Delicatese Literare
Recenzii

Ultimul Crăciun de Leila Sandra M., Editura Velvet Story – recenzie

Ultimul Crăciun

Leila Sandra M.

Editura Velvet Story

Nr. de pagini: 274

An apariție: 2020

Un vis de iarnă. Daruri neașteptate. Brațele unui bărbat care o așteaptă pe Ea. „Ultimul Crăciun” este o poveste de dragoste emoționantă, pe care Leila Sandra M. o oferă cititorilor cu un mesaj puternic. Un roman pentru sezonul rece, dar care încălzește prin farmecul său oricând.

Poema Hawkins este nevoită să se mute din orașul în care a crescut pentru a scăpa de trecutul său. Părinții nu o susțin, fiind de părere că face o greșeală imensă părăsindu-l pe Ben, chirurg de profesie. Prietenii o abandonează, considerând că este doar un moft, iar șeful magazinului de dulciuri la care lucrează o amenință că o concediază din cauza nenumăratelor întârzieri pe care le avea în ultima vreme la muncă.
Cum se va descurca o tânără de 26 ani într-un oraș complet străin, fără pic de ajutor și niciun prieten?
O poveste de dragoste blândă și profundă, potrivită pentru anotimpul friguros.

Ultimul Crăciun este o carte romantică încântătoare, foarte potrivită de citit în această perioadă a anului. Cartea îți arată că iubirea la prima vedere poate fi de multe ori înșelătoare, dar și că soarta îți poate rezerva miracolul celei de-a doua șanse, dragostea dovedindu-și puterea vindecătoare și revărsându-și magia chiar când tu nu mai credeai că ceva bun ți s-ar mai putea întâmpla… Este o carte care redă speranța oricui s-a păcălit intrând într-o relație nepotrivită. Dacă ai curajul să rupi cercul vicios, adevăratul tău suflet pereche te-ar putea aștepta chiar după primul colț…
Poema l-a întâlnit pe Ben Hawkins când era în ultimul an de liceu. Blond cu ochi albaștri, sexy și carismatic, Ben părea întruchiparea prințului din povești. Unde mai pui și că reședința familiei sale, una dintre cele mai de vază și înstărite din oraș, chiar semăna cu un palat! Din păcate, în scurt timp prințul cel fermecător se va transforma într-un veritabil broscoi, insensibil, nesimțit, bădăran, agresiv și mincinos. Însă, până să-i vadă adevărata față cu claritate, Poema s-a amăgit singură, găsindu-i scuze și încercând din răsputeri să facă relația lor să funcționeze.
Semnele se văzuseră încă de la început, însă Poema alesese să le ignore, mai întâi fiind prea îndrăgostită, iar mai apoi, când îndoielile începuseră să i se strecoare în suflet, cedase presiunii exercitate de părinți, care nu puteau concepe ca ea să dea cu piciorul unei asemenea partide, neavând nici măcar sprijinul celei mai bune prietene, căreia i se părea că o avere imensă putea compensa multe alte neajunsuri.
Astfel, Poema a renunțat încetul cu încetul la propriile ei visuri, pliindu-se pe dorințele lui Ben. Deși el urma medicina, pregătindu-se pentru o carieră de succes, Ben a determinat-o pe Poema să renunțe la a-și continua studiile, afirmând că asta ar fi o pierdere de timp și de bani. Cererea în căsătorie, făcută la un an după ce începuseră relația lor, fusese complet lipsită de romantism, iar la petrecerea de Crăciun ce urmase la scurt timp după aceea o abandonase în casa părinților lui, invocând că are o urgență pe care trebuie să o rezolve. Vivienne, mama lui Ben, o femeie frumoasă și elegantă dar foarte rece, se ocupase de organizarea nunții până la cele mai mici amănunte, fără a-i cere nici măcar o dată părerea Poemei despre ceea ce aceasta și-ar fi dorit.
Singurul act de rebeliune al Poemei fusese acela de a se angaja vânzătoare la un magazin de dulciuri, refuzând să accepte rolul de întreținută. Însă nici la serviciu nu avea parte de o atmosferă caldă și relaxată, șeful ei fiind mult prea preocupat de propriul lui profit și punând presiune pe salariați, iar Clara, colega ei, o fostă prietenă din copilărie a lui Ben, i-a făcut zile fripte încă din prima zi. Paradoxal, când un incident s-a produs între cele două chiar la nunta Poemei, Ben i-a luat apărarea Clarei în fața propriei lui soții, umilind-o pe Poema și părăsindu-și invitații pentru a o conduce pe Clara acasă. ”Cireașa de pe tort” a urmat însă imediat după nuntă. Speranța a început să licărească în sufletul Poemei în momentul în care a găsit în buzunarul lui Ben două bilete de avion către o destinație exotică. Unde a ajuns în final și în ce condiții vă las să descoperiți singuri în carte. Ar fi de râs dacă n-ar fi fost de plâns…
În următorii patru ani care au urmat, Poema s-a resemnat să trăiască într-o rutină amară, zilele scurgându-se una după alta fără vreun prilej de bucurie, Ben transformându-se sub ochii ei într-un străin în care nu mai recunoștea nimic din bărbatul de care se îndrăgostise. Se apropia din nou Crăciunul, iar Poema se pregătise sufletește pentru o nouă sărbătoare lipsită de veselie, însă soarta are propriile ei planuri și a decis să o scuture pe Poema de inerția ei. Picătura care a umplut paharul a fost momentul în care Poema a fost confruntată, în cel mai urât mod, cu trădarea lui Ben. Toate frustrările acumulate ani la rândul au ieșit la suprafață, Poema simțindu-se de parcă ar fi ieșit abia atunci de sub o vrajă urâtă aruncată asupra ei. Asumându-și orice risc, fără a avea sprijinul nimănui, Poema decide să-l părăsească pe Ben și să înceapă o viață nouă în altă parte.
Din acest moment al cărții, totul pare să poarte amprenta magiei Crăciunului. Dacă în prima parte a cărții atmosfera este tristă iar gustul e amar, în cea de-a doua parte decorurile se schimbă, de parcă ai fi pășit într-un tărâm de basm, plin de miresme și culoare, în care simți miros de brad și scorțișoară, auzi clinchet de clopoței, vezi luminițe care licăresc, iar sufletul ți se umple de căldură.

În acest context aș dori să remarc și coperta – foarte potrivită și sugestivă, precum și semnul de carte cu chipurile celor doi protagoniști pe o parte, având pe verso autograful autoarei.

Atacată de un străin într-o benzinărie, Poema este salvată de un bărbat chipeș și cumsecade. Deși recunoscătoare, Poema refuză să-și dezvăluie identitatea în fața bunului samaritean, fiind mult prea marcată de eșecul căsniciei ei și simțindu-se complet nepregătită pentru o nouă relație. Din nou, destinul a fost cel care a avut ultimul cuvânt, Poema reîntâlnindu-l pe Will, salvatorul ei, într-un mod cu totul inedit, care pe mine m-a făcut să pufnesc în râs. Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte întreaga scenă.
Numele orașului în care ajunge să se stabilească Poema este și el unul fatidic – Angel Falls, iar locuitorii acestuia sunt cu toții prietenoși, solidari și buni la suflet. Will este un personaj adorabil, genul de om bun de pus la rană, cumsecade, onest, săritor, loial și capabil de multă tandrețe, arătând mai degrabă ca un ursuleț decât ca un sex simbol. Și unde mai pui că și citea!
Evenimentele se precipită, pericolul planează asupra Poemei, ticăloșia lui Ben dovedindu-se fără limite în dorința lui de a o pedepsi pe Poema pentru a-și alina orgoliul lezat. Însă, de data aceasta, Poema nu mai era singură. Îl avea alături pe Will și pe toți noii prieteni pe care și-i făcuse în micul orășel.
Vă invit să descoperiți întreaga poveste citind această carte plină de speranță, deosebit de caldă și de romantică, pe care o recomand cu drag!

Cartea Ultimul Crăciun de Leila Sandra M. poate fi comandată de pe velvetstory.ro

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Velvet Story

 

12 Comments

Spune-ți părerea!