Delicatese Literare
Recenzii

Zeita vânătorii de Tessa Dare, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste – recenzie

Zeița vânătorii (Goddess of the Hunt)

Tessa Dare

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

  1. Zeiţa vânătorii (Goddess of the Hunt – 2009)
  2. Predarea sirenei (Surrender of a Siren – 2009) – prezentare carte
  3. A Lady of Persuasion – 2009 – prezentare carte
Întotdeauna o aventurieră îndrăzneață, Lucy Waltham este hotărâtă să îl cucerească pe bărbatul care i-a furat inima. Dar, ca să fie sigură de succes, mai întâi are nevoie să-și perfecționeze puterea de seducție, așa că își îndreaptă atenția spre Jeremy Trescott, conte de Kendall, cel mai bun prieten al fratelui ei și un om extrem de rece.
Însă exersarea săruturilor aprinde o pasiune neașteptată – una care ar putea să-i dea peste cap toate planurile bine puse la punct. Jeremy are un titlu important, o avere uriașă și un trecut dureros, plin de secrete de mult îngropate. Preferă să păstreze o distanță sigură față de propriile emoții, însă, pentru a-i distrage atenția lui Lucy de la intenția ei nesăbuită, trebuie să dea frâu liber pasiunilor lui și s-o salveze de la o dezamăgire în dragoste.
Lupta lor senzuală de voințe este pe cât de exasperantă, pe atât de delicioasă și, cu cât reușește s-o supravegheze mai mult, cu atât Jeremy este mai aproape de a-și pierde controlul.
Când izbucnește scandalul, Jeremy este pus în fața unei dileme dificile. Va putea oare s-o lase pe Lucy pradă dizgrației sau își va risca inima și o va revendica pentru sine?
Recenzia:
Zeița vânătorii este o carte deosebit de romantică, cu multe aventuri, secrete și personaje fascinante. Lucy este curajoasă, hotărâtă, o adevărată aventurieră, lipsită de rafinament dar loială și capabilă de multă iubire. În momentul în care realizează că pe Jeremy îl iubește de fapt și nu pe Toby, își concentrează toate eforturile pentru a-l câștiga, fără a se descuraja nicio clipă. M-a amuzat litania pe care și-o repeta în gând în ziua căsătoriei: ”Îl iubesc. El nu mă iubește… Încă.” De fapt, Jeremy o iubea foarte mult, încă de la început a simțit nevoia să o protejeze, iar ulterior să o răsfețe și să o facă fericită, având multă răbdare față de tonele și șotiile ei. Marcat de un trecut dureros, cu un secret teribil, crescut într-o atmosferă lipsită complet de afecțiune, Jeremy ajunsese să fie convins că nu merita să fie iubit, dar Lucy, cu felul ei exuberant și declarativ de a fi, a reușit în final să-i demonstreze contrariul, eliberându-l de coșmaruri și de fantomele trecutului. Aștept cu nerăbdare următoarea carte din serie – povestea lui Sophia, care cred că va fi și ea foarte interesantă.
Citate:
„– Îţi spun să încetezi să te mai arunci la picioarele lui Toby. Un bărbat nu vrea să se coboare ca să iubească. El vrea să ajungă mai sus, să fie cât mai înalt. Își dorește ceva mai mult decât o femeie. Vrea un înger. Un vis.
Chipul ei se îndulci.
– O zeiţă.
– Dacă vrei tu.
Vocea lui Lucy deveni melancolică.
– Toby mi-a spus mereu că sunt o zeiţă. Diana lui. Zeiţa vânătorii.”
„…orice farmec ciudat ar avea, în mod logic pornea de la el. Nu de la formele ei femeiești ispititoare sau de la pielea aurie și moale ca untul. Nu de la spiritul ei evident provocator sau de la invitaţia voalată a vocii ei puţin răgușite. Și, cu siguranţă, nu de la buzele ei – acele buze pline, arcuite, și roșii despre care Jeremy știa acum că puteau face și altceva decât să rostească replici usturătoare. Săruturi dulci, senzuale care înfierbântau sângele unui bărbat și care aveau gust de fructe sălbatice coapte. Fructul interzis.”
„… ea continua să ciobească în calmul lui glacial pentru că tânjea după ceea ce se prelingea printre crăpături. Indicii despre un bărbat cu totul diferit – un bărbat sumbru, feroce, incitant. Sentimentul acela al pericolului care creștea înlăuntrul lui și emoţia de a-l scoate la suprafaţă. Gustul pericolului în sărutul lui.”

Cărțile autoarei Tessa Dare pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Tessa Dare

 

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *