Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Ursul și murmurul vântului de Marianne Dubuc, Editura Pandora M

Ursul și murmurul vântului

(Ours et le murmure du vent – 2020)

Marianne Dubuc

Editura Pandora M

Traducere: Doina Popescu

Nr. de pagini: 68

An apariție: 2022

O poveste minunată despre fericire, apreciere și curajul de a ieși din rutină.

Ursul din povestea noastră avea o casă drăguță, prieteni buni și o viață frumoasă. Într-o zi, murmurul vântului și razele soarelui îi spun că e momentul să încerce ceva nou. Așa că Ursul își împachetează cele mai de preț comori și pornește într-o lungă călătorie.

Cititorii de orice vârstă vor rezona cu această poveste frumoasă, ilustrată delicat în culori pastelate, care le va transmite că oricât de confuză poate fi alegerea unui nou drum în viață, aceasta poate fi în egală măsură și captivantă.

La început, Ursul avea o casă drăguță, confortabilă și prieteni loiali, cu care se distra de minune. Însă, într-o dimineață, suflarea vântului îi șoptește că este timpul să plece. O vreme, Ursul ajunge într-o poiană și își face un nou prieten. Dar dorul de casă îi revine, astfel că Ursul pleacă din nou la drum. Din păcate, se rătăcește și se simte pierdut și descurajat. Din fericire, apare un șoricel mic, Mus, care îl încurajează și îl liniștește. Murmurul frunzelor se aude altfel acum. Ursul are acum o casă nouă și simte că a ajuns la destinație.

O carte minunat ilustrată, o adevărată metaforă care evidențiază importanța de a avea curajul de a pleca de acasă pentru a descoperi o lume nouă, de a te lăsa ghidat către necunoscut, de a crea noi legături, de a nu te înfricoșa când lucrurile par să scape de sub control și a încerca să-ți găsești un nou început…

O poveste emoționantă și încurajatoare, plină de poezie!

Cartea Ursul și murmurul vântului de Marianne Dubuc poate fi comandată pe pandoram.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura Pandora M

 

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *