Delicatese Literare
Recenzii

Umbre – Seria Lux – Jennifer L. Armentrout, Editura Leda Edge – recenzie

Umbre

(Shadows – 2012

Jennifer L. Armentrout

Editura Leda Edge

Traducere: Claudia Roxana Olteanu

208 pagini

An apariție: 2021

0.5 Umbre – Editura Leda Edge – Shadows (Lux, #0.5) – 2012

1. Obsidian – Editura Leda (Obsidian (Lux, #1) -2011) – recenzie

Daemon and Kat Go Halloween Costume Shopping : Bonus Scene – 2012

1.5 Oblivion (Lux, #1.5) – 2015

2. Onix – Editura Leda (Onyx (Lux, #2) – 2012) – recenzie

3. Opal – Editura Leda (Opal (Lux, #3) – 2012) – recenzie

4. Origin – Editura Leda (Origin (Lux, #4) – 2013) – recenzie

5. Opoziție – Editura Leda (Opposition (Lux, #5) – 2014) – recenzie

5.5 The Wedding (Lux, #5.5) – 2016

Ultimul lucru la care se aștepta Dawson Black era Bethany Williams. Pentru un luxen ca el, o formă de viață extraterestră care trăiește pe Pamânt, fetele umane sunt... ei bine, o distracție. Dar cum luxenii trebuie să-și păstreze secretă identitatea adevărată, să se îndrăgostească de o fată umană ar fi o nebunie. Periculoasă. Ispititoare. De netăgăduit.

Bethany nu poate nega legătura creată instantaneu între ea și Dawson. Și chiar dacă băieții reprezintă o complicație pe care nu și-o dorește, nu poate sta departe de el. Totuși, ori de câte ori privirile li se întâlnesc, ea se cufundă în ochii lui. Fascinată. Vrăjită. Învăluită în iubire.

Dawson ascunde un secret care va schimba existența lui Bethany... și îi va pune viața în primejdie. Dar nici măcar el nu poate să nu riște totul pentru o singură fată umană. Sau pentru a scăpa de o soartă inevitabilă precum iubirea însăși.

„Aceasta este chintesența extazului.” – Wendy Higgins, autoarea romanului Sweet Evil

„O serie de neratat!”Samantha Young, autoarea romanului Pe strada Dublin

Seria LUX a lui Armentrout este o călătorie captivantă de la început până la sfârșit!” – Romantic Times

Seria Lux de Jennifer L. Armentrout este o serie minunată, care îmbină magistral elementele fantasy cu cele young adult. Pe de o parte avem de-a face cu clasica luptă dintre bine și rău, ilustrată aici prin confruntarea dintre luxeni și arumi, iar pe de altă parte asistăm la frământările unor adolescenți, cu toate problemele specifice vârstei: speranțe, planuri de viitor, pasiuni, tachinări, eternul conflict dintre părinți și copii, rutina școlară, fiorii primei iubiri… Împletirea celor două fire se face atât de firesc, încât aproape că te convinge că totul ar putea fi cât se poate de real…

Deși acțiunea din Umbre se petrece înainte de cea din Obsidian, eu recomand ca mai întâi să se citeasacă Obsidian și apoi Umbre, întrucât astfel se înțelege mult mai bine lumea fantastică imaginată de Jennifer L. Armentrout.

Personal, îmi pare bine că am cittit Umbre după ce am terminat toate celelalte cărți din serie, altfel sfârșitul tragic al cărții m-ar fi afectat. În schimb, știind deja că celor doi eroi ai cărți li se va oferi o nouă șansă în viitor, am putut să mă bucur înduioșătoarea poveste de dragoste dintre Dawson și Bethany.

Mi-a plăcut mult Daemon, dar pe Dawson l-am adorat! Deși amândoi erau foarte sexy și aparent identici ca înfățișare, temperamentele celor doi frați erau complet diferite, întocmai ca ziua și noaptea. Dacă Daemon era capricios și arogant, Dawson era dulce, amabil, zâmbăreț și cu o inimă de aur. În momentul în care se îndrăgostește de Bethany, Dawson se implică total, înfruntând pe oricine care-i stătea împotrivă, inclusiv pe puternicul și autoritarul lui frate, pe care până atunci nu avusese curajul să-l contrazică.

La rândul ei, Bethany, o fire bună, blândă și artistică, reacționează neașteptat de bine când îl vede pe Dawson în forma lui reală, Departe de a fi speriată, Bethany constată că era la del de îndrăgostită de Dawson, fie în forma lui umană cât și în cea de luxen.

Din păcate, evenimentele se precipită dramatic spre final, iar presimțirile sumbre ale lui Daemon se adeveresc. Înnebunit de durere, crezând că și-a pierdut pentru totdeauna fratele, Daemon simte că-i urăște pe oameni din răsputeri, promițându-și să nu se îndrăgostească niciodată de vreo fată din lumea lor. Dacă și cât timp va reuși să-și țină Daemon promisiunea, veți descoperi în Obsidian!

 

Cartea Umbre de Jennifer L. Armentrout poate fi comandată pe edituracorint.ro, libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrariadelfin.rolibrarie.net, librex.ro, emag.ro

Recenzii Editura Leda Edge

Recenzii Jennifer L. Armentrout

Recenzii și prezentări cărți fantasy

Recenzii și prezentări cărți young adult

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *