Delicatese Literare
Prezentari carti

Uitare de Arnaldur Indridason, Editura Trei, Colectia Fiction Connection

Uitare (Kamp Knox

Arnaldur Indridason

Editura Trei

Colecția Fiction Connection

Traducere: Monica Vlad

Nr. de pagini: 352

Islanda, anul 1979. Războiul Rece e în plină desfășurare.
Într-o lagună îndepărtată, în lumina fantomatică, se zărește trupul unui înecat.
La kilometri depărtare, un hangar uriaș pentru aeronave se înalță în spatele gardului care înconjoară o bază militară a Statelor Unite. Un zgomot înfiorător se aude în clipa în care un bărbat se prăbușește de pe o platformă înaltă.
Oare e vorba despre o crimă? Însărcinați să o investigheze, detectivii Erlendur și Marion descoperă în același timp că e posibil ca baza militară să ascundă infracțiuni dintre cele mai grave.
În paralel, Erlendur, aflat la început de carieră, este preocupat şi de cazul unei fete dispărute cu foarte mulţi ani în urmă, caz rămas nerezolvat.
Ce preț va trebui să plătească Erlendur pentru a soluționa aceste două enigme care îl afectează profund?
Indriðason introduce în romanele sale elemente din tradiționala saga islandeză, cum ar fi consecințele unor fapte sângeroase, care afectează generații în șir.” – The Guardian
Arnaldur Indridason este un autor atipic de crime fiction. Crimele despre care scrie nu sunt atât de atroce. Răufăcătorii lui nu sunt excesiv de violenți, nici victimele atât de ieșite din comun. Iar detectivul său este atât de retras, încât e aproape asocial.” – The New York Times
Forța discretă a stilului lui Indridason și proza de atmosferă se regăsesc și în acest nou roman despre Detectivul Erlendur: încă o demonstrație de talent a unui maestru.” – Kirkus Review
Arnaldur Indriðason s-a născut în 1961 la Reykjavik. A lucrat mulţi ani ca jurnalist şi critic de film în Islanda.
Este autorul seriei Detectivul Erlendur, formată din 12 romane și celebră în toată lumea.
Arnaldur Indriðason este consi¬derat unul dintre cei mai populari scriitori din Islanda. Romanele sale s-au tradus în 40 de limbi și s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare peste tot în lume, obținând nenumărate premii.
În 2002, romanul său Orașul borcanelor (Editura Trei, 2010) a fost distins cu Glass Key Award pentru cel mai bun roman polițist nordic, iar în 2005 Liniștea mormântului (Editura Trei, 2011) a fost recompen¬sat cu Crime Writers’ Association Gold Dagger Award. În 2013 i s-a decernat RBA International Prize for Crime Writing pentru romanul Skuggasund.
De același autor, la Editura Trei, a mai apărut Vocile, al treilea roman al seriei Detectivul Erlendur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *