Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Unde sunt pantalonii lui Moş Crăciun? de Richard Merritt, Editura Paralela 45 – recenzie

Unde sunt pantalonii lui Moş Crăciun?

(Where Are Santa’s Pants? – 2010)

Richard Merritt

Editura Paralela 45

An aparitie: 2020

Nr. pagini: 32

Format: 275 x 210 x 3 mm

HO, HO, HO, O, NU ! Moș Crăciun și-a pierdut pantalonii !

CEA MAI TARE AVENTURĂ DE CRĂCIUN : Trebuie să găsim pantalonii Moșului !

Câte perechi de pantaloni încap într-o carte fără pereche ?

Unde sunt pantalonii lui Moş Crăciun? este o carte pentru copii, după o idee grozavă: citim, ne jucăm, ne formăm atenția pentru detalii. Este o poveste tot atât pe cât este un joc, ce le propune celor mici să găsească… pantalonii lui Moș Crăciun!

Moș Crăciun a ținut o cură de slăbire, dar se pare că a fost idee proastă, mai ales acum, înaintea sărbătorilor, așa că pantalonii lui cei largi cad de pe el! Renii, stânjeniți de jenanta situație, fac tot felul de trăsnăi, zboară în baloane cu aer cald, patinează pe gheață, aleargă în toate părțile și se ascund peste tot, așa că cei mici mai au o misiune: să găsească cei opt reni, și să-i trimită repejor la Polul Nord până la Crăciun!

Și, ca misiunea noastră să fie și mai antrenantă, trebuie să găsim și misterioasa monedă norocoasă ascunsă pe fiecare pagină, printre numeroasele detalii ale minunatelor ilustrații!

”Ai împodobit bradul? Ai împachetat cadourile și ai expediat felicitările? Foarte bine – pentru că ai altceva de făcut: să găsești pantalonii lui Moș Crăciun! Da, exact! Moș Crăciun a ținut o cură de slăbire și e atât de slab că vechii lui pantaloni largi cad acum de pe el. Te roagă oe tine să-l ajuți să-i găsească.”

La Polul Nord e debandadă: renii au fugit, elfii încearcă fără spor să-și vadă de treburi, iar Moș Crăciun se uită prin lunetă, sperând să-și găsească pe undeva o pereche de pantaloni potrivită. Ce zici, îl ajutăm?

Și La Fermă e agitație mare în așteptarea Crăciunului, animalele sunt care mai de care mai neastâmpărate, dar, pe acolo pe undeva e cu siguranță o pereche de pantaloni pentru Moș Crăciun. Sunt și renii ascunși printre animalele de la fermă, hai să îi găsim!

Și astfel, loc după loc – La Polul Nord, Pe Plajă, În Sat, La Mall, La Teatru, La Poștă, În Oraș, La Fermă, La Patinoar, La Gară, În Parc și… Acasă -, peste tot se pare că pe Moș îl așteaptă o pereche de pantaloni – cu buline, în dungi, în culori diferite -, iar tot ce avem de făcut este să îi găsim la timp! Și totodată, pe cei opt reni zglobii și moneda norocoasă!

Ca în orice carte de ”probleme” care se respectă, avem și rezolvarea la sfârșit, dar nu trișați, frumusețea constă în a ne pune atenția la încercare!

Un minunat cadou de pus sub brad, un joc distractiv și o provocare care îi va încânta pe cei mici, pe părinți și bunici! Cine găsește primul fiecare pereche de pantalonii, renii și moneda?

”Nimeni nu știe când și-a pierdut Moș Crăciun pantalonii cu dungi albe și verzi. Poate când s-a dat cu bobul pe acoperiș sau când a făcut o plimbare cu limuzina. Poți să găsești această ultimă pereche de pantaloni?

Mă întreb dacă o să dai și peste moneda borocoasă în cartierul ăsta trăznit. Și adună pentru ultima oară cei opt reni zurlii!”

Ilustrațiile sunt pur și simplu minunate, fiecare ne spune o poveste, iar în timp ce căutați pantalonii lui Moș Crăciun, cei opt reni și moneda, veți descoperi o mulțime de comori ascunse și de aventuri în plină desfășurare care vă vor ține cu zâmbetul pe buze tot timpul pe care îl veți petrece în compania acestei minunate cărticele!

Unde sunt pantalonii lui Moş Crăciun? de Richard Merritt poate fi comandată pe edituraparalela45, libris.ro, emag.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Cărți de Crăciun

9 Comments

Spune-ți părerea!