Delicatese Literare
Prezentari carti

Vicii si virtute de Alissa Johnson, Editura Litera/ Alma, Colecția Iubiri de poveste

Vicii şi virtute

Alissa Johnson

Editura Litera/ Alma
Colecția Iubiri de poveste
  1. Aproape o lady (Nearly a Lady – 2011) – prezentare carte
  2. O întâlnire neașteptată (An Unexpected Gentleman – 2011) – prezentare carte
  3. Vicii şi virtute ( Practically Wicked – 2011)
Ca fiică nelegitimă a unei femei cu reputație scandaloasă, domnișoara Anna Rees este aproape la fel de bine cunoscută pentru că a crescut în lumea hedonistă demimondenă, pe cât este pentru firea ei retrasă. Anna tânjește să lase în urmă lumea de curtezane a mamei ei și să ducă o viață liniștită la țară, cu un câine drept companion.
Într-o noapte însă, îl întâlnește pe neașteptate pe chipeșul, fermecătorul și, evident, păcătosul Lord Dane. Vicontele Maximilian Dane este perfect mulțumit să fie un crai.
După ani de supunere față de dictatele societății decente – cu rezultate dezastruoase –, a încetat să mai urmeze regulile ridicole ale înaltei societăți și nu vede nici un motiv să înceapă din nou să cocheteze cu respectabilitatea.
Deși cei doi își promit să se revadă curând, soarta amână momentul timp de patru ani, până când Anna își regăsește fratele vitreg, care se dovedește a fi cel mai bun prieten al lui Max. Curând își dau seama că nici unul nu l-a putut uita pe celălalt… dar și că anii nu le-au schimbat concepțiile.
Acum dorința Annei este să-l convingă pe Max să i se alăture în căutarea respectabilității. Iar a lui Max – să o convingă că viața este mai dulce când te lași în voia pasiunilor păcătoase.
„Doamne, se înșelase crezând că mai devreme îl sărutase. Doar li se întâlniseră buzele, nimic mai mult. Ce se întâmpla acum era ca și cum… Era extraordinar. Minunat. Fantastic. Cuvintele nu puteau să descrie mulţimea de senzaţii care-o inundau. Simţea că se cufundă și că plutește în același timp. I se părea că totul se învârtea în jurul lor și că doar ei doi erau nemișcaţi.”
„Nu mai avea 25 de ani, nu mai era beat și furios pe toată lumea, nu mai era dispus să ceară în căsătorie o persoană pe care o cunoscuse cu o jumătate de oră înainte.
Acum avea 29 de ani, era complet treaz și gata să tragă o
doamnă în iarbă ca un maniac. Apoi s-o ceară în căsătorie. ”
„Dacă ar fi putut, ar fi ales să nu fie atât de îndrăgostită de Max. Își șterse o altă lacrimă și respiră sacadat. Era îndrăgostită de Max. O surprindea faptul că poate să recunoască firesc acest lucru, ca și cum ar fi recunoscut că avea plămâni sau inimă. Poate că se întâmpla așa pentru că o parte din ea știuse dintotdeauna că îl iubea pe Max. Așa cum știuse cu toată fiinţa ei că acest lucru nu va schimba cu nimic lucrurile.
Doar că iubirea nu era un organ vital. Putea să trăiască și fără iubire. Cu siguranţă. Poate.”

Alissa Johnson și-a făcut debutul ca scriitoare în 2008, iar nominalizarea la premiile RITA a venit ca o confirmare a calității bestsellerurilor ei vândute până în prezent în zece țări.

Vom citi întreaga poveste în romanul Vicii şi virtute de Alissa Johnson, ultimul volum al seriei Familia Harveston. De sâmbătă, 29.04.2017, la toate punctele de difuzare a presei alături de ziarul Libertatea.
Sursa: Cărţi Romantice
Coperta originală:

6 Comments

Spune-ți părerea!