Delicatese Literare
Recenzii

Un mariaj neconvențional de Kerrigan Byrne, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste – recenzie

Un mariaj neconvențional

(The Scot Beds His Wife – 2017)

Kerrigan Byrne

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

  1. 1. Tâlharul de inimi – Editura Litera (The Highwayman – 2015) – recenzie
  2. 2. O țintă seducătoare – Editura Litera (The Hunter – 2016) – recenzie 
  3. 3. Demonul scoțian – Editura Litera (The Highlander – 2016) – recenzie 
  4. 4. Ducele barbar – Editura Litera (The Duke – 2017) – recenzie
  5. 5. Un mariaj neconvenţional – Editura Litera (The Scot Beds His Wife – 2017) – recenzie
  6. 6. Ducele cu tatuaj (The Duke with the Dragon Tattoo – 2018) – recenzie 
  7. 7. Străinul seducător (A Dark and Stormy Knight – 2019) – prezentare
  8.     7.5. The Earl of Christmas Past – 2020
  9. 8. The Earl on the Train – 2021

Gavin St. James, conte de Thorne, un scoțian renumit și un mare crai, își folosește farmecul pentru a obține ceea ce își dorește – inclusiv câte o noapte de destrăbălare cu soțiile altora.
Însă Gavin este hotărât să lase în urmă proastele obiceiuri și să se retragă într-un loc liniștit, la care visează încă de mic. Când o tânără ambițioasă și sigură pe forțele proprii îi iese în cale, dovedindu-se a fi proprietara pământului pe care și-l dorește, Gavin este convins că a găsit cea mai bună soluție...
Samantha Masters s-a întors în Scoția, purtând cu ea secretele întunecate din vremea petrecută în Vestul Sălbatic și fugind de trecut. Căsătoria este șansa ei la o viață protejată – și asta este ceva ce nu poate amâna. Gavin pare dornic să-i ofere acest lucru, din motive pe care ea nu le poate intui. Dar, pe măsură ce pericolul sporește și amenințarea din trecut devine aproape palpabilă, ceea ce începe ca o propunere scandaloasă și ilogică ajunge să se transforme într-o pasiune mistuitoare. Și Gavin descoperă că este în stare de orice pentru a o ține în siguranță și aproape de el pe femeia pe care a ajuns să o considere a lui…

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne este o serie fascinantă, cu o galerie impresionantă de personaje pitorești, una dintre cele mai frumoase serii din colecția Iubiri de poveste! O serie superbă, care te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei, miracolul celei de-a doua șanse și magia speranței!

Poveștile din serie sunt întrețesute unele cu altele, fiecare carte nou apărută dezvăluind noi conexiuni uluitoare, precum și legături tulburătoare între personaje.

Eroii masculini ai seriei sunt cu toții marcați de traume din trecut, care le-au modificat radical personalitatea. Cândva, cu toții au fost blânzi și inocenți, însă dramele trăite i-au călit și înăsprit, fiind nevoiți să fure, să mintă și să ucidă pentru a putea supraviețui. Cu un trecut tulbure și sângeros în spate, având în față un viitor nesigur, își pierduseră speranța la izbăvire. Însă soarta le-a scos fiecăruia dintre ei în parte un înger cu chip de femeie, care a reușit să pătrundă dincolo de scutul cu care își învelise inima, trezindu-le sentimente de mult uitate și readucând speranța și bucuria în viața lor.

Cea de-a cincea carte din serie, Un mariaj neconvențional, plină de suspans, ne convinge de puterea destinului de a reuni două suflete pereche, despre care părea imposibil să se întâlnească.

Gavin și Samantha proveneau din clase sociale diferite și erau despărțiți de un ocean. Era de necrezut ca drumurile lor să se poată intersecta vreodată, dar soarta a dovedit contrariul.

Samantha provenea dintr-o familie săracă și avusese o copilărie foarte nefericită. Când Bennet Masters își făcuse apariția la ferma de vite din America la care locuia Samantha, părea desprins dintr-un basm devenit realitate. Chipeș, carismatic și seducător, părea răspunsul la toate dorințele Samanthei. Din păcate, imediat după nuntă, visul frumos s-a transformat într-un veritabil coșmar. Bennet s-a dovedit a fi egoist și iresponsabil. Mai grav, el și frații lui au înființat o bandă care jefuia trenurile. Însă, când în timpul unui jaf, Bennet a ucis cu sânge rece un bărbat nevinovat și se pregătea să împuște o altă tânără ce călătorise până atunci alături de Samantha, aceasta nu a ezitat nicio secundă în a-și împușca soțul în cap, salvându-i viața tinerei.

Aceasta s-a dovedit a fi Alison Ross, o tânără din Anglia care, din recunoștință și urmărindu-și propriile interese, i-a propus Samanthei să-i preia identitatea ei și să revendice terenul pe care-l moștenise în Anglia. Întâmplător (sau nu) respectivul teren se învecina cu proprietatea lui Gavin, fratele lui Liam Mackenzie, pe care l-am cunoscut deja în Demonul scoțian. Gavin încerca de ani de zile să cumpere respectivul teren, trimitând nenumărate scrisori în acest sens, însă Allison îl refuzase de fiecare dată, în numele unei vechi dușmănii dintre familiile lor.

Aflând că Allison s-a reîntors în Anglia, Gavin era decis să arunce în luptă toate armele de care dispunea pentru a o convinge să-i cedeze terenul, inclusiv seducția iar, în cele din urmă, un mariaj neconvențional. Pericolele planau însă asupra lor din multe părți. În timp ce luptă pentru supraviețuire, cei doi nu mai pot nega pasiunea mistuitoare pe care o simțeau pentru celălalt. Iar pe măsură ce secretele dispar între ei, fiecare găsește o susprinzătoare susținere necondiționată în celălalt, găsind împreună calea spre o fericire la care niciunul dintre ei nu mai spera.

În acest volum facem cunoștință cu Corbul, supranumit și Regele piraților – un personaj misterios, dur și necruțător, despre care nimeni nu știa de unde venea și care era numele lui adevărat. Acesta va fi eroul principal din următoarea carte din serie, Ducele cu tatuaj, identitatea reală a acestuia reprezentând o surpriză de proporții!

Citate:

„Jocul lui preferat era să se dea drept pradă. Se lăsa urmărit, dorit, căutat. Apoi, tocmai când prădătorul credea că era pregătit să atace, se întorcea și lovea, savurând șocul adversarului.
Această metodă era la fel de eficientă cu femeile pe cât era și cu lupii.
Era ceva foarte satisfăcător în a scoate inima cuiva în clipa în care persoana respectivă avea convingerea că urma să-ți facă ea asta. Poate faptul că îi plăcea acest lucru îl făcea un monstru.”

„Mâinile astea nu au făcut decât să mângâie pielea feminină. Sau să producă fiori de plăcere. Femeile nu se tem de aceste mâini, ci le doresc. Nu le e frică de puterea mea, ci imploră după ea. Își lasă să cadă evantaiele și batistele. Se izbesc de mine doar ca să-mi atingă corpul. Se poartă ridicol în preajma mea. Am grămezi întregi de scrisori parfumate și invitații la care nu am răspuns, trimise de femei cu care m-am culcat și care îmi cer încă o noapte. Încă o conversație șoptită. Încă o atingere tandră.”

„Stelele îi strigau numele prea devreme, iar el le răspunse lăsându-și capul pe spate, gemându-și plăcerea în calea furtunii. Le putea simți pulsând în spatele norilor, aproape își simțea locul printre ele în timp ce plăcerea îl îndepărtă de el însuși, îl rupse în bucăți și apoi îi dădu o nouă formă. Creă o ființă a haosului acolo unde înainte fusese ordine, iar Gavin știu că era posibil să nu mai fie niciodată cine fusese.”

Listă cărți apărute în Colecția Iubiri de poveste ordonate după autor și serii

Listă cărți Kerrigan Byrne

Cărțile autoarei Kerrigan Byrne pot fi comandate pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Kerrigan Byrne

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *