Delicatese Literare
Serii

Trilogia Marile Descoperiri de Michael A. Stackpole, Editura NEMIRA

Trilogia Marile Descoperiri

Michael A. Stackpole

Editura NEMIRA

Colecţie: Nautilius Fantasy

Partea a III-a din Trilogia Marile Descoperiri / The Age of Discovery:
1. Atlasul secret/ A Secret Atlas
2.
Hărţile prevestitoare/ Cartomancy
3.
Lumeanouă/ The New World
MICHAEL A. STACKPOLE s-a născutîn 1957, în Wassau, Wisconsin. A scris primul roman fantasy (Talion: Revenant) în 1986, dar acesta nu a fost publicat decâtîn 1997, deoarece s-a considerat un volum de 175 000 de cuvinte e prea mare pentru un autor necunoscut. Începând cu 1987 a semnat trilogia Warrior, care i-a adus consacrarea şi a statlabaza unui serial de animaţie televizat. Datorită popularităţii sale a fost selectat să scrie mai multe române în seria SF Star Wars. Michael A. Stackpole a semnat numeroase volume care au fost apreciate atât de public, cât şi de critici. Cunoscute sunt revoluţionara serie fantasy Dragon Crown War Cycle sau ultima sa trilogie, Epoca descoperirilor. Acestea reprezintă o abordare neconvenţională a genului fantasy, creând un univers al magiei şi fantasticului unic în întregul spaţiu literar.
Michael Stackpole nu poate scrie o carte care nu fie inteligenţăşi nu deadovadă de o imaginaţiedebordantă.” – Stephen R. Donaldson
Iată un roman fantasy de mariproporţii, cu multe conflicte sângeroase, trădărişi duplicităţi.“ Publishers Weekly
Când vor vorbi despre scriitorii care au urmat dupăgeneraţia Asimov-Clarke şigeneraţia Zelazny-Silverberg, viitorii cititori vor trebui -l menţioneze pe Michael A. Stackpole.“ Stephen R. Donaldson
Familia Anturasi din Nalenyr întocmeştehărţişiexplorează teritorii necunoscute. Pentru Nalenyr, aceastăştiinţăvaloreazămaimultdecât toate comorile cunoscute ale celor Nouă Principate, căciexplorările aduc relaţii comerciale şi astfel se ajunge la aur, cu ajutorul căruiaprinţul Cyron poate antrenaşimenţine o armată de mercenari helosundieni. Numai descoperirea pe care o fac Keles şi Jorim înultima lor expediţieîn necunoscut schimbătoatălumea, deschiderăni vechi, eliberează puteri magice şiameninţă o pace fragilă, care a oprit cândva Urgia apocaliptică
„Keles seluptaşiîmpiedicesurpriză i secitească pe faţăşi privi cum fratele său nu reuşisefacăla fel. Înţelesese de multă vreme problemadeterminării longitudinii. Deşi diferite feluri de ceasuri, de la cele solaresau cu lumânărila cele cu apăsau cu mecanism cu resort, permiteau măsurarea timpului, niciunul nu eraatât de exact pentru a fi folosit lamăsurătorile cerute de marile proiecte de explorare. Qiro încerca de ani de zile lucreze cu felurite ceasuri, însă, deşi Keles şi Jorim le purtaseră de grijă cu un devotament aproape religios, la revenirea lor încapitalădiferenţele de orafuseseră inacceptabile.
Era uluit bunicul săususţinea un mecanism creat de un gyanridin. Gyanri reprezenta o mare noutate şiera cel mai bine înţeleasă dincolo de Nalenyr, prejudecăţile locale desconsiderând-o. Qiro subliniase , în vreme ce gyanri poate crea mecanisme care ofereau iscusinţa celor nepricepuţi, aceştiaputeau duce la bun sfârşit numai munci brute, fără efort intelectual. Înconcordanţă cu înţelepciunea momentului, declarase era apogeul lenevelii te bizui pe mecanisme pentru ceea ce poţidobândiprin antrenament. Îi gonise, în repetate rânduri, pe cei careveniserăla el cu dispozitive careputeau copia hărţilefără efortul omului saucare ar fi putut face măsurătoridupăsoaresau stele.
Iar acum susţine acest dispozitiv. Ceasul dublu părea fie răspunsulnenumăratelorrugăciuni, însă schimbarea de opinie a bunicului saueraatât de bruscăîncât aproape păreabătrânulîşi pierduse minţile. Dacă ar fi fost vorba de altcineva, Keles ar fi crezut, pur şi simplu, avusese loc o revelaţie, iar convingerile anterioare fuseseră abandonate, însă bunicul sauera prea complicat pentru un astfel de răspuns-l satisfacă. Prinţulzâmbi.
– Vă aplaud această viziune, dicaikyr Anturaşi. Bineînţelesexistenţa acestui dispozitiv trebuie ţinutăsecretă. Pot conta pe cooperarea voastră, Maestre Gryst?
Bărbatul legat la ochi dădudin cap.
Bineînţeles, Alteţă! Şi pe a fiului meu. Sunt sigur a şiuitat de asta, cu noul sau ceas de buzunar. Aşa-i zice, ceas de buzunar. „
Ameninţat de un inamic fără nume, Nalenyr are o singurăcale de a scapa de uitare. Eroii care au aparatodinioarăţinutul trebuie readuşilaviaţă. Dar pentru asta e nevoie de o călătorie printr-un ţinut magic, unde se zice ar fiprinşiîncapcană, o pustietate încare domnesc forţe ascunse şi primejdii neştiute.
Keles Anturasi, nepotul Cartografului Regal, este prizonier şi propria lui iscusinţaîi poate aduce moartea. Jorin, fratele lui, e captiv pe un alttărâm, unde e considerat zeu. Iar Nirati, sora lor, seaflăîn paradisul dintreviaţăşi moarte, alături de un vrăjitorhotărâtdistrugălumea.
Acum
seluptă cu toţiisupravieţuiascăîntr-o lume încarerăzboaiele de pe pământ oglindesc războaieledin cer, iar visele pot deveni realitate, pe când realitatea se poate transformaîntr-un coşmar….

Se apropie luptafinală, hotărâtoare pentru urmaşii Cartografului. Keles Anturasi urmăreşteobţină controlul asupra unor forţecareîldepăşesc. Jorim, fratele lui, a ajunsînlumea zeilor, unde seva trezi înlupta cu divinitatea care conducea pe vremuri, dar care acum vrea şidistrugă propria creaţie. Nirati, sora lor, porneşteîntr-o cruciadăînşelătoare cu un erou răposat, spre a-i declararăzboi Iadului. Oare apărătorii trecutului vor învingerăul ce vrea spulbere totul încale?
„Ciras Dejote oftă şi-şi dori ca pacea Voraxanului să-l cuprindă încă o dată. În loc de asta, rătăcea pe străzile pustii, din onix, trecând printre clădiri săpate în rubin şi smarald, lazulit şi citrin şi nu simţea nimic. Arhitectura îi reamintea de marile palate ale Imperiului, relicve ale unor vremuri în care eroii trăiau şi se năşteau legende epopeice.”
„Nirati nu mai ştia câte zile trecuseră în lumea reală de când luase decizia de a-l salva pe Jorim. Pe tărâmul ei, yilele treceau ca un vârtej. Timpul putea fi chiar întors sau, cel puţin, aşa credea ea. Părea să-şi amintească de retrăirea unor zile. La capătul fiecăreia era atât de frustrată, încât îşi dorea să nu se fi petrecut niciodată.
În Kunjiqui, dorinţele ei erau literă de lege.
Însă existau unele lucruri pe care nu şi le dorea să existe. Îi spusese lui Tawkee că nu vor călători singure în Lumea Morţilor. Avea nevoie de o armată şi se apucă să adune una.”
Acţiunela superlativ pentru cititorii îndrăgostiţi de romanele fantasy cu poveştisângeroaseşiparcăfărăsfârşit.“- Publishers Weekly

 

Volumele Atlasul secret, Hărţile prevestitoare, Lumeanouă, ca şi pachetul cu toată Trilogia Marile Descoperiri de Michael A. Stackpole pot fi comandate de pe site-ul Editurii Nemira, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro.

3 Comments

Spune-ți părerea!