Delicatese Literare
Prezentari carti

Un cartier select de Therese Ann Fowler, Editura Litera, Colecția Buzz Books

Un cartier select

(A Good Neighborhood – 2020)

Therese Ann Fowler

Editura Litera

Colecția Buzz Books

În Oak Knoll, o comunitate plină de verdeață din Carolina de Nord unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea, profesoara afroamericană Valerie Alston-Holt își crește fiul de 18 ani, un tânăr inteligent și talentat pe nume Xavier. Băiatul, care este mulatru, se pregătește să meargă la facultate în toamnă.
Totul este bine până când familia Whitman – nou-îmbogățiți care au și o fi ică adolescentă cuprobleme –, se mută alături și distruge casa veche și copacii pentru a-și construi o reședință spectaculoasă. Având puține în comun, cu excepția gardului care le delimitează proprietățile, cele două familii se găsesc rapid în conflict: prima dată, cu privire la un stejar secular din curtea lui Valerie și, la scurt timp după aceea, cu privire la idila care înflorește între cei doi adolescenți.
Un cartier select pune pe tapet întrebările importante despre viața în America de astăzi – „Ce înseamnă să fii un vecin bun?“ „Putem conviețui dacă nu suntem de acord?“ –, explorând efectele diferențelor rasiale și de clasă într-o poveste tulburătoare și emoționantă.

Romanul UN CARTIER SELECT de Therese Ann Fowler va fi disponibil de mâine, 29.09.2020, la chioșcuri, la prețul de 29,99 lei.

Spune-ți părerea!