Delicatese Literare
Prezentari carti

Tupeu de Jennifer Mathieu, Editura Trei

Tupeu

(Moxie – 2017)

Jennifer Mathieu

Editura Trei

Anul apariţiei: 2020

Nr. de pagini: 336

Traducere de: Cornelia Marinescu

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă

Vivian Carter s-a săturat până peste cap! S-a săturat de conducerea liceului ei, care nu sancţionează în niciun fel bădărăniile nesfârşite ale băieţilor din echipa de fotbal. S-a săturat ca fetele să fie hărţuite de colegi pe hol şi să fie scoase de profesori de la ore pentru ţinute aşa-zis indecente. Dar cel mai tare s-a săturat să nu protesteze şi să respecte mereu regulile.
În anii ’90, mama ei a fost o punkistă, o rebelă cu părul vopsit albastru, iar acum, Vivian se inspiră din revolta ei de altădată ca să conceapă o revistă feministă, Tupeu, pe care o distribuie într-ascuns în tot liceul. Spre surprinderea ei, câteva fete răspund la apelul său de a strânge rândurile şi de a trece la acţiune. Astfel, Vivian se împrieteneşte cu fete cu care nu credea că va avea de-a face vreodată şi, încetul cu încetul, îşi dă seama că, fără să vrea, a declanşat o adevărată revoluţie în orăşelul ei din Texas.

„O adevărată revelaţie!” – Booklist

„Un roman plin de umor, inteligenţă şi… tupeu. O poveste feministă în care se poate recunoaşte orice liceană din ziua de azi. De citit neapărat!” – School Library Journal

„Vivian Carter e un personaj puternic şi inteligent, o adevărată inspiraţie pentru tinerele din ziua de azi. Ea este noua mea eroină, iar Tupeu, noua mea carte preferată. Sunt mândră să mă
alătur Tupeistelor!” – Jennifer Niven, autoarea bestsellerului Universul pe umerii tăi (Trei, 2017)

„Noul roman al lui Jennifer Mathieu spune o poveste captivantă şi instructivă, care surprinde spiritul unei întregi generaţii.” – E. K. Johnston, autoarea bestsellerului O mie de nopţi (Trei, 2016)

„Ingenios şi emoţionant! Un roman feminist pentru tânăra generaţie.” – Publishers Weekly

Jennifer Mathieu este o cunoscută autoare americană de romane Young Adult. A debutat în 2014 cu The Truth About Alice (câştigător al Premiului Children’s Choice pentru debut şi finalist al Premiului Magnolia), după care a publicat încă patru romane: Devoted (2015), Afterward (2016), Tupeu (2017) şi The Liars of Mariposa Island (2019).
Tupeu urmează să fie ecranizat de Netflix, în regia lui Amy Poehler, cu Hadley Robinson în rolul principal.
Jennifer Mathieu a lucrat o vreme în presă, iar acum este profesoară de engleză şi locuieşte în Texas, în apropiere de Houston. O puteţi urmări pe www.jennifermathieu.com.

Cărțile apărute la Editura Trei se pot comanda pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net, librex.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

Spune-ți părerea!