Delicatese Literare
Recenzii

Voi fi a ta de Anul Nou de Lisa Kleypas, Editura Miron – recenzie

Voi fi a ta de Anul Nou

Lisa Kleypas

Editura Miron

Traducere: Cornelia Cernețchi Pascu

255 pagini

De mult timp îmi doream să citesc nuvelele dintre romanele principale ale unei serii și am avut plăcuta surpriză să descopăr că Editura Miron mi-a îndeplinit dorința!

Bineînțeles că nu puteam rezista tentației când am găsit cartea pe stoc pe Libris.ro!

Voi fi a ta de Anul Nou cuprinde trei nuvele din seriile îndrăgite ale Lisei Kleypas: Voi fi a ta de Anul Nou (I Will: A Christmas Novella) din seria Capital Theatre, Ceea de Dumnezeu a unit… (A Hathaway Wedding) din seria The Hathaway și Adevărata dragoste (Where’s My Hero) din seria The Gamblers of Craven’s.

Voi fi a ta de Anul Nou

 1. 1. Undeva te voi găsi (Somewhere I’ll Find You – 1996)
 2. 2. Pentru că ești a mea (Because You’re Mine – 1997)
 3.     2.5. Voi fi a ta de Anul Nou (Wish List  – I Will: A Christmas Novella) – 2001

Lordul Drake a fost dezmoștenit de tatăl lui din cauza stilului său de viață. Ca să fie din nou acceptat de familie, Andrew se decide să pretindă că ar fi renunțat la apucăturile lui nesăbuite. Încearcă să-și convingă tatăl că a devenit un om serios, care vrea să-și întemeieze o familie alături de o fată respectabilă. Problema este că el nu cunoaște nici o femeie respectabilă, în afară de sora prietenului său, domnișoara Caroline Hargraves. Ea nu l-a plăcut niciodată pe Andrew, dar acceptă să ia parte la complot, pentru că el îi promite că-l va determina și pe fratele ei să se schimbe. Spre uimirea lui, Andrew, Lord Drake, își dă seama că este iremediabil atras de Caroline.
Un secret din trecutul lui Andrew îl face să se îndepărteze brusc de Caroline și ea este distrusă, crezînd că a fost trădată.
Numai că iubirea dintre ei este mai puternică decît orice și va învinge.

Personajul principal din nuvela Voi fi a ta de Anul Nou de Lisa Kleypas este Andrew, lord Drake, fratele vitreg al lui Logan Scott, pe care l-am cunoscut bine în primele două romane din serie – Undeva te voi găsi și Pentru că ești a mea. Logan era bastard, mama lui fiind o cunoscută actriță, iar tatăl lui, contele de Rochester, nerecunoscându-l în copilărie. Deși  Logan pornise cu un mare handicap, cu multă ambiție și tenacitate reușise să urce pe scara socială, devenind un actor celebru și proprietar al teatrului Capital Theatre, adunând de-a lungul timpului o avere imensă. În schimb, fratele lui legitim, Andrew, deși aparent părea că deținuse toate avantajele, în fapt fusese privat de orice dragoste sau căldură sufletească, crescând alături de un tată rece care îl criticase în permanență. Urmarea fusese că Andrew devenise cinic și libertin, înconjurându-și inima cu o crustă de gheață și petrecându-și timpul în nesfârșite petreceri.

Când însă tatăl lui, grav bolnav, îl scosese din testament, revoltat de purtarea lui scandaloasă, Andrew hotărâse să recurgă la o măsură extremă pentru a-l convinge că s-a schimbat radical. Pentru aceasta, Andrew a abordat-o pe Caroline Hargraves, o tânără absolut respectabilă, în vârstă de douăzeci și șase de ani, sora prietenului său Cade, propunându-i un târg. Astfel, în următoarea perioadă, Andrew urma să-i facă curte lui Caroline, prefăcându-se că era interesat de o căsătorie cu ea, iar ea trebuia să-i susțină șarada. În schimbul acestui favor, Andrew se obliga să-l țină departe pe Cade de tentațiile vieții libertine, care-l aduseseră pe acesta în pragul ruinei financiare, iar după ce intra în posesia moștenirii promitea să-i achite toate datoriile.

Aflată pe punctul de a-și pierde toate proprietățile familiei, datorită nesăbuinței lui Cade, Caroline acceptă.

Însă, ceea ce începe ca un simplu joc se transformă curând în ceva mult mai profund, cei doi constatând, fiecare în parte, că se îndrăgostea de celălalt, Andrew părând complet transformat în bine sub influența lui Caroline.

Totuși, după ce Andrew intră în posesia moștenirii, revine brusc la vechile obiceiuri și își anunță logodna cu Julianne, verișoara lui Caroline, o ființă răutăcioasă și mercantilă.

Deși Caroline suferă îngrozitor, simțindu-se trădată mișelește, nu vrea să renunțe la Andrew fără o explicație. În ciuda aparenței ei liniștite, Caroline dovedește multă tărie de caracter, luptând cu mult curaj pentru o șansă la fericire. La rândul lui, Andrew se dovedește a fi un bărbat foarte onorabil, în ciuda reputației lui de până atunci, comportamentul lui fiind dictat de dorința de a o proteja pe Caroline de un iminent scandal, provocat de un secret din trecutul lui. Din fericire, o informație prețioasă pe care o deținea Caroline va dezamorsa potențialul dezastru, iar cei doi vor avea parte de o binemeritată fericire.

O nuvelă foarte romantică, ce te face să crezi că iubirea poate învinge orice obstacol!

Citate:

”Dragoste înseamnă să iubești omul de lângă tine cu toate defectele lui. Merita să riște.”

”Caroline era sinceră, curată, nu mârșavă și șantajistă ca verișoara ei. Deja îi era rușine că ea trebuia să-i măture gunoaiele, și se gândea că un bărbat trebuie să-și protejeze femeia iubită și nu invers. Caroline va trebui să-l salveze pe el.”

”- Orice s-ar întâmpla, promite-mi că vom trece de toate împreună. Promite-mi că vei avea încredere în mine și că nu-mi vei ascunde nici un secret.

– Așa va fi, promit. Andrew se sprijinea într-un cot și o admira vrăjit. Acum vreau să te rog și eu ceva. Am putea renunța la o nuntă mare și să facem o nuntă modestă, în familie, chiar de Anul Nou?

– Sigur că da, acceptă Caroline. Oricum nu mi-am dorit o nuntă fastuoasă. De ce atât de curând.

El se aplecă, o sărută și spuse:

– Fiindcă vreau ca noul meu început să coincidă cu noul an.”

 

Ceea ce Dumnezeu a unit…

 1. 1. La miezul nopții vei fi a mea (Mine Till Midnight – 2007)
 2. 2. Iubește-mă în zori (Seduce Me at Sunrise – 2008)
 3.     2.5 Ceea ce Dumnezeu a unit (A Hathaway Wedding – 2009) 
 4. 3. Iubește-mă în fiecare seară (Tempt Me at Twilight – 2009)
 5. 4. Până dimineața căsătoriți (Married By Morning – 2010)
 6. 5. Beatrix (Love in the Afternoon – 2010) – recenzia 

Acțiunea din nuvela Ceea ce Dumnezeu a unit… începe cu pregătirile pentru nunta lui Kev Merripen și Win, cei doi tineri care se iubiseră de ani de zile și care ajunseseră după multe peripeții și obstacole împreună, după ce Kev reușise cu greu să-și depășească temerile că el nu era persoana potrivită pentru Win. Odată însă ce lucrurile se clarificaseră între cei doi, Kev ardea de nerăbdare să-și oficializeze cât mai repede relația, în ciuda oricărui obstacol ce s-ar fi ivit.

”- Nimic nu va opri această nuntă, îi spusese el intrând în dormitorul ei, cu o seară înainte de ceremonie. Mă voi căsători cu tine chiar dacă biserica ar fi lovită de fulger. Te voi lua de soție chiar dacă întreg satul Stony Cross va fi inundat, sau pastorul ar fi beat, sau animalele vor da buzna la ceremonie.”

Este amuzant să vezi cum un concurs neobișnuit de împrejurări va face să se realizeze întocmai predicția lui Kev.

O furtună de vară asaltă ținutul Hampshire și tot satul Stony Cross a fost spălat de ploi torențiale, care au devastat casele și au doborât copacii. Un copac a căzut peste intrarea bisericii și a dărâmat un zid, iar ploaia a inundat sala de ceremonii. Singura soluție era ca ceremonia să fie oficiată în capela aflată pe domeniu, însă aceasta fusese transformată între timp într-un hambar. Condiția esențială era ca jurămintele să fie rostite înainte de amiază, pentru a putea fi recunoscută căsătoria de biserică. Kev era absolut decis să se însoare oriunde, chiar printre cutii cu grăunțe pentru animale, însă Leo, fratele lui Win, se îndoia că aceasta va accepta un asemenea loc pentru nunta ei, indiferent cât de tolerantă era. Însă Win îi ia prin suprindere pe toți, acceptând cu mult entuziasm noua locație.

”- Dacă pe Domnul nostru nu l-a deranjat să se nască într-o iesle, spuse ea însuflețită, atunci nici eu nu pot protesta dacă mă mărit într-un hambar.”

După ce hambarul a fost decorat cu flori și panglici albe, precum și petale de trandafiri, se părea că, în sfârșit, ceremonia se putea desfășura fără probleme. Nu ținuseră însă cont de interminabilele boacăne ale lui Beatrix. Aceasta, revoltată că patronul unui circ se purta cu cruzime cu un elefant pui, se strecurase lângă acesta și-l consolase. Micul elefant reușise între timp să scape și-și căutase salvatoarea, reușind să o găsească chiar când începuse ceremonia. Bucuros din cale-afară, elefantul se strecurase lângă ea și flutura voalul miresei de parcă se bucura și el alături de ei. Bineînțeles că proprietarul elefantului era pe urmele acestuia, strigând din răsputeri la Beatrix că e o hoață și i-a furat animalul. Leo, lord Ramsey, striga și el la proprietar că i-a încălcat proprietatea. Scena descrisă te face să râzi în hohote.

Văzând tot haosul creat, disperat că nu vor reuși să-și rostească jurămintele la timp, Kev s-a înfuriat, luând atitudine și amenințându-i pe toți cei prezenți dacă nu vor face imediat liniște.

”- Liniște! strigă la rândul său. Toți se liniștiră, inclusiv elefantul.

– În următoarele zece minute, îi avertiză el pe toți cei prezenți, nimeni nu va mișca, nu va vorbi sau răsufla. Toate vor fi rezolvate după amiază. Deocamdată, dacă mai întrerupe cineva ceremonia, mătur cu el tot hambarul.

Win îl luă mândră de braț și se întoarseră cu fața spre vicar.”

Nuvela m-a amuzat și binedispus, m-am bucurat mult să reîntâlnesc toate personajele îndrăgite din seria The Hathaway – Cam, calm și înțelept, Amelia, afectuoasă și protectoare cu familia ei, Kev – puternic, mândru și hotărât, Win – blândă, diafană și foarte iubitoare, Leo – excentric și deosebit de amuzant, Beatrix – plină de vivacitate și mare iubitoare de animale.

O mică bijuterie romantică, cu un final fericit și plin de umor deopotrivă!

Adevărata dragoste

 1. 1. Tentează-mă cu dragostea ta (Then Came You – 1993)
 2.     1.5. Three Weddings and a Kiss – 1995
 3. 2. Visând la tine (Dreaming of You – 1994) – recenzia 
 4.      2.5. Adevărata dragoste (Where’s My Hero? – 2003)

Personajul feminin principal din nuvela Adevărata dragoste este Lydia Craven, fiica lui Derek și a lui Sara, pe care i-am cunoscut în Visând la tine.

M-am bucurat să-i reîntâlnesc pe Derek și Sara, la fel de îndrăgostiți unul de celălalt, alături de cei cinci copii ai lor – Lydia, Nicholas, Ash, Harry și Daisy.

Dintre toți copiii, Lydia îi semăna cel mai mult tatălui lor, fiind excepțională intelectual și sufletește, dovedind abilități matematice deosebite.

Foarte cerebrală, Lydia își ținuse deoparte toți pretendenții, pe care-i făcuse să creadă că are sufletul de gheață, lucru complet neadevărat. Lydia era caldă și afectuoasă, cu o mare rezervă de pasiune profundă, ce aștepta să fie descătușată de bărbatul potrivit. Din păcate, se părea că acesta nu era lordul Wray, cel căruia Lydia îi acceptase în final cererea în căsătorie, relația dintre cei doi logodnici părând mai degrabă cea dintre un frate și o soră, decât dintre doi iubiți.

Deși tatăl Lydiei, Derek, fusese de acord cu alegerea acesteia, părându-i-se potrivit ca origine socială și comportament, mama acesteia, Sara, nu era deloc împăcată, dorind ca fiica ei să aibă parte de aceeași iubire pasională de care se bucurase ea.

Observând scânteile care apăreau ori de câte ori Lydia și doctorul Jake Linley se aflau unul în apropierea celuilalt, Sara a decis să joace rolul de Cupidon, forțând soarta în direcția potrivită.

”- Doar nu vrei să spui că tu i-ai încuiat în beciul acela… nu-i așa?

Ea zâmbi ștrengărește.

– Tu mi-ai spus că soarta mai trebuie ajutată uneori în direcția care trebuie, dacă se ivește ocazia. Iar eu asta am făcut.”

Instinctele mamei s-au dovedit a fi foarte bune, Lydia trezindu-se la realitate și realizând că putea rata marea fericire, pornind de la considerente practice și neascultându-și glasul inimii.

”Doar ce-i trebuia pentru a fi fericită? Va avea munca ei, dar mai presus de toate, un soț care o iubea. Toate erau mult mai atrăgătoare decât o existență luxoasă, dar goală ca lady Wray. Se duse lângă el, îl luă de mână și se bucură că poate face acest gest în voie.”

O nuvelă foarte romatică și fierbinte, care te convinge că trebuie să asculți de glasul inimii pentru a-ți găsi fericirea!

 

Cartea Voi fi a ta de Anul Nou de Lisa Kleypas poate fi comandată pe Libris.ro

Recenzii Editura Miron

Recenzii Lisa Kleypas

 

 

21 Comments

Spune-ți părerea!