Delicatese Literare
Prezentari carti

Valul furios – seria Poldark de Winston Graham, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste

Valul furios (The Angry Tide)

Winston Graham

Editura Litera / Alma

Colectia Iubiri de poveste

 1. Ross Poldark. Începuturi (Ross Poldark) – 1945 – prezentare
 2. Poldark. Demelza (Demelza) – 1946 – prezentare
 3. Jeremy Poldark (Jeremy Poldark) – 1950 – prezentare
 4. Warleggan (Warleggan) – 1953 – prezentare
 5. Luna neagră (The Black Moon – 1973) – prezentare
 6. Cele patru lebede (The Four Swans – 1976) – prezentaree
 7. Valul furios (The Angry Tide – 1977)
 8. Străinul de pe mare (The Stranger from the Sea – 1981) – prezentare
 9. The Miller’s Dance – 1982
 10. The Loving Cup – 1984
 11. The Twisted Sword – 1991
 12. Bella Poldark – 2002
Căpitanul Ross Poldark, devenit membru al Camerei Comunelor, descoperă că între micile dispute caracteristice vieții rurale din Cornwall și mașinațiunile politice din capi­tala țării există o deosebire uriașă. Adaptarea este dificilă, mai ales că activitatea parlamentară îl ține departe de soția lui, Demelza. Relația lor este deja încordată, căci peste ei planează umbra lui Hugh Armitage, tânărul ofițer cu care Demelza a avut la un moment dat o aventură pasională.
George Warleggan, rivalul lui Ross, nu se împacă deloc cu gândul că și-­a pierdut locul de deputat în favoarea acestuia. Însă acum își dorește rangul de cavaler, pe care îl consideră o încununare a ascensiunii sale și un cadou binemeritat pentru soția lui, Elizabeth, față de care nutrește o iubire profundă, împletită cu o gelozie bolnăvicioasă.
Verișoara lui Elizabeth, Morwenna, și­-a văzut curmat vi­sul de a-­și croi un viitor cu Drake Carne, fratele Demelzei, căci o căsătorie aranjată a aruncat­-o în brațele vicarului Osborne Whitworth. Acum, suferind de o depresie cumplită, nu întrezărește nici o ieșire.
Încheierea secolului îi va aduce împreună pe George și Ross, uniți de o pierdere mai mare decât rivalitatea lor – iar Morwenna și Drake, de o tragedie care le aduce speranța…
„Se aplecă s-o sărute. Era un gest de afecţiune neobișnuit, atât de departe de manifestările pasionale, încât ea deschise ochii mai larg.
De fapt, era sărutul trădării, fiindcă el știa că nu avea să mai vină săptămâna următoare. Intenţionase să-i vorbească în seara aceea despre incertitudinile sale în privinţa viitorului, dar, într-un moment de inspiraţie, își dăduse seama că era mai bine să nu zică nimic. Cu puţin noroc, avea să plece fără să-i dea nimic în afară de promisiunea revederii. N-avea decât să-l aștepte.”
„Poate că am fost educat altfel, dar, în opinia mea, dacă un soţ nu poate câștiga bunătatea, afecţiunea, micile drăgălășenii și dovezile de iubire ale soţiei lui, atunci ar trebui să-și continue viaţa fără ea.”
„– Nu-i ăsta cel mai important lucru dintre toate? Să fim împreună. Să muncim împreună. Să stăm de vorbă. Să ne plimbăm. Sunt atât de multe de iubit… chiar dacă nu este iubirea la care te referi. Răsăritul soarelui, ploaia, vântul, norii, vuietul mării, cântecul păsărilor… mugetul vacilor, strălucirea porumbului, parfumul primăverii. Mâncarea și apa proaspătă. Ouăle abia luate din cuibar, laptele cald, cartofii abia dezgropaţi, gemurile de casă. Fumul lemnului, un pui de măcăleandru, clopoţeii, căldura focului… Și aș putea continua la nesfârșit. Dar dacă te bucuri de toate astea alături de cineva pe care îl iubești, plăcerea este împătrită!”
Veți citi întreaga poveste în romanul VALUL FURIOS de Winston Graham – apariție sâmbătă 08.07.2017 la toate punctele de difuzare a presei împreună cu ziarul Libertatea.
Sursa: Cărți Romantice

Cărţile autorului Winston Graham pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

4 Comments

Spune-ți părerea!