Delicatese Literare
Prezentari carti

Un nou volum din seria ROATA TIMPULUI – Furtuna se apropie, de Robert Jordan, Editura RAO

Un nou volum din seria ROATA TIMPULUI – Furtuna se apropie

FURTUNA SE APROPIE

(The Gathering Storm – 2009)
Cartea a douăsprezecea din Roata Timpului

Robert Jordan
Brandon Sanderson

Început de Robert Jordan și continuat, după moartea acestuia, de Brandon Sanderson, volumul oferă cititorilor un nou episod din drumul către Tarmon, Gai’don, Ultima Bătălie. Aceasta se apropie cu repeziciune, iar semnele vremii întăresc senzația de tensiune.
Vântul mătură portul, unde hamalii trândavi îi privesc pe lucrători cum sparg pietre, una câte una, aruncând în aer nori mici de praf alb-cenușiu care plutesc pe apă. Cei care au prea multă minte – sau, poate, prea puțină – spun în șoaptă că astfel de semne sunt de rău augur. Evenimentele se precipită, trădările ies la iveală, luptele pentru putere se întețesc, iar pericolele conduc la noi alianțe. O poveste care continuă să-i fascineze pe cititori.

 

Roata timpului este una dintre cele mai populare și consistente serii de fantasy din toate timpurile, cu peste 90 de milioane de cărți vândute.

Din seria Roata timpului (The Wheel of Time) fac parte:

• 1. Ochiul lumii – The Eye of the World – 1990
• 2. În cautarea cornului – The Great Hunt – 1990
• 3. Dragonul renascut – The Dragon Reborn – 1991
• 4. Umbra se întinde – The Shadow Rising – 1992
• 5. Focurile cerului – The Fires of Heaven – 1993
• 6. Seniorul haosului – Lord of Chaos – 1994
• 7. Coroana de săbii – A Crown of Swords – 1996
• 8. Calea pumnalelor – The Path of Daggers – 1998
• 9. Inima iernii – Winter’s Heart – 2000
• 10 Răscruce de drumuri în amurg – Crossroads of Twilight – 2003

  1. Pumnalul viselor – Knife of Dreams – 2005

  2. Furtuna se apropie – The Gathering Storm – 2009

Primul roman al seriei – Ochiul lumii – a apărut încă din 1990. După moartea autorului în 2007, autorul de fantasy Brandon Sanderson a folosit notițele lăsate de Jordan pentru a finaliza seria, în 2013.
Astfel, seria completă numără 14 volume. Saga Roata timpului se remarcă prin lungimea sa, o viziune imaginară bine dezvoltată, un numărul extrem de mare de acțiuni, detaliile complexe ale lumii create și numeroase personaje (există mai mult de 1 800). Seria s-a dovedit un succes încă de la început, tirajul original epuizându-se de fiecare dată în câteva săptămâni.

Primele cărți din Roata Timpului au fost deja ecranizate într-un serial de succes Amazon Prime Video. Va urma o nouă serie în 2023, beneficiind de resurse financiare, tehnice și de distribuție excepționale.

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, libris.ro, librex.ro, cartepedia.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *