Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Un Crăciun cu surprize alături de Corbul Ciorăpel! de Nele Moost și Annet Rudolph, Editura Sigma Educational

Un Crăciun cu surprize alături de Corbul Ciorăpel!

Text: Nele Moost

Ilustrații: Annet Rudolph

Editura Sigma Educațional

Traducere: Marilena Iovu

An apariție: 2019

Categoria: Cărți de Crăciun pentru copii
Corbul Ciorăpel petrece grozav ziua de Moș Nicolae, cu multe ghetuțe și chiar mai multe dulciuri. Apoi devine Moș Crăciun și descoperă că a dărui e cel mai frumos! Și, în sfârșit,
Ciorăpel se pregătește de Crăciun împreună cu prietenii lui, dar în febra pregătirilor, uită să-i trimită lui Moș Crăciun lista cu ceea ce își dorește. Oare Moșul îi va aduce totuși ceva în dar?
Trei povești pentru sărbătorile de iarnă cu corbul Ciorăpel într-un singur volum!
Un Crăciun cu surprize alături de Corbul Ciorăpel! este o încântătoare carte pentru copii, cu un text ușor de înțeles și ilustrații foarte plăcute și sugestive.
Aș dori să remarc și traducerea foarte bună, într-un limbaj perfect accesibil copiilor.
Cartea cuprinde trei povestioare, fiecare cu un mesaj important, învățându-i pe copii importanța prieteniei și a generozității.

Daruri de la Moș Nicolae

În ajunul zilei de Moș Nicolae, Corbul Ciorăpel este trist. El nu are ghetuțe în care să primească bunătățile pe care le pune Moșul!
Din fericire, toți prietenii îi sar în ajutor și pun la ușă o ghetuță pentru el.

Nici Corbul Ciorăpel nu s-a lăsat mai prejos ca prietenii lui, împărțind cu ei dulciurile primite.

Daruri pentru toți!

Corbul Ciorăpel se miră cum de Moș Crăciun este atât de bucuros să împartă daruri, întrucât el nu primește nimic. Doamna Bursuc îl lămurește:
”- Moș Crăciun spune că a dărui e cel mai minunat lucru. Și este distractiv să îi faci pe ceilalți fericiți.”
Inspirat de vorbele doamnei Bursuc, Corbul Ciorăpel decide să fie și el Moș Crăciun pentru o zi! Împachetează frumos tot ce avea în cuibul lui, încarcă sania cu daruri și pornește la drum!

Ciorăpel s-a distrat grozav, dar când s-a întors la cuibul lui s-a întristat. Nu mai avea nimic! Oare a greșit împărțind totul? Din fericire, și prietenii lui au înțeles lecția generozității, iar Ciorăpel s-a trezit înconjurat de cadouri, care mai de care mai frumoase!

Fursecuri pentru Crăciun

Corbul Ciorăpel împreună cu Bursucul pregătesc fursecuri. Ciorăpel și-a dat toată silința pentru a face fursecuri cât mai gustoase, împachetându-le cu grijă pentru a le dărui prietenilor săi.
Însă, în febra pregătirilor, Ciorăpel a uitat un lucru foarte important: nu i-a trimis lui Moș Crăciun lista cu dorințele lui! Să fi rămas Ciorăpel astfel fără cadou?
Din fericire, Moș Crăciun are mijloacele lui secrete de a afla toate dorințele!

La sfârșit, avem parte și de două surprize minunate: o rețetă delicioasă de ”Corbi cu ciocolată” (pe care vreau să o încerc și eu ), precum și notele și textul de la celebrul cântec ”O, brad frumos!”, îmbogățit cu o ”Strofă a corbului”.

Cartea Un Crăciun cu surprize alături de Corbul Ciorăpel! poate fi comandată pe edusigma.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

10 Comments

Spune-ți părerea!