Triplu H de Corina Cîndea – recenzie

82

Triplu H

Corina Cîndea

Nr. pagini: 453

 • Seria Triplu H

1. Triplu H 1 – 2015
2. Triplu H 2 – 2016 – recenzie
3. Triplu H 3 – 2020 – recenzie
Am citit Triplu H la recomandarea unei prietene căreia îi mulțumesc, având în vedere ce mult mi-a plăcut! Trei frați,  trei povești de iubire, trei cupluri frumoase, de trei ori emoție – e ceea ce veți descoperi citind ”Triplu H”.
Uneori, viața îți dă mai mult decât ai cerut. Îți dă posibilitatea să alegi ce îți dorești. Kim Larsen dorește să își schimbe viața și să devină o studentă obișnuită. Își face un plan pentru următorii ani și e determinată să îl urmeze. Un singur lucru nu l-a prevăzut: întâlnirea cu cei trei frați Morgan – Hayden, Heaton și Holden – și modul în care vor reuși să își schimbe unii altora cursul vieții.
O cunoaștem pe Kim în timp ce își ia rămas bun de la mama sa (tatăl murise în urmă cu câțiva ani), de la Cindy și Jessica – cele mai bune prietene, una blondă, alta roșcată, iar ea brunetă formaseră un trio de nedespărțit, Trix – și de la prietenul ei Mike pentru a pleca la o universitate din Texas, punând mii de kilometri între Los Angeles și noua sa viață.
Dau drumul tare la muzică și accelerez cât îmi permit, apoi strig din nou, din toți bojocii: DA! Am reușit! …Sper doar să fie suficient de departe de LA! M-am săturat să mă prefac fericită, să zâmbesc doar fiindcă la asta se așteaptă oamenii de la mine. Să fiu cu totul altcineva decât sunt…Vreau să pot să fiu eu însămi, cu bune și cu rele, să îmi aleg prietenii în funcție de ceea ce simt față de persoanele respective și nu fiindcă îmi sunt impuși de către anturaj.”

la drum

Adevărul e că viața fusese darnică cu Kim, și avea cam tot ce ar putea visa: era tânără, frumoasă, deșteaptă, multimilionară, avea prietene apropiate și un iubit îndrăgostit de ea(dar de care nu era la fel de îndrăgostită, considerându-l mai mult un prieten) și o mamă devotată care o iubea, dar Kim nu se regăsea în această viață a unei fete de bani gata, simțind că e apreciată pentru situația ei și nu pentru ea ca persoană, așa că a luat decizia de a urma studiile cât mai departe de casă, cazată la cămin, printre oameni obișnuiți, unde nu banii fac legea (deși tot în lumea celor foarte bogați va nimeri…)
Odată ajunsă în campus, își parchează Ferrari-ul ei roșu între două… Ferrari-uri negre, pe locul rezervat pentru al treilea, dar nu ia în seamă atenționarea făcută de un tip trăsnet, cu cei mai surprinzători ochi verzi  punctați din loc în loc cu auriu, care o privește contrariat. Pleacă să-și găsească căminul și camera, dar, cu ochii în harta campusului, se izbește de un alt tip trăsnet, cu aceiași ochi surprinzători! Surprinza cea mai mare o are când, pe holul din fața camerei, vede un tip înalt ce săruta cu foc o fată, dar se oprește șocată când întâlnește privirea lui! Ați ghicit – avea aceiași ochi verzi cu auriu!
Ajunsă înapoi la mașină să își ia bagajele, are parte de o surpriză trei într-una: mașina ei era blocată din toate părțile de trei Ferrari-uri negre de care stăteau rezemați, cu mâinile încrucișate și rânjind malefic, cei trei posesori de ochi verzi, evident frați. Avea parte de prima întâlnire cu cei ”H”: Hayden, Heaton și Holden, trei crai vestiți, studenți ca și ea, bogați și frumoși de pică, iar între cei patru sar scântei de la prima întâlnire, având în vedere că erau la fel de temperamentali, și ea, și ei!
Pe tot parcursul cărții, replicile spumoase ce trec de la unii la alții ca într-un meci de ping-pong fac deliciul lecturii. Cartea este scrisă într-un stil lejer, acțiunea e alertă și personajele minunate – eu una n-am putut lăsa cartea din mână de la început până la sfârșit.
Colega de cameră a lui Kim, Samantha( care îi era și colegă de grupă, după cum va vedea) era prietenă de familie cu cei trei tineri și o introduce rapid pe Kim în anturajul acestora, chiar din seara respectivă: merge la o petrecere și îl trimite pe Heaton s-o ia pe sus pe Kim și s-o aducă și pe ea acolo. De la petrecere, o conduce înapoi Hayden, iar a doua zi la facultate e întâmpinată de Holden – coleg de grupă cu ea. În scurt timp, devine evident că la toți trei li s-a pus pata pe ea, o căutau, o sâcâiau, o atingeau (smuceau, mai bine zis), iar Kim devine din ce în ce mai iritată de ideea lor de flirt, deși simțea fiori imposibil de trecut cu vederea ori de câte ori o atingea Hayden. Acesta, la rândul lui, devine din ce în ce mai posesiv în ceea ce o privește, fiind gelos pe frații săi – lucru nemaiîntâlnit până acum, care culminează cu o bătaie între doi dintre ei!
Bulversată de toate acestea, Kim e luată pe nepregătite de vizita lui Mike, iubitul său, care îi strecoară printre cuvinte o neașteptată cerere în căsătorie, nu foarte explicită, ce-i drept, dar totuși…Oricum, când Mike îl cunoaște pe Hayden (care apare la cămin sub pretextul că o caută pe Samantha) realizează că între cei doi mocnește ceva și ia distanță, lăsând-o pe Kim să-și clarifice sentimentele. Mi-a plăcut această atitudine fair-play a lui Mike. Din acest moment relația lui Kim și Hayden evoluează foarte repede și frumos, fără ca nimic să le stea în cale, deși cu Mike se vor mai întâlni după ce se mută împreună, iar reacția celor doi ”masculi” aflați față în față va fi ”temperată” de Kim cu câte un pumn în figură către fiecare! Bună rezolvare a unei situații tensionate!
M-au amuzat șicanele reciproce pe care și le făceau cu toții. Erau de groază cu posturile în care se puneau unii pe alții, având un dezvoltat simț al umorului! Nimeni nu rămânea ”dator”, luîndu-și revanșa cu prima ocazie. În ceea ce-i privește pe Kim și Hayden, conveniseră că un singur lucru nu era subiect de glumă, și anume relația lor!
Un exemplu de postură jenantă în care Hayden o pune pe Kim , cu multă nonșalanță:
”Aparent fără nici un efort, mă aruncă pe un umăr înconjurându-mi bine coapsele cu o mână, iar cu cealaltă îmi ridicică bagajele și pornește calm spre ieșirea din cămin.
 • Hayden!!! Pune-mă jos! La naiba, nu sunt un sac de cartofi! Strig încercând său fiu atât de demnă cât pot fi atunci când atârn cu capul în jos și fundul ridicat în aer…
…moment în care aud o voce cunoscută:
 • Hayden? Ce naiba…? Să nu-mi spui că sacul de pe umărul tău e Kim!
Cu ultimele forțe pe care le găsesc în mine, mă sprijin cu o mână de spatele lui Hayden în timp ce cu cealaltă îmi feresc părul și îmi ridic, cât de cât, capul.
 • Oh! Zâmbesc timid. Bună seara, domnule profesor! Apoi revin în poziția atârnând, în timp ce un geamăt de disperare îmi scapă de pe buze.”
Samantha, la rândul ei, era îndrăgostită în secret de Heaton, iar Kim, realizând acest lucru și convinsă că și Heaton simțea la fel, chiar dacă nu recunoștea acest lucru, pune la cale un scenariu prin care să-i apropie pe cei doi în timpul unui concert susținut de un prieten al său, Steve.  Punct ochit, punct lovit! Ba, mai mult, o invită la concert și pe Marlene, o colegă de grupă la care privea Holden cam des, și bine a făcut! Chimia dintre cele trei perechi e foarte puternică și fiecare devine destul de repede conștient de sentimentele pe care le încearcă. Așadar, acestea sunt cele trei cupluri ale căror povești de dragoste ne încântă în această carte: Hayden-Kim, Heaton- Samantha și Holden-Marlene.
Inițial, cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Kim, dar treptat, capitolele sunt scrise, alternativ, și din punctul de vedere al celorlalți protagoniști, astfel încât ne apropiem de fiecare în parte.
Mici neînțelegeri apar, inevitabil, dar sunt depășite de fiecare dată, ca și crizele de gelozie și posesivitate atât ale fetelor, cât mai ales, ale băieților.
Mi-a plăcut mama lui Kim, ca și tatăl celor trei H, care, rămânând văduvi, își crescuseră singuri odraslele, educându-i frumos și fiindu-le mereu alături. A fost de milioane faza în care mama lui Kim o vizitează la cămin și o găsește în pat cu Hayden:  își cere scuze și iese pe culoar până ”se aranjează” cei doi, dar amuzantă a fost reacția lui Kim care adoptă politica struțului și se ascunde în spatele lui Hayden, lăsându-l pe acesta să se prezinte singur și să dea toate explicațiile, ceea ce el face foarte prompt și cât de demn poate!
Toate personajele din carte se învârt în lumea celor cu bani, dar avem parte de caractere puternice, care pot aprecia valoarea unei persoane, fără să o judece după contul ei din bancă.
Vom întâlni și momente dramatice, ca și momente de cotitură în relația dintre Kim și Hayden (a lor este povestea principală din carte, după cum cred că v-ați dat seama din povestire), dar nu vă dezvălui mai multe, în speranța că v-am atras atenția asupra acestei frumoase carți, care merită citită. E o lectură potrivită de vacanță, care vă va relaxa cu siguranță, mai ales că o parte din acțiune se petrece în jurul Sărbătorilor de iarnă, iar ziua lui Kim era pe 25 decembrie. Eu am început să citesc această carte în seara zilei de Crăciun și am terminat-o a doua zi, așa că mi-a plăcut coincidența. Chiar m-am gândit: azi e ziua lui Kim! Finalul, la rândul său, e foarte frumos, încununează cu brio cele trei povești de iubire.
”Când am plecat din Los Angeles am părăsit o casă superbă, mare și…goală din cauză că mama era mai mult plecată. Mi-am dorit să fiu o studentă normală, cu prieteni adevărați, și credeam că știu ce doresc de la viață. Întâlnirea cu Hayden a schimbat totul! Nu sunt studenta care am sperat să fiu și am renunțat la unele din visele mele, dar am câștigat ceva mult mai important: o familie minunată și perfectă! Și nu aș schimba absolut nimic!”

triplu h colaj

Povestea continuă în volumul 2 cu aventurile copiilor celor trei cupluri.

Cartea a fost menționată în Top 10 cupluri romantice din cărțile contemporane

Cartea Triplu H vol.1 poate fi comandată pe site-ul editurahathor.com. Tot de acolo puteţi comanda şi celelalte cărţi ale autoarei Corina Cîndea.

Recenzii cărți Corina Cîndea

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți pline de umor

About Author

82 de comentarii

 1. Ieri am terminat și eu aceasta carte care m-a incantat. Are mult romantism, replici spumoase și momente amuzante din plin. Deja îmi este dor de cele trei cupluri – Hayden și Kim, Heaton si Samantha, Holden și Marlene. Mulțumesc prietenelor mele Luiza și Geo pentru ispita și o recomand și eu cu mult drag!

 2. Multumesc pentru frumoasa recenzie care a constituit o surpriza pentru mine si ma bucur ca ti-a placut cartea.

 3. Super recenzia! Super si romanul – eu l-am urmarit pe wattpad! Tyna daca ti-e dor de ei, citeste pe wattpad partea a doua a seriei – sa-ti placa la nebunie, sunt sigura!!

 4. Citesc cu multa placere recenziile tale! Sunt amuzante si superbe! Felicitari, Oli! De unde pot cumpara aceasta carte?

 5. Pe Wattpad se pare ca se regasesc multe surprize. Nu stiam de aceasta carte si ma bucur ca ai recomandat-o Oli. Alte 2 titluri care le-am citit si au inceput tot asa a fost Seria After de Anna Todd, o nebunie pe internet (doar stii ca mi-a placut foarte mult) plus Cautand fericirea de Teresa Wojcik, o autoare de la noi.

  Un inceput foarte frumos de an. Va felicit pentru site fetelor.

  • Multumesc Mili! Recunosc ca tu esti ispita pentru seria „After”‘ de Anna Todd, iar „Cautand fericirea” am pus-o deja pe lista. Si „Triplu H” ti-o recomand, va fi pe gustul tau!
   Multumim pentru sustinere!

 6. Cusa Daniela on

  Eu am citit cartea inca de cand a fost postata pe wattpad. Tin minte ca asteptam cu nerabdare fiecare capitol! Mi-a placut la nebunie povestea lui Kim si a celor trei frati nebuni :)) Felicitari pentru recenzie!

   • De cand imi tot spun sa ma apuc si de Micuta balerina…nu am reusit nici in ziua de azi. Dar nu-i timpul pierdut. :))

   • Daniela Cusa on

    Geo, si eu m-am apucat de curand de Micuta balerina si de Masti si secrete. Imi plac ambele foarte mult. tot ce scrie aceasta autoare e frumos!

  • Multumesc Catalina, ma bucur ca ti-a placut recenzia, sper sa o gasesti! Mie mi-a imprumutat-o Luiza sa o citesc, ca nici eu n-am avut-o…

 7. Ooooo , abia astept sa ma delectez cu aceasta carte. Am apucat sa citesc cateva capitole pe watt si cateva recenzii destul de sugestive. Simt ca deja ma captiveaza!

 8. Am evitat sa citesc ceva de pe Wattpad pentru ca stiu cat de usor pot fi corupta! Sper sa citesc cat mai curand acesta cartea, pentru ca tu, draga mea Oli, iarasi m-ai ispitit cu o poveste superba!

  • Ce bine imi pare!!! Alina, nici eu nu citesc pe Wattpad, dupa cum stii prefer formatul tiparit, așa că noroc pe noi că a aparut cartea, că era pacat să pierdem asa o poveste…

 9. Denisa Alina on

  Doamne am citit de vreo 3 ori aceasta poveste sii inca o voi citi deoarece nu ma satura ea….are acel condiment ce te tine in suspans si te face fericita de fiecare data cand citesti …..Nu am cuvinte sa descriu aceasta poveste doar pot sune ca este GENIALA …multumesc Corina Cindea pentru aceasta poveste de dragoste ce ma face sa zambesc de cate ori aud numele ei ….Si felicitari pentru aceasta recenzie minunata la o carte fermecata …..multumesc…

  • Denisa, ai dreptate cu tot ce ai spus! Si pe mine m-a cucerit aceasta carte, apreciez comentariul tau si multumesc de apreciere!

 10. Denisa Alina on

  Da si continuaria acestei carti va fi explozibila si eu abia astept volumul dar si celelalte carti scrise de Corina deoarece jur ca toate cartile ei au acel ceva ce ma face sa nu ma dezlipesc de ele ….

 11. Adevarul este ca Triplu H te cucereste de la prima propozitie!
  Autoarea are un talent aparte, cel putin mie asa imi pare, stilul ei de scriere seamana cu cel al Norei Roberts, si situatiile haioase sunt cele care te fac sa nu o poti lasa din mana!

 12. Si mie mi-a placut seria toate cartile scrise de Corina mi-au placut,si abia astept sa le publice si pe celelate.Zilele trecute am recitit Rebela

 13. De cand aud de cartea asta… Treaba e ca, pe wattpad sunt doar primele 11 capitole asa ca nu mi ramane decat sa o comand .. Merg pe mana voastra daca v a placut atat de mult

 14. Doamne, am terminat primul volum!!! Nu am cuvinte …. Nu stiu de cand nu am mai ras asa de mult la o carte ca acum. Pur si simplu nu am putut sa o las din mana. Duminica nu mi-a trebuit nici televizor, nici facebook, nici altceva .Geniala cartea. Inca sunt uimita de ce a putut sa faca Corina Candea cu o astfel de poveste.
  Am placut-o pe Kim din prima clipa iar baietii sunt comici, enervanti, cicalitori dar in final nu ai cum sa nu ii iubesti
  Clar la un moment dat o voi reciti
  Mersi fetelor de recomandare

 15. Citind „Triplu H” ma face sa aplic regula celor trei R : cu Rusine si Regret, Recunosc ca am o perioada destul de lunga de cand nu am citit autori romani. Totusi, in apararea mea, trebuie sa mentionez faptul ca la un moment dat am fost dezamagita de un roman anume, si asta m-a facut sa ajung aici.
  Apoi, am dat peste recenzia voastra, tentanta si mi-am zis „suna interesant, de ce nu…?”

  Revenind la ” Triplu H”, acum pe bune … femeia asta chiar exista?
  „Triplu H” este o lectura plina de umor, tensiune, pasiune, peripetii, absolut minunata sau daca ar fi sa spun pe scurt, simplu in doar cinci cuvinte, potrivit ar fi ” comoara din raftul bibliotecii mele” – pe care as citi-o si reciti-o oricand, cu aceeasi placere.

  Absolut fiecare personaj principal din carte mi-a placut si nu as putea sa spun de care dintre cei H m-am indragostit cel mai mult. Dar, ca sa fiu 100% sincera, am ceva aparte pentru Heaton ( si nu as putea explica de ce!).

  „Joaca” si provocarile de pe parcursul lecturii au fost de-a dreptul nebunesti, altele explozive, care te tin in priza si te fac sa te intrebi „unde esti tu, tinerete?” cand nu iti pasa de consecinte si tot timpul esti pus pe sotii.
  Pe parcurs, eroii nostri se maturizeaza, trec la un alt nivel , devin constienti de responsabilitati – ok, mai putin zvapaiatul de Holden.
  Mi-a placut enorm mesajul transmis la sfarsit, asa cum l-am perceput eu – si anume : nu conteaza ca ceea ce ti-ai propus nu iese intotdeauna cum ti-ai dorit, atata timp cat esti fericit. ( Kim renuntand la visul pe 5 ani, pentru Hayden si familie).

  Intreaga poveste nu ar putea fi nicidecum contestata : s-au indragostit prea repede, s-au casatorit pripit, etc., sa nu uitam totusi ca exista dragoste la prima vedere si atunci stii ca el este Alesul.

  O carte absolut superba!

Spune-ți părerea!