o meditație despre o societate imorală. O dramă devastatoare, plină de suspans, vinovăție și supraviețuire, rușine și dorință.
„Gundar-Goshen știe foarte bine să dea adâncime emoțională unei intrigi de thriller, cu răsturnări de situație și accent pe vinovăţiile, dorințele și secretele personajelor.” – New York Times

Carţile autoarei Ayelet Gundar-Goshen pot fi comandată de pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro şi de pe site-ul Editurii Nemira.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *