Delicatese Literare
Prezentari carti

Urgia si zorile de Renee Ahdieh, Editura Epica Publishing House

URGIA ȘI ZORILE – Vă invităm să citiți recenzia cărții pe site.
RENÉE AHDIEH
Epica Publishing House
Titlu original: The Wrath & the Down
The Wrath and the Dawn series
O VIAȚĂ CURMATĂ PENTRU FIECARE RĂSĂRIT DE SOARE

urgia si zorile afis

Volumul 1 din Saga Șeherezadei și a califului Khalid
Într-un ţinut aflat sub domnia unui tânăr rege însetat de sânge, fiecare revărsat al zorilor sfâşie sufletul unei alte familii. Califul din Khorasan, un băiat de optsprezece ani, nu este altceva decât un monstru. În fiecare noapte, Khalid cere mâna unei fete, ca apoi, în fiecare dimineaţă, să curme viaţa noii lui mirese cu o frânghie de mătase. Când cea mai bună prietenă a Șeherezadei îi cade victimă lui Khalid, ea jură să se răzbune şi, în ciuda vârstei ei fragede, de doar şaisprezece ani, se oferă să-i devină mireasă califului din Khorasan. Șeherezada este hotărâtă nu doar să rămână în viaţă, ci şi să pună capăt, odată pentru totdeauna, domniei despotice a lui Khalid.
Seară de seară, Șeherezada îl atrage în mrejele sale, ţesând poveşti încântătoare, ce-o ajută să mai trăiască încă o zi, deşi ştie prea bine că următorul răsărit de soare ar putea fi ultimul. Dar lucrurile iau o întorsătură cu totul neaşteptată: Khalid nu este nicidecum aşa cum şi l-a imaginat ea. „Monstrul” este doar un tânăr cu sufletul sfâşiat de o suferinţă covârşitoare şi îndelungată. Iar Șeherezada descoperă, pe zi ce trece, că se îndrăgosteşte de el. Cum este posibil aşa ceva? Inima ei se dovedeşte, astfel, o trădătoare. Dar Șeherezada înţelege, încetul cu încetul, că nimic nu este aşa cum pare în palatul de marmură şi piatră al califului. Este hotărâtă să descopere tainele ce bântuie locul şi, în ciuda iubirii ei, este pregătită să-i ia viaţa lui Khalid în schimbul celor curmate de el.
Oare dragostea lor va supraviețui?
Inspirată de poveștile celor ,,O mie și una de nopţi”, cartea de față este ea în sine o lectură fascinantă şi grandioasă de la început până la sfârşit.
„Voi apuca să văd cum soarele apune şi mâine. Nu am voie să fac greşeli. Jur că voi apuca să văd cât mai multe apusuri de soare.
Şi te voi ucide.
Cu mâinile mele.”
„- Nu există cuvinte ca să-ţi cer iertare pentru ce s-a întâmplat astăzi. Aş vrea să…
– Unde aţi fost? îl întrebă Șeherezada, încercând să-şi stăvilească freamătul glasului.
– Nu unde ar fi trebuit să fiu.
– Azi-dimineaţă şi aseară.
– Dimineaţă n-am fost unde ar fi trebuit să fiu, îi răspunse el, dezmierdându-i urechea cu răsuflarea sa. Iar aseară, n-am fost unde îmi doream să fiu.” – Șazi și Khalid
,,O poveste fascinantă, învăluită în mister, dar mai presus de toate, una care va deveni ea însăși clasică.” – VOYA

urgia 07.07.2016

https://youtu.be/W6TEW4P-PAY

19 Comments

Spune-ți părerea!