Delicatese Literare
Recenzii

Triplu H volumul 2 de Corina Cîndea – recenzie

Triplu H – volumul 2

Corina Cîndea

441 pagini

  • Seria Triplu H

1. Triplu H 1 – 2015 – recenzie
2. Triplu H 2 – 2016
3. Triplu H 3 – 2020 – recenzie
Pentru toți cei din jur, Hailey Morgan pare să fie doar răsfățata familiei. Dar nimeni nu știe că nu este atât de ușor să fi singura fată între șase băieți.
Doi frați si patru veri extrem de protectori. Hailey va încerca să iasă de sub aripa protectoare a fraților săi, Hunter și Hudson și să își aleagă propriul drum în viață, chiar dacă va fi presărat de greutăți sau greșeli.
Încă de când am terminat Triplu H volumul 1, unde m-am delectat cu peripețiile cuplurilor Hayden-Kim, Heaton-Samantha și Holden-Marlene, așteptam cu nerăbdare să citesc volumul 2, pentru a afla cum se continuă povestea peste aproximativ douăzeci și cinci de ani, cu aventurile copiilor acestora.
Și acest volum a fost la înălțimea primului, oferindu-mi numeroase momente pline de umor, replici spumoase și noi cupluri foarte romantice.
Personajul principal al cărții este Hailey, fiica cuplului Hayden-Kim, o brunetă superbă cu ochi albaștri, dar autoarea nu i-a neglijat nici pe frații ei, gemenii Hunter și Hudson, și nici pe verii ei, Scott și Stuart, fiii cuplului Heaton-Samantha, și Matt și Michael, fiii cuplului Holden-Marlene, șase bărbați superbi, cu ochii de un verde fascinant, la fel ca și tații lor, fiecare dintre ei având parte de o frumoasă poveste de iubire, spre delectarea noastră.
O surpriză deosebit de plăcută pentru mine a fost și faptul că am regăsit cuplurile din primul volum, la fel de exuberanți și simpatici, în ciuda trecerii timpului.
Fiecare capitol este scris din perspectiva unui personaj, putând astfel să înțelegem mai bine gândurile și trăirile acestora.
Primul capitol este povestit de Hailey, aflată în LA la bunica ei, împreună cu frații, verii ei și Aria, cea mai bună prietenă a ei, singura de altfel.
”Pe măsură ce am crescut, nu doar că fetele îmi erau prietene numai de fațadă, dar am devenit și cea mai bârfită fată. ”
”Până ce am cunoscut-o pe Aria. Aria a fost singura fată pe care nu a interesat-o ce se vorbește despre mine, singura care a rămas indiferentă la farmecele băieților și care reușește să le facă față tachinărilor continue.”
De fapt, nu era chiar așa de indiferentă la farmecele unuia dintre ei, dar să nu anticipăm…
Într-o zi toridă de vară, toată gașca se afla la piscina clubului deținut de Steve, bunul prieten al lui Kim și nașul băieților.
Aflată sub protecția excesivă a fraților și verilor ei, Hailey nu avusese nici un iubit până la vârsta de douăzeci și unu de ani. Melancolică, Hailey se gândea la părinții ei și la dragostea dintre ei, la fel de puternică precum în prima zi, dorindu-și să-și găsească și ea cândva o dragoste minunată ca a lor.
”Chiar și acum, după aproape douăzeci și cinci de ani, felul în care o privește tata mă face să oftez de multe ori. Atracția evidentă care există între ei este la fel de puternică și acum și pot să jur că se iubesc la fel de mult ca la început, dacă nu chiar mai mult! Deși am auzit o grămadă de glume legate de asta, ador modul în care o smucește uneori pe mama, trăgând-o în brațele lui și felul în care o sărută, de parcă ar fi ultima femeie de pe pământ! La fel cum ador și felul în care mama se ghemuiește la pieptul lui, fiind evident că e locul în care dorește să fie! În acele momente, nu mai există parcă nimic în jurul lor și nu pot decât să visez că poate, într-o zi, voi reuși să găsesc și eu o dragoste minunată ca a lor.”
Și se pare că dorința e pe cale să i se îndeplinească… De partea cealălaltă a piscinei, un tip brunet, cu părul răvășit și o bărbie pătrată ce sugerează o persoană hotărâtă o scanează cu multă atenție. Un corp superb cu umeri lați, abdomen plat cu pătrățele perfecte, buze senzuale, iar Hailey simte că nu mai are aer, uluită de furnicăturile pe care le simte pentru prima oară. Din păcate bărbatul are alături și un accesoriu enervant – o blondă superbă ce se întinde peste el, făcând-o pe Hailey să bombăne de ciudă. Hotărâtă să revină cu picioarele pe pământ, Hailey pleacă să își ia ceva de băut, dar pierdută în gânduri se lovește de bărbatul care o impresionase cu puțin timp înainte și cad împreună în piscină. Iese repede la suprafață cuprinsă de un braț de oțel, cu picioarele încolăcite în jurul mijlocului lui, analizată avid de doi ochi de un albastru electrizant și descoperind cu stupoare că sutienul îi dispăruse ca prin farmec. Tulburată, face primul lucru care îi trece prin minte: își lipește sânii goi de pieptul lui, făcându-l să geamă înnebunit, reacția lui fizică fiind evidentă pentru ea. Imediat însă frații ei superprotectori o trag afară din piscină înconjurând-o într-un prosop și mârâind la necunoscut că să se uite mai bine pe unde merge. Replica aceastuia nu întârzie să apară, precizând că s-a uitat foarte atent, referindu-se bineînțeles la modul cum o privise pe ea. Aflăm imediat și numele bărbatului, Cameron, în momentul în care blonda ce îl însoțea îl strigă cu o voce afectată. Enervată, Hailey simte nevoia să se răzbune și se ghemuiește în brațele fratelui său Hunter, care imediat o îmbrățișează și îi dă un sărut frățesc pe creștet.
Hailey se întoarce în Houston, iar șansele de a se reîntâlni cu bărbatul misterios sunt practic nule, dar soarta are propriile planuri și a hotărât altfel…
În următorul capitol aflăm gândurile lui Cameron și ni se confirmă faptul că a fost afectat profund de întâlnirea cu misterioasa brunetă, în urma căreia a și rupt de altfel relația cu prietena lui, blonda superbă ce îl însoțea. Paradoxal, deși avusese relații numai cu blonde până atunci, tocmai o brunetă îl pusese pe jar. Iar dispariția miraculoasă a sutienului are și o explicație logică – Cameron nu se putuse abține să nu îl desfacă cu multă dexteritate, căpătată în urma multor ani de practică. Din păcate, nu are nici un indiciu care să îl ajute să dea de urma ei. Un contract deosebit de avantajos îl determină însă pe studentul aflat în ultimul an de facultate să părăsească LA și să plece la Houston, pentru a reproiecta întregul sistem de securitate pentru clientul său.
Între timp, Hailey, tulburată în urma întâmplării din LA, hotărăște că a venit timpul să scape de sub aripa superprotectoare a tatălui, unchilor, fraților și verilor ei și, cu sprijinul neprecupețit al mamei ei, reușește să-și convingă tatăl să o lase să stea la cămin împreună cu prietena ei Aria.
Nu are parte de prea multă intimitate însă nici acolo, frații și verii ei făcându-și imediat apariția și stârnindu-i revolta.
“– Hunter, cred că sunt singura virgină din campusul ăsta și nu vreau să mor așa! Strig de-a dreptul exasperată. Bine, și Aria este, dar nu vorbim despre ea!”
Hunter o atenționează că nu era nevoie să țipe asta în gura mare, dacă nu dorește ca până seara  să fie coadă la ușa lor, iar următoarea lui replică le lasă pe amândouă prietenele cu gura căscată, iar noi prefigurăm un nou cuplu.
“– Aria, iubito, ești drăguță să pui ceva pe tine? Nu mă pot concentra la Hailey în timp ce tu ești udă și dezbrăcată lângă mine și nici nu vreau să răcești!”
Iritată de amestecul fraților și verilor ei în viața ei, Hailey pune piciorul în prag și îi anunță că acum s-a hotărât să se sărute cu cineva și nimeni să nu îndrăznească să se amestece! Hotărâtă să-și susțină punctul de vedere, se aruncă pe primul bărbat întâlnit în cale și se repede să îl sărute. Surpriză! Era chiar Cameron, bărbatul de la piscină, care inițial încearcă să o refuze, simțindu-se folosit pentru o mică razbunare, dar se răzgândește repede când ea îl amenință că va găsi pe altcineva în locul lui.
”— Dacă nu vrei să o faci tu, o să găsesc pe altcineva dispus să o facă! Bombăn supărată și, smulgându-mă din brațele lui și ocolindu-l, caut deja următoarea victimă.
Nu apuc însă să fac nici un pas că sunt smucită înapoi și lipită de pieptul lui.
— Pe dracu’ o să găsești! mârâie nervos și fulgerându-mă cu privirea!”
Sărutul îi afectează pe amândoi, iar soarta le este pecetluită. Atracția este extrem de intensă și instantanee, fiecare dintre ei simțindu-se legat printr-un fir invizibil de celălalt. Cameron este hotărât să se lupte cu oricine pentru ea, indiferent de statutul pe care îl are – fost iubit, frate sau văr. Bucuria lui este cu atât mai mare cu cât își dă seama că ea nu avusese nici un iubit până atunci.
Hotărât să-și afirme public relația cu ea, Cameron o ia împreună cu el la cina de afaceri pe care urma să o aibă cu clientul său.
“– Hayden, doamnă Morgan, v-o prezint pe iubita mea, Hailey!
Seriozitatea cu care suntem priviti îmi face zâmbetul să dispară, iar privirea furibundă din ochii lui Hayden mă face să mă încrunt.
Dar mârâitul lui amenințător și vorbele spuse printre dinții strânși, alături de o privire ce parcă vrea să mă ucidă, mă lămuresc mai mult decât aș fi vrut.
— De când dracu’ e fiică-mea, iubita ta?”
Cameron e însă mult prea îndrăgostit pentru a se lăsa intimidat de un tată posesiv și extrem de atașat de fiica lui. Kim, cu tactul ei binecunoscut, reușește să dezamorseze situația. Hayden se repliază imediat și îl invita pe Cameron la un grătar pentru a-l cunoaște mai bine. În același timp o anunță pe Hailey că pe viitor nu va mai sta la cămin, ci se va muta împreună cu Aria în vechiul lor apartament, o idee susținută imediat, în mod miraculos, de Cameron.
La petrecere atracția dintre ei devine explozivă, nici unul neputându-și ține mâinile departe unul de celălalt, fapt ce îl face pe Holden, la fel de nebunatic ca întotdeauna, să afirme:
” — Să fiu al naibii! Ai găsit unul la fel de nebun ca tatăl tău! Hayden, pregătește-te de nuntă pentru că, la cum se prezintă problema, până la anul ești bunic!”
Pentru a fi cât mai aproape de ea, frații și verii lui Hailey se hotărăsc și ei să se mute în același imobil, în vechile apartamente ale părinților lor, plus încă unul cumpărat între timp.
Și începe nebunia! Cu toții iau cu asalt magazinele, pentru alegerea mobilierului. Hailey și Aria testează paturile, făcându-i pe Cameron și Hunter să scrâșnească din dinți din cauza pozițiilor lor incitante. Holden nu se abține nici el de a le da sfaturi, în stilul lui inconfundabil.
“– Fetelor, un pat nu trebuie să fie doar comod! Se întoarce acesta din nou spre ele. Trebuie să fie și rezistent! Hailey, scumpo, dacă vei semăna cu părinții tai, vei rupe o grămada de paturi, deci ai grijă ce alegi!”
Bineînțeles, la cum se încingea aerul în jurul lor, cele două cupluri nu au rezistat prea mult departe unul de celălalt, așa că aranjamentul inițial s-a schimbat rapid. Hailey s-a mutat cu Cameron, iar Aria cu Hunter, fiecare având parte de o primă partidă explozivă de dragoste.
Hudson își găsește și el imediat perechea. Vecina lui Hailey este Dakota, o studentă la medicină serioasă și încruntată, pe care Hudson o tachinează de la prima vedere, declarându-și hotărât scopul de a îmblânzi scorpia, amuzându-i pe Hailey și Cameron, care sunt încântați că au locuri în față la comedie.
”- V-ați și întors!
De data aceasta, vocea feminină, morocănoasă, ne face să ne uităm una la alta și ne îndreptăm spre ieșire cu pas grăbit, găsindu-l pe Hudson învârtindu-se curios în jurul unei Dakote la fel de încruntate ca și ieri.
– Spune-mi că locuiești trei etaje mai sus și ești vecina mea de palier! îi spune acesta, părând încântat de micuța brunetă.
– Spre fericirea mea, nu! îi răspunde ea scurt și se întoarce chinuindu-se să își încuie ușa.
– Atunci mă mut la tine! Vom economisi timp și nu vom fi tot timpul obosiți de la circulatul pe scări de la un etaj la altul. Mă primești?”
După mai multe pupături de uși trântite în nasul lui, spre deliciul celor din jur, Hudson a reușit în sfârșit să obțină cheia atât de la apartamentul cât și de la inima lui Dakota, mutându-se cu mult entuziasm împreună cu ea.
Scott, în vârstă de douăzeci și cinci de ani, cel mai mare dintre frații și verii lui Hailey, își va găsi și el într-un mod surprinzător perechea.
Hailey îl găsește pe Cameron îmbrățișând cu mult drag o brunetă și se repede vijelioasă spre el, secondată de un Scott la fel de furios pe trădarea lui. În timp ce Cameron se repede să o liniștească pe Hailey, bruneta îi pune o piedică neașteptată lui Scott, trântindu-l la pământ cât era de lung.
”- Ușurel, cowboy! Sunt sora lui! Acum te-ai liniștit?”
Departe de a se enerva, Scott este fascinat de bruneta cu ochi albaștri și întoarce situația în favoarea lui, răsucind-o pe micuța războinică pe spate și trăgând-o sub el.
”- Poziția asta îmi place mai mult! șoptesc apropiindu-mi fața de a ei. Cel puțin, la început! adaug râzând și îi sărut vârful nasului, făcând-o să mormăie și să se zbată sub mine.”
Mișcările ei le mai aduc bonus vreo câteva poziții, spre amuzamentul celor din jur, dar neobservate de Cameron, ocupat să o calmeze pe Hailey. Totuși, ceva i s-a părut dubios acestuia, astfel că l-a avertizat pe Scott să stea departe de Raven, întrucât are numai nouăsprezece ani și nu a terminat încă nici liceul.
Scott, la fel de hotărât ca și ceilalți bărbați Morgan, nu s-a lăsat intimidat. Nici distanța, nici alte considerente nu puteau să-l țină departe de cea pe care simțea că i-a fost sortită astfel că, pe ascuns față de Cameron, a zburat în LA pentru a o reîntâlni și a-și continua lecțiile de matematică, întrucât rămăsese cu numărătoarea doar la șase. Totuși, dorea să țină cont de avertismentul lui Cameron și să mențină totul la nivel teoretic, dar Raven, hotărâtă și ea ca și fratele ei, a tranșat lucrurile:
”- Scott, dă-o încolo de teorie! O să înnebunesc dacă nu trecem la practică! îmi spune hotărâtă.”
Între timp, Cameron îi risipește toate îndoielile lui Hailey, care se temea că acesta va pleca înapoi în LA după ce își va termina contractul. O cere în căsătorie, promițându-i că vor rămâne în Houston. Declarația lui de dragoste este de-a dreptul impresionantă.
”- Te iubesc! Îi șoptesc pe buze și ochii i se întunecă de dorință. Te iubesc când ești rebelă și sălbatică ca acum sau când ești timidă și te înroșești toată când te ating cum știu doar eu. Iubesc faptul că ești geloasă și posesivă, căci asta arată că și tu mă iubești. Iubesc fiecare părticică din tine! De la ochii care îmi taie răsuflarea de câte ori îi privesc până la sunetul pe care îl scoți când sunt în tine. Iubesc să mă trezesc alături de tine, la fel de mult cum iubesc să adorm cu tine în brațele mele. Fiecare clipă petrecută departe de tine e un chin pe care doar gândul că o să fim împreună mi-l alină.”
Relația lor va fi pusă la încercare, trecând printr-o criză datorată geloziei exagerate a lui Cameron. Din fericire, vor reuși să depășească destul de repede momentul, amândoi demonstrând puterea sentimentelor pe care o aveau unul faţă de celălalt.
Scott, la rândul lui, ne-a demonstrat că un bărbat decis înlătură orice piedică atunci când își pune în cap să o păstreze alături pe femeia iubită. S-a căsătorit cu Raven pe ascuns, pentru a-i împiedica pe părinții acesteia să îi despartă, urmând să stea în LA la bunica lui până termina ea liceul, după care să se mute împreună în Houston.
Și ceilalți trei veri ai lui Hailey și-au găsit perechea. Matt, de douăzeci de ani, cel mai tânăr dintre ei, i-a lăsat pe toți cu gura căscată anunțându-i că s-a căsătorit cu prietena lui însărcinată. După primul moment de uluire, viitorul bunic Holden s-a repliat rapid, începând să țopăie de bucurie și implorând tânăra pereche să-i dăruiască o nepoțică, ținând cont că Hailey fusese prima fată ce se născuse în familia Morgan după șapte generații.
Discuția despre sexul viitorilor copii a căpătat proporții apocaliptice și mi-a stârnit hohote de râs. Aflați cu toții la un moment dat în cabinetul doctoriței, ca un adevărat grup de asalt, au început să o înnebunească pe aceasta cu tot felul de întrebări care mai de care mai ilare despre cum se poate influența sexul viitorului copil.
”Toți bărbații din familia asta, indiferent de vârstă, suntem interesați să aflăm cum putem avea fetițe. Sfatul băbesc spune așa: dacă în momentul procreării tatăl are limba afară, face băiat; dacă are gura deschisă, face fată. Ce părere aveți?”
Toată această discuție i-a dat însă o temă de reflecție lui Cameron, care s-a gândit imediat să i-o expună și lui Hailey.
”- Ținând cont că te sărut ca un nebun de câte ori facem dragoste, bănuiesc că atunci când am conceput copilul aveam și gura deschisă și limba afară. În gura ta!
Ochii mi se măresc și îl privesc uluită.
– Ce vrei să spui?
– Spun că am câștiga detașat dacă am avea pereche! îmi zice privindu-mă atent, curios să vadă cum reacționez. Ce zici, iubito?”
Vă las să descoperiți singuri în carte dacă a avut dreptate sau nu, ca și ce sex au avut și restul copiilor născuți în formidabila familie Morgan. De asemenea, veți mai avea parte de numeroase momente și replici amuzante.
Vă recomand această carte extrem de romantică, scrisă într-un mod amuzant și lejer, care mie mi-a oferit prețioase momente de relaxare, delectându-mă cu numeroase faze pline de umor și lăsându-mă cu o stare de bine la sfârșit.

triplu h

Am menționat cartea în Top 10 cupluri romantice din cărțile young adult

Cartea Triplu H vol.2 poate fi comandată pe site-ul editurahathor.com. Tot de acolo puteţi comanda şi celelalte cărţi ale autoarei Corina Cîndea.

Recenzii cărți Corina Cîndea

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți pline de umor

84 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *