Delicatese Literare
Recenzii

Un secret minunat de Christina Lauren, Editura Trei, Colecția Eroscop – recenzie

Un secret minunat

(Beautiful Secret – 2015)

Christina Lauren

Editura Trei

Colecția Eroscop

Traducere: Diana Morărașu

Nr. de pagini: 344

An apariție: 2019

1. Ticălosul seducător – Editura Trei (Beautiful Bastard – 2013) – recenzie
1.5. Beautiful Bitch – 2013
2. Străinul seducător – Editura Trei (Beautiful Stranger – 2013) – recenzie
2.5. Beautiful Bombshell – 2013
3. Expertul seducător – Editura Trei (Beautiful Player – 2013) – recenzie
3.5. Beautiful Beginning – 2013
3.6. Beautiful Beloved – 2015
4. Un secret minunat – Editura Trei (Beautiful Secret – 2015)
4.5. Beautiful Boss – 2016
5. Frumosul seducător – Beautiful – 2016 – prezentare
Christina Lauren este pseudonimul literar al autoarelor Christina Hobbs şi Lauren Billings, care au devenit celebre cu seria Beautiful Bastard și au scris împreună paisprezece romane ce au ajuns în topul New York Times. Cărțile lor au fost traduse în peste 30 de limbi.
La Editura Trei, din seria Beautiful Bastard, au mai apărut Ticălosul seducător, Străinul seducător, Expertul seducător.
Află mai multe informații la ChristinaLaurenBooks.com, @ChristinaLauren pe Instagram sau @ChristinaLauren pe Twitter.
Un director britanic înțepat.
O americancă aventuroasă.
Un scandal internațional fierbinte, gata să izbucnească.
Al patrulea volum din seria Beautiful Bastard
Bestseller New York Times şi USA Today
Ruby Miller este șocată de anunțul că va trebui să lase Londra pentru New York, unde firma ei are un contract important. Nu provocarea profesională o sperie, ci faptul că va fi nevoită să colaboreze îndeaproape cu Niall Stella, directorul executiv al firmei de planificare urbană la care lucrează ea și cel mai seducător bărbat din lume. Deși îl place de multă vreme, Ruby e sigură că Niall nici nu știe de existența ei… până când el o remarcă în timpul zborului transatlantic.
Recent divorțat, Niall este descurajat în privința femeilor. Chiar și așa, știe că fata originară din California este o ispită de neignorat. Odată ce își face o misiune din a-l ajuta pe britanicul sexy să se relaxeze, Ruby este de neoprit. La mii de kilometri de Londra, amorezilor le este ușor să se joace.
Dar oare finalul călătoriei de afaceri va duce și la dispariția relației lor?
„O combinație diabolică între un roman erotic și un episod din The Office… E un adevărat festin pentru iubitorii genului.“ – PerezHilton.com
„Extrem de sexy, dacă îți plac aventurile care încep repede și abundă în romantism…“ – EW.com
„Scene fierbinţi şi tensiune insuportabilă…“ – RT Book Reviews
M-am bucurat mult când am aflat că va apărea, în sfârșit, al patrulea volum din seria Ticălosul seducător de Christina Lauren, iar când am descoperit că era pe stoc la Libris nu am putut rezista ispitei!
Un secret minunat este o carte romantic-erotică amuzantă, caldă și relaxantă, cu replici spumoase și un cuplu complet atipic.
Și de data aceasta cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva lui Ruby cu cele din perspectiva lui Niall, astfel încât avem posibilitatea de a-i cunoaște îndeaproape, înțelegându-le mai bine gândurile, sentimentele și motivațiile fiecăruia.
Un secret minunat pare să urmeze aceeași rețetă de succes a primelor trei cărți din serie: un cuplu neobișnuit în care se formează o chimie explozivă, tachinări jucăușe între cei doi, momente fierbinți în cele mai neobișnuite circumstanțe, iar când lucrurile par în sfârșit să se așeze apare o ceartă datorită unor interpretări greșite ale unor fapte, provocând o despărțire dureroasă pentru amândoi, urmată de o dulce împăcare la final.
Fiecare carte în parte a adus însă și propriile elemente de noutate, care au evidențiat-o față de celelalte.
Dacă eroii primelor trei cărți din serie – Bennet, Max și Will -, erau niște adevărați playboy, având la active nenumărate aventuri cu sexul opus, Niall Stella (fratele lui Max) este exact contrariul, experiența lui cu femeile limitându-se la… una singură! Max o cunoscuse pe Portia, fosta lui soție, pe când aveau amândoi zece ani, se împrieteniseră la paisprezece ani, se sărutaseră la șaisprezece ani, făcuseră dragoste la optsprezece ani, se căsătoriseră câteva luni mai târziu și divorțaseră după zece ani, timp în care Niall îi fusese absolute fidel.
Responsabil, calm, echilibrat, rezervat și ambițios, Niall avea eficiența unei mașinării, motiv pentru care reușise să și avanseze rapid în meseria sa, ajungând, la nici treizeci de ani, vicepreședintele executiv al unei importante firme de planificare urbană din Londra.
Deși la rândul ei era foarte ambițioasă, californianca Ruby Miller avea un temperament complet opus celui lui Niall. Expansivă, veselă și comunicativă, Ruby avea deja, la doar douăzeci și trei de ani, un palmares de iubiți cu care avusese relații pe termen mai lung sau mai scurt. De câteva luni însă, de când venise stagiară la firma de planificare urbană din Londra, Ruby nu mai avusese nicio relație, focusându-și întreaga atenție asupra unui singur bărbat: Niall Stella, ce părea întruchiparea idealului ei masculin. Obsesia lui Ruby pentru Niall semăna cu cea a unei fane înfocate pentru o vedetă rock, având parcă un radar ascuns ce-i permitea să-l simtă și să-l observe ori de câte ori era în preajma lui. De altfel, Ruby întocmise și o listă în minte în care consemnase, în ordine, primele zece calități fizice ale lui Niall, lăsând primul loc liber, pentru orice eventualitate. 🙂
”În ultimele șase luni, am aruncat atâtea priviri pe furiș în direcția lui Niall Stella, încât dacă exista vreo expertă în topografia organelor lui genitale, eu eram aceea.”
Problema era că Niall nu doar că nu observase privirile pline de adorație pe care i le arunca Ruby, dar părea că nu o observase deloc. Prin urmare, Ruby se mulțumea să-l venereze de la distanță, de parcă era vreo personalitate de neatins sau vreun sfânt.
”Dintr-un motiv oarecare, nu eram în stare să folosesc doar prenumele când vorbeam despre el. Niall Stella era un fel de nume de gală, ca prințul Harry sau Isus Hristos.”

Cum încurcate sunt căile destinului, lui Ruby i se va oferi oportunitatea nesperată de a petrece o lună în preajma lui Niall, ambii fiind trimiși, din departamente diferite, să participe la un congres de schimb de experiență pe teme de planificare urbană tocmai la New York.
Insinuările pline de subînțeles ale lui Anthony, șeful lui Ruby, că va petrece o lună de foc alături de o bucățică sexy l-au făcut pe Niall s-o vadă pentru prima dată cu alți ochi pe Ruby, surprinzându-se singur când câteva fantezii fierbinți cu aceasta i s-au strecurat în minte, pe care le-a alungat însă cu îndârjire.
Un englez flegmatic și o americancă focoasă, siliți de împrejurări să petreacă o lună împreună… Mă amuzam deja, anticipând situațiile savuroase ce sigur vor urma.
Diferența flagrantă de temperament dintre cei doi s-a văzut chiar din momentul în care au ajuns la aeroport să se îmbarce, ținutele fiecăruia reflectându-le perfect modul de comportament.
Niall, care provenea dintr-o familie cu zece copii, nu avusese parte de prea mare lux în copilărie. Prin urmare, un zbor cu avionul era o adevărată sărbătoare, care trebuia marcată ca atare, ținuta de călătorie fiind chiar mai festivă decât de Crăciun. Obiceiurile deprinse în copilărie se uită cu greu, astfel că Niall s-a prezentat devreme la aeroport, pus la patru ace.
”Era un obicei greu de uitat, nu conta că trebuia să fiu gata echipat înainte de răsărit, dar așa stăteau lucrurile, iar eu m-am prezentat la Heathrow într-un costum la patru ace dis-de-dimineață în ziua de luni.”
Am pufnit în râs când am citit ținuta în care s-a prezentat Ruby, imaginându-mi cât de nepotriviți arătau cei doi unul lângă altul – englezul sobru, îmbrăcat impecabil, de parcă urma să participe la o ceremonie, și americanca exuberantă, cu ținuta ca o sorcovă, de parcă se ducea la un picnic.
”Spre deosebire de mine, Ruby a apărut exact în momentul când eram pe punctul de a intra în panică – adică la îmbarcare – într-un hanorac roz cu glugă și fermoar, colanți negri și adidași bleu-deschis.”
Ajunși la New York, după cum era de așteptat, adorația lui Ruby a crescut în intensitate, pe măsură ce avea oportunitatea să-l întâlnească pe Niall și în alte împrejurări decât cele oficiale de până atunci.
”Am încercat să mă uit pe furiș la el, dar subtilitatea era un efort irosit. Credeam că lui Niall Stella îi stă bine în costum, dar acum îl vedeam purtând un tricou de parcă asta ar fi fost chemarea vieții lui. Îmi venea să îngenunchez la altarul tricoului lui bleumarin, strâmt de-a dreptul. Îl purta cu atâta naturalețe. Așa de lipsit de ironie. Cunoscându-l, aș putea spune că l-a ales din cine știe ce motiv aero-dinamic complicat. Dar ce treabă minunată făcea cu pieptul lui.”
De data aceasta însă, Niall nu mai era imun la farmecele lui Ruby, tot mai des strecurându-i-se în minte gânduri necuviincioase cu ea, astfel că la un moment dat nu mai îți dai seama dacă pe Niall l-a luat gura pe dinainte sau Ruby îi transformă vorbele lui în propriile ei fantezii.
”- Am să te pun jos, zice el, și am să te fac să-ți dai drumul.
Am făcut ochii cât cepele.
– Ce… ce-ai zis?
Ridicând nedumerit sprâncenele, el a repetat foarte rar:
– Eu mă duc jos, vrei să faci drumul ăsta împreună cu mine?”
Simțind că platoșa lui Niall începe să se crape, Ruby își intensifică eforturile pentru a-l seduce. Mi-a plăcut mult sinceritatea ei, modul în care își deschide sufletul ca o carte deschisă în fața lui Niall, mărturisindu-i că avea de mult timp sentimente față de el și lăsându-l apoi să facă el următoarea mișcare, după ce a realizat că acesta era încă marcat de eșecul unicei lui relații cu fosta lui soție și că lua orice potențială relație foarte în serios, cumpănind mult înainte de a o începe.
”Oare aș putea avea vreodată o relație pasională, onestă, de o loialitate pe care nu am simțit-o niciodată din partea Portiei?”
Niall nu avea nicio șansă să reziste prea mult tentației unei relații pasionale cu Ruby, care i se oferea practic pe tavă, necerând nimic în schimb. Asta cu atât mai mult cu cât în peisaj apar Max, fratele lui, Bennet și Will, care îl încurajează frenetic să treacă la următoarea etapă cu Rudy, comportându-se de parcă erau niște chibiți la un meci de fotbal.
Relația nu avansează totuși foarte rapid, cei doi comportându-se mai degrabă ca doi adolescenți, cu pipăieli și tachinări reciproce, Ruby adaptându-i-se ritmului lui Niall și negrăbind lucrurile dar, totodată, lipsită de inhibiții, oferindu-i acestuia ocazia să pună în practică mai multe fantezii secrete. Din păcate, după un pas înainte urma un pas înapoi, Niall părând disperat să nu piardă controlul.
”Brusc, mi-am dat seama ce voia Max să spună cu spargerea platoșei lui Niall. Nu era vorba despre a-l seduce pe Niall. Era vorba despre a-l împiedica să se întoarcă după ziduri imediat după aceea.”
”Baletul” dintre cei doi a continuat și după reîntoacerea la Londra după același tipar, ea dornică să facă orice sacrificii pentru a fi împreună cu el, în timp ce Niall păstra aceeași atitudine prudentă, asta până când o gafă monumentală a lui Niall a făcut ca până și răbdarea aparent nesfârșită a lui Rudy să-și depășească limitele.
Abia când a realizat că, prin lipsa lui de tact, era posibil să o fi pierdut definitiv pe Rudy din viața lui, Niall și-a dat seama că se îndrăgostise nebunește de ea, fiind disperat că va trebui să se întoarcă la aceeași viață rece, lipsită de bucurii, de dinainte ca Rudy să-i dea toată rutina peste cap. Niall, care altădată era eficient ca un robot, acum abia se concentra să execute niște sarcini simple ale postului său.
Să recucerești pe cineva e mult mai greu decât să cucerești… sau nu?? Unii chiar au noroc cu carul!! În loc să se ducă Mohamed la munte, a venit muntele la Mohamed! 😀  
”- Vezi tu, chestia e că…, am început iar uitându-mă la el înainte de a mă bâlbâi din nou. Pur și simplu te iubesc, te iubesc cu adevărat.
Într-o clipă a fost la un pas de mine, în următoarea era lipit de mine, iar în următoarea eu eram lipită de zidul casei lui, ridicată de la pământ, cu brațele lui în jurul meu. Am suspinat, uitându-mă în sus, la el. Niall se uita la mine cu o intensitate atât de întunecată, încât pieptul mi s-a strâns dureros.
– Mai spune o dată.
– Te iubesc, am șoptit, și mi s-a pus un nod în gât care aproape că mă împiedica să vorbesc. Mi-a fost dor de tine.”  
Vă recomand această carte, care mie mi-a oferit o lectură amuzantă și deconectantă de la un capăt la altul, tocmai bună după o perioadă stresantă!

Cartea Un secret minunat de Christina Lauren poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Christina Lauren

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

 

24 Comments

 • Bălan Daniela

  O carte minunată și o recenzie superbă, felicitări ❤️ Și mie mi-a plăcut foarte mult și am aflat noutăți despre celelalte personaje din serie în special despre Max !

 • Carolina Bianca

  Felicitări pentru recenzie. Pe mine m-a dezamăgit aceasta carte, mi s-a părut cea mai slaba din serie, chiar plictisitoare. Singura bila alba este pentru aparitia lui Max Stella

 • elena sava

  Recenzia e ..misto ( ca sa raman in stilul franc al protagonitei ) ,cartea ..mai vedem . Totusi ramane o intrebare : sa nu reuseasca Ruby sa-l seduca dupa o luna intreaga ? E oare cazul sa-mi fac griji pentru puterea de sedutie a americancelor , asa sincere si dezinhibate ? Umorul ramane torusi carligul care ma convinge sa ma apuc de carte .

 • Geo

  Impresiile mele despre carte:

  O carte puțin diferită de restul seriei, tocmai asta făcând diferența!
  Un tânăr care arată ca un gigant bine-făcut și sexy, cam timid, nesigur în ce privește femeile, acesta este Niall Stella.
  Ruby, este tânăra care-l iubește din umbră și care, în sfârșit, și-a făcut curaj să facă primul pas.
  Niall trebuie să treacă peste timiditate și nesiguranță, să-și pună la punct emoțiile; iar Ruby trebuie să aibă răbdare.
  Totuși, sunt puși la încercare de un pas greșit pe care-l face bărbatul, fiind aproape de o despărțire definitivă.
  O carte plină de emoții și momente fierbinți, cu multe răsturnări de situație.

 • Doina

  Niall este un barbat surprinzator, total diferit de eroii volumelor anterioare. Probabil contrastul dintre aspectul fizic perfect al masculului dominator si autoritar si fragilitatea emotionala a unui suflet ramas adolescentin in ciuda unei casnicii de peste zece ani au atras dezamagirea unor cititoare.
  Nu stiu daca in realitate exista un barbat care sa renunte la o partida de sex in favoarea clarificarilor emotionale. Dar mi-a placut produsul final. Mi-a placut tipul care a devenit in urma acestei calatorii printre zambete, pasiune si emotie.
  Si sunt de acord cu Tyna, pe care o felicit pentru recenzie – citesc oricand cu placere o carte scrisa de aceste autoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *