Delicatese Literare
Recenzii

Un pact cu diavolul de Lorraine Heath, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste – recenzie

Un pact cu diavolul

(In Bed with the Devil)

Lorraine Heath

 1. Un pact cu diavolul (In Bed with the Devil – 2008)
 2. Între diavol și dorință (Between the Devil and Desire – 2008) – recenzie 
 3. În căutarea plăcerilor interzise (Surrender to the Devil – 2009) – prezentare
 4. Plăcerile nopţii (Midnight Pleasures with a Scoundrel – 2009) – prezentare
 5. Ultimul rebel (The Last Wicked Scoundrel – 2014) – recenzie

A fost poreclit Contele Diavol – un bărbat cu spirit nesupus, acuzat de crimă, crescut pe străzile periculoase ale Londrei şi care nu-şi mai aminteşte nimic despre trecutul lui. Orice domnişoară bine educată ştie că riscă mai mult decât reputaţia atunci când îşi asociază numele cu frumosul Lucian Langdon, însă Lady Catherine Mabry nu are altă soluţie. Ar face orice pentru a-i proteja pe oamenii pe care îi iubeşte… chiar şi să ajungă la o înţelegere cu însuşi diavolul.

Lucian vrea să fie respectat şi, mai presus de asta, îşi doreşte o soţie. Problema este că aleasa lui nu cunoaşte eticheta pe care trebuie să o respecte în mijlocul aristocraţiei şi nu e acceptată de înalta societate. Catherine îl poate ajută pe Lucian să dobândească tot ce-şi doreşte. Dar preţul pe care îl cere ea în schimb le poate pune chiar vieţile în pericol.

Atunci când primejdia le dă târcoale, cei doi se descoperă cu adevărat: Lucian se dovedeşte a fi un bărbat incredibil de pasional, iar Catherine, o femeie de un curaj nemăsurat. Pe măsură ce ies la iveală secrete din trecutul lui întunecat, Lucian ajunge să pună sub semnul întrebării toate lucrurile pe care le consideră adevărate, inclusiv dorinţele propriei inimi.

2634570

Un pact cu diavolul este o carte historical-romance superbă, o adevărată capodoperă a genului! Cartea te convinge că dragostea chiar poate săvârși miracole, vindecând, alinând și aducând speranța unui bărbat mult încercat de soartă, care crezuse cândva că își predase pentru totdeauna sufletul diavolului…
Un pact cu diavolul este prima carte din seria ”Rebelii din St. James” și ne spune povestea lui Lucian (Luke) Langdon, actual conte de Claybourne, fost copil al străzii și hoț de buzunare, unul din cei cinci pungași din ceata lui Featon, alături de Jack, Frannie, Jim și Will.
Amintirile lui Luke din fragedă pruncie erau foarte neclare, primele momente de care își aducea aminte fiind cele în care se înghesuia sub pături alături de ceilalți orfani, preluați și transformați în pungași de nemilosul Featon. Pentru a-și putea asigura o bucată de pâine, cei patru băieți bântuiau ziua străzile și șterpeleau obiecte de valoare, Frannie stând de pază în acest timp, iar seara cu toții își predau prada lui Featon.
Toți membrii cetei erau extrem de solidari, fiecare dintre ei fiind capabil de orice sacrificiu pentru ceilalți.
Jack fusese dintotdeauna cel mai bun prieten al lui Luke, cel care încasase adesea cele mai crunte bătăi pentru a-l proteja pe acesta.
Frannie, singura fată din grup, era liantul care-i unea pe toți, cea care le gătea, le spăla hainele și îi îngrijea.
Astfel că, atunci când aceasta a fost vândută unui bordel la doar doisprezece ani, Luke și Jake au fugit într-un suflet să o salveze. Din păcate, cei doi nu au reușit să ajungă la timp, astfel că Luke l-a omorât fără niciun pic de remușcare pe ticălosul care-i răpise inocența cu atâta cruzime. Întrucât existase un martor, Luke a fost încarcerat și condamnat, așteptându-și cu stoicism execuția prin spânzurătoare la paisprezece ani ai lui. O surpriză colosală avea să-l aștepte însă pe Luke în momentul în care tatăl celui ucis de el, contele de Claybourne, a venit să-l viziteze în închisoare. Acesta, după doar o privire aruncată în ochii cenușii ai lui Luke, l-a recunoscut pe acesta ca fiind moștenitorul lui de mult timp dispărut. Luke, deși nu credea o iota că el ar fi acela, nu putea rata ocazia de a scăpa de spânzurătoare.
Mai mult, onorabilul conte, descoperind că el se furișa noaptea pentru a le duce haine și mâncare prietenilor lui, i-a luat și pe aceștia sub oblăduirea lui, angajând profesori ca să-i învețe diverse discipline și bunele maniere. Peste ani, roadele lui dăduseră roade, toți cei cinci copii ai străzii realizându-se în diverse meserii.
Luke  își însușise comportamentul unui aristocrat, Jack conducea un cazinou, la care o angajase pe Frannie pentru a-i ține contabilitatea, Jim era polițist, iar Will medic.
Marea societate nu se grăbise însă să-l accepte pe Luke în rândurile sale. La primul și singurul bal la care participase, Luke fusese privit ca un paria de toată lumea, doar o tânără de șaptesprezece ani, Catherine Mabry, având curajul să-l privească în ochi și să-i transmită semnale că-i dorea atenția. Spre marea ei dezamăgire, Luke trecuse mai departe fără a se opri în dreptul ei.
Cinci ani mai târziu, Catherine avea să-l surprindă complet pe Luke, vizitându-l în miez de noapte cu o propunere cu totul neobișnuită, solicitându-i acestuia să omoare pe cineva pentru ea. Deși Luke îi refuză cererea, împărtășesc un sărut plin de pasiune care-i bulversează pe amândoi.
Curând însă, hotărârea lui Luke se clatină, având nevoie, la rândul lui, de Catherine. Legat sufletește de Frannie încă din copilărie, Luke o cere în căsătorie, dar aceasta refuză categoric, explicându-i că ea nu se va putea ridica niciodată la nivelul lui și-l va face nefericit. Decis să o răzgândească, Luke apelează la Catherine pentru a o învăța pe Frannie cum să se poarte în societate, în schimb el acceptând să o ajute în legătură cu cerința ei cu totul neobișnuită.
De fapt, Catherine era bună, curajoasă și altruistă, iar solicitarea ei venise din pură disperare. Winnie, cea mai bună prietenă a ei, se căsătorise cu ducele de Avendale, cu care avea deja un băiețel, În timp, Winnie descoperise că sub aparența lui plină de farmec, se ascundea un om plin de cruzime, care o bătea adesea. Catherine observase, plină de îngrijorare, vânâtăile din ce în ce mai dese. Iar când descoperise șocantul adevăr că primele două soții ale acestuia muriseră în condiții misterioase, Catherine începuse să se teamă pentru viața lui Winnie și a băiețelului ei, apelând la o soluție radicală.
Pe măsură ce evenimentele se precipită, Luke descoperă că este tot mai atras de Catherine, realizând că sentimentele lui față de Frannie erau mai degrabă ca față de o soră. La rândul ei, Catherine descoperă că Luke era, în ciuda reputației lui, bun și onorabil, îndrăgostindu-se profund de el.
Pericolele pândesc la tot pasul, iar informații șocante din trecutul lui Luke ies la iveală, acesta descoperind durerosul adevăr despre moartea părinților săi în noaptea când el fusese dat dispărut, precum și nefasta implicare a lui Jack în acel incident.
Din fericire, situația dramatică a lui Winnie se va rezolva în cele din urmă printr-un concurs de împrejurări, fără ca Luke să fie nevoit să-și piardă și ultima fărâmă de suflet pe care o mai avea.
O carte deosebit de romantică, cu o intrigă captivantă, mult suspans, personaje fascinante și un epilog foarte emoționant!
Citate:
„Avea nevoie de o femeie suficient de puternică să-i accepte fără teamă pasiunea sălbatică, o femeie care să nu se clintească, o femeie care să ispitească bestia din el şi să nu aibă nici o dorinţă să-l îmblânzească.”
„Un sărut ar trebui să te mistuie, să-ţi facă genunchii să tremure, să-ţi facă inima să bubuie…”
„Era ca şi cum sărutul i-ar fi cuprins tot corpul, nu doar gura. Părea că ajunge până în miezul feminităţii sale şi trezeşte un dor pe care ea nu-l mai cunoscuse niciodată. Fu copleşită de un val de pasiune care îi amorţi celelalte simţuri.”
”Draga Frannie, scumpa Frannie.
Ea va rămâne pentru totdeauna dragostea mea din tinerețe, cea pentru care mi-am vândut sufletul diavolului. Însă Catherine, iubita mea Catherine, va fi mereu în inima mea, cea care nu l-a lăsat pe diavol să pună stăpânire pe mine.”

Cărțile autoarei Lorraine Heath pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro, emag.ro, cartepedia.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți Lorraine Heath

16 Comments

  • Oli

   Sa o citesti cu placere, sunt curioasa cum o sa ti se para, mai ales ca este prima din colectie pe care o citesti. Mie mi-a placut mult, iar autoarea e una din cele mai indragite de la Iubiri de Poveste. Sa revii cu impresiile tale!

 • FALLON

  Recunosc, este prima carte din colectia ” Iubiri de poveste” pe care am citit-o vreodata. Cand cumnata mea mi-a adus-o, am „aruncat-o” pe raftul din biblioteca, cu gandul ca voi citi-o atunci cand (chiar) ma voi plictisi, sau cand am sa raman in pana de carti. Nu s-a intamplat nici una, nici alta, am pus pur si simplu mana pe ea, iar in momentul in care m-am asezat in pat, presupun ca mi-a fost prea lene sa ma intorc dupa alta.
  Am simtit nevoia de a face paranteza asta, ca sa intelegeti cum am ajuns sa o citesc, in primul rand .
  Cartea, m-a surprins foarte, foarte mult.
  In primul rand, subiectul, apoi personajele si nu in ultimul rand felul in care este povestita. Este perfect acceptabil faptul ca, datorita traumei prin care a trecut Claybourne (vazandu-si parintii ucisi), copil fiind sa isi inchida undeva, adanc in minte trecutul. Mai apoi, rebela Catherine, sa nu ii pese de eticheta. Ambele personaje (principale) m-au fascinat. Atat de puternice, dar cu o latura sensibila cu care ne obisnuim pe parcursul cartii.
  De Frannie, nu stiu (inca) ce parere am. Nu-mi place in mod deosebit de ea, ezita cand Claybourne ii cere mana, insa nu-si declara adevaratul motiv.
  Jack (care nu merita sa fie iertat), m-a surprins cel mai mult. Nu ma asteptam la ceea ce autoarea dezvaluie spre sfarsitul cartii.
  Iar Averndale primeste (cu varf si indesat) ceea ce merita. Mi-a placut mult fraza :” Nu stiu daca exista Iad dupa moarte, dar va trai in Iad tot restul vietii”.
  In incheiere , as adauga ca tot de aceeasi autoare, mai am ” Doamna de companie”. Cu siguranta o voi citi.
  Sper ca ati avut rabdarea sa (ma) cititi .

  • Tyna

   Am citit cu multa plăcere impresiile tale. Eu îți recomand întreaga serie, mie mi-a plăcut foarte mult. Așa e, fapta lui Jack a fost foarte gravă, dar până la urmă și el era doar un copil în acel moment… Nu avea atâta discernământ încât să prevadă consecințele faptelor sale, iar ulterior a încercat din răsputeri să se revanșeze. A doua carte din serie – ”Între diavol și dorință” este povestea lui, care pe mine m-a impresionat mult.

   De altfel, îmi place că autoarea nu a creat personaje perfecte, nici unul nu e zugrăvit doar în alb sau în negru, ci în diverse tonuri de gri, fiind astfel cu atât mai credibile.

   M-aș bucura dacă ai citi și restul poveștilor și să revii cu impresiile tale la final.

 • Oli

  Tyna, foarte frumoasa recenzia ta! Am citit-o cu plăcere și mi-am adus aminte de cartea asta care și mie mi-a plăcut foarte mult, ca toată seria de altfel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *