Delicatese Literare
Recenzii

Triplu H 3 – seria Triplu H de Corina Cîndea, Editura Hathor – recenzie

Triplu H 3

(partea întâi și partea a doua)

Corina Cîndea

Editura Hathor

Nr. de pagini 320 + 332

An apariție 2020

  • Seria Triplu H

1. Triplu H 1 – 2015 – recenzie
2. Triplu H 2 – 2016 – recenzie
3. Triplu H 3 – 2020

Triplu H 3 partea întâi

Uneori, lucrurile se întâmplă când te aștepți mai puțin…
Aflată la primul ei drum lung făcut de una singură, Heather Bennett are parte de o surpriză care îi va schimba viața cu totul.
Însă surpriza ei, întocmai ca un bulgăre care crește când e rostogolit prin zăpadă, va duce la o adevărată avalanșă de întâmplări pentru întreaga familie Morgan-Bennett.

Triplu H 3 partea a doua

Uneori, lucrurile se pot complica…
     Pacturi, concursuri și pariuri?
     Chiar dacă sunt lansate de același neschimbat Holden, protagoniștii sunt alții, iar cuplurile din noua generație duc totul la un alt nivel.

Triplu H 3 ne oferă o comedie romantică savuroasă, tonică și caldă, plină de replici spumoase. Cartea este scrisă la persoana întâi într-un stil lejer, din perspectiva mai multor personaje, nici unul dintre acestea neavând vreo problemă existențială majoră. Pe mine cartea m-a dus cu gândul la vacanță și la soare, făcându-mă să visez la o lume ideală, cu relații de familie perfecte și iubiri împărtășite, în care fiecare problemă își găsește în cele din urmă o rezolvare.
Noua generație Morgan-Bennett, care numără nu mai puțin de cincisprezece membri, se dovedește la fel de pusă pe trăznăi ca și predecesoarele ei. Vechea tradiție, conform căreia în familia Morgan se nășteau cu preponderență băieți, fetele fiind o raritate, s-a verificat și în cazul celei de-a treia generații, în care existau doar două fete – Heather, fiica lui Hailey și Cameron, și Angel, fiica lui Matt și Rachel. De altfel, pentru a ne putea descurca cu ușurință în încurcatele relații familiale, autoarea ne-a pus la dispoziție un arbore genealogic ușor de urmărit.
Cei unsprezece băieți din noua generație nu puteau să se lase mai prejos decât tații și bunicii lor, cu toții unindu-și forțele pentru a le proteja pe Heather și Angel de orice atenție necuvenită din partea oricărui bărbat. Și cum, din punctul lor de vedere, orice atenție era una necuvenită, nu este deloc de mirare că cele două verișoare rămăseseră virgine, nici măcar sărutate, până la vârsta de douăzeci și patru de ani.
Ambițioasă și temperamentală din fire, întocmai ca și mama ei, Heather era dornică să evadeze din coconul în care o învăluise familia ei și să le demonstreze tuturor că era perfect capabilă să se descurce pe cont propriu. Astfel, punând piciorul în prag și susținută de mama și bunica ei, Heather a plecat singură să discute un proiect important de arhitectură într-un oraș aflat la trei sute cincizeci de kilometri de Houston. Dacă din punct de vedere profesional întâlnirea s-a dovedit un succes, Heather obținând un contract foarte avantajos, pe drumul de întoarcere Ferrari-ul ei a făcut pană, la cinci kilometri de un mic orășel, Taylor. A le cere ajutorul bărbaților din familia ei era exclus, întrucât le-ar fi dat apă la moară că nu se putea descurca de una singură, astfel că Heather a hotărât să meargă pe jos până în oraș și să încerce să obțină un ajutor acolo, o decizie care avea să-i schimbe radical viața. Intrând în primul bar ieșit în cale, Heather a avut o primă interacțiune plină de replici efervescente cu Tiger, un bărbat fascinant și complex, chimia dintre ei fiind de-a dreptul explozivă încă din prima clipă.
Deși Heather a plecat fără a-i lăsa lui Tiger un număr de telefon sau o adresă de contact, soarta, ajutată de îngerul salvator Angel, avea să le vină în întâmpinarea celor doi îndrăgostiți, punându-i din nou în legătură, iar de data aceasta Tiger era decis să nu o mai lase pe Heather să-i mai scape printre degete! La fel ca și Cameron, tatăl lui Heather, Tiger nu s-a lăsat deloc intimidat de ”armata” de bărbați venită să o apere pe Heather de atențiile lui, cu atât mai mult cu cât Heather se arătase extaziată să-l revadă! Relația dintre Heather și Tiger a evoluat apoi în ritm accelerat, întârind adevărul zicalei conform căreia în familia Morgan nimic nu era prea repede.
De altfel, toți membrii clanului Morgan, indiferent de sex sau de generația din care au făcut parte, păreau să dețină un al șaselea simț care-i ajuta să-și recunoască, încă din prima clipă, sufletul pereche și acționând apoi în consecință. Astfel, în scurt timp s-au profilat noi cupluri, toate beneficiind din plin de jocul destinului, care i-a așezat pe cei doi parteneri din fiecare cuplu pe aceeași traiectorie:
  •  Angel și Carter. Fotbalist de succes, cu o statură impunătoare și plin de mușchi, Carter a fost cucerit de blonda Angel, o tânără plină de spirit în ciuda aparenței ei angelice
  • Harlan, fratele geamăn al lui Heather, și Julia, o dansatoare superbă, extrem de talentată.
  • Harley, fratele mai mic cu trei ani al lui Heather, și Stephanie, o cântăreață sexy, extrem de populară.
Nici ceilalți veri nu au stat deoparte, fiecare găsindu-și perechea în scurt timp, cu toții părând că au fost săgetați de Cupidon în același timp.
M-am bucurat să-i regăsesc în acțiune și pe eroii îndrăgiți din cărțile anterioare din serie. Hayden, Holden și Heaton, deși ajunși la vârsta senectuții, și-au păstrat aplombul, energia, posesivitatea, loialitatea față de familie și umorul care i-au consacrat, cu toții fiind la fel de îndrăgostiți de soțiile lor la fel ca în prima zi. Holden, în special, și-a păstrat aceeași poftă de a glumi, animându-i pe cei din jur și provocându-i la tot felul de concursuri trăsnite. Nici fetele nu și-au pierdut spiritul de glumă, făcând un front unit indiferent de generație și tachinându-și partenerii. Autoarea ne-a rezervat o surpriză foarte plăcută în volumul 2 al cărții, introducându-i în acțiune și pe Jay și Rya, protagoniștii din ”Micuța balerină”.
Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte cum s-a format fiecare cuplu în parte, prin ce întâmplări au trecut fiecare și cum s-au finalizat toate aceste aventuri.
Cartea s-a dovedit un adevărat medicament de bună dispoziție, deconectându-mă de la rutina zilnică și lăsându-mă cu o stare de bine la final. O recomand celor romantici!
Citate:
Corpul lui Tiger se încordează și mai tare când privirea îi fuge la mine la cei trei care îl privesc încruntați, de parcă s-ar aștepta să-i sară la gât. În cele din urmă, întinde o mână după mine și mă smucește spre el, încercuindu-mi talia cu brațele și lipindu-mă de pieptul său.
— Dacă tot e să iau bătaie de la frații tăi nebuni, măcar să știu de ce, îmi șoptește.
Am timp doar o secundă ca să-i observ zâmbetul seducător, apoi mă sărută.
— Concurs! strigă Holden ridicându-se brusc în picioare cu o agilitate la care nu mă așteptam de la cineva de vârsta lui. Oh, da! Declar început concursul și deschise pariurile!
— La dracu’!
— Poftim? sunt mirat de disperarea care l-a cuprins pe tata.
Cu mâinile în șolduri, ne privește pe rând pe fiecare dintre noi, apoi oftează adânc.
— Heather a fost doar începutul, iar Angel a urmat-o imediat. Acum voi doi…? Are dreptate.
— Cine? întreb derutat, mai ales că tata izbucnește în hohote de râs.
— Cine? Nebunul de Holden. Fir-ar să fie, Holden are dreptate: a început concursul!

Triplu H 3 partea întâi și Triplu H 3 partea a doua pot fi comandate pe site-ul editurahathor.com. Tot de acolo puteţi comanda şi celelalte cărţi ale autoarei Corina Cîndea.

Recenzii cărți Corina Cîndea

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți pline de umor

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *