Delicatese Literare
Prezentari carti

Văduva roșie de Alma Katsu, Editura Meteor Press

Văduva roșie

( Red Widow – 2021)

Autor: Alma Katsu

Editura: Meteor Press

Data apariției: martie 2023

Număr pagini: 368

Traducere din limba engleză de Cristian Nica

Seria Văduva Roșie/Red Widow Series:

1. Văduva Roșie/Red Widow – 2021

2. Red London – 2023

Alma Katsu se bucură de un succes răsunător la nivel internațional, cu zeci de mii de exemplare vândute din fiecare carte. Felul în care scrie și conturează personajele reprezintă principalele atuuri ale lui Alma Katsu.

Văduva roșie este, cu siguranță, un thriller de spionaj inteligent și fascinant. Un roman despre loialitate și despre sacrificiile făcute pentru a-i salva pe cei pe care îi iubești.

De la prima până la ultima pagină, povestea e plină de tensiune și realism. Tensiune, pentru că personajele ies din tiparul obișnuit. Între cele două personaje principale – ambele femei – se leagă o prietenie, dar și o competiție. Un joc de-a șoarecele și pisica, în care surprizele curg lanț. Realism, pentru că Alma Katsu știe să scrie.

Ca fost angajat al serviciilor de intelligence din Statele Unite, timp de peste 30 de ani, ea știe exact ce înseamnă dramatismul situațiilor încordate, necunoscutul, minciuna, trădările și cursa contracronometru pentru aflarea adevărului. Și nu doar că știe lucrurile acestea, ci le și așterne bine pe hârtie.

Un thriller de spionaj emoționant despre două femei agenți CIA care se împletesc în jurul unei amenințări la adresa Diviziei Ruse - una care vine din interiorul agenției.

Lyndsey Duncan își face griji în privința carierei ei în CIA. După ceea ce este considerată o eroare în timpul ultimei sale misiuni, ea este trimisă acasă la Washington în concediu administrativ. Așa că, atunci când o fostă colegă, acum șef al Diviziei Ruse, o recrutează pentru o anchetă internă, ea acceptă această nouă șansă. Lyndsey a fost odată un manager de top în stația de teren din Moscova, cunoscută drept „detectorul de minciuni umane” și lăudată pentru recrutarea unora dintre cei mai înalți oficiali ruși. Dar acum, trei active rusești au fost descoperite – inclusiv unul al ei – și CIA este convinsă că este o cârtiță în departament. Cu ani de muncă în discuție și vieți în joc, Lyndsey revine în mijlocul tumultului de la agenție, doar că de această dată urmărește pașii celor apropiați ei.

Între timp, colega ei, agent Theresa Warner, nu poate evita lumina reflectoarelor. Ea este infama „Văduvă roșie”, soția unui fost director ucis pe teren în circumstanțe misterioase. Cu moștenirea soțului ei umbrindu-i fiecare mișcare, Theresa este o parte integrantă a Diviziei Ruse și, pe măsură ce ea și Lyndsey leagă o prietenie neobișnuită, cunoștințele ei se dovedesc neprețuite. Dar, pe măsură ce Lyndsey descoperă o legătură surprinzătoare cu Theresa care i-ar putea răspunde la toate întrebările, ea descoperă o rețea terifiantă de secrete în cadrul departamentului, pe care doar ea ar putea să o dezvăluie…

Văduva roșie este o lectură captivantă, care a sedus atât cititorii din Statele Unite, cât și industria filmului american, pentru că toate aceste calități ale romanului s-au concretizat în realizarea unui serial bazat pe această carte.

Cărțile apărute la Editura Meteor Press pot fi comandate de pe meteorpress.ro, librarul.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Meteor Press

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

2 Comments

Spune-ți părerea!