Zi dupa zi de David Levithan, Editura Trei

2

Zi după zi

David Levithan

Editura Trei

Anul apariţiei: 2018
Nr. de pagini: 328
Titlul original: Every Day
Traducere de: Lidia Grădinaru

Every Day Series:

Six Earlier Days (Every Day #0.5)
Every Day (Every Day, #1) – 2012
Another Day (Every Day, #2) – 2015
Someday – 2018
New York Times bestseller
Zi după zi un alt trup.
Zi după zi o altă viață.
Zi după zi îndrăgostit de aceeași fată.
Ediția oficială tie-in. Cartea a apărut într-o primă ediţie la noi, tot la Editura Trei, în 2014.
ACUM ÎNTR-O ECRANIZARE DE EXCEPȚIE
O poveste de iubire bestseller New York Times
Un adolescent care-și spune, simplu, A, se trezește în fiecare dimineață într-un alt trup, trăind o altă viață. Niciodată nu e prevenit în legătură cu locul unde se va află sau persoană în trupul căreia va fi. A s-a împăcat cu situația lui și chiar și-a stabilit câteva reguli „de supraviețuire”: Niciodată să nu se atașeze prea tare. Să evite să fie remarcat. Să nu se implice.
Totul până într-o zi când se trezește în corpul lui Justin și o cunoaște pe iubita acestuia, Rhiannon. Regulile sale stricte nu se mai aplică. Pentru că, în sfârșit, a găsit pe cineva alături de care vrea să rămână pentru totdeauna, zi după zi.
O poveste fascinantă, ce lansează o provocare: putem iubi cu adevărat pe cineva menit să ia altă înfățișare în fiecare zi?
Mă trezesc.
Imediat trebuie să-mi dau seama cine sunt. Nu e vorba doar de corp — de a deschide ochii și a descoperi dacă pielea de pe braţ este măslinie sau deschisă la culoare, dacă părul meu e lung sau scurt, dacă sunt gras sau slab, băiat sau fată, dacă am cicatrici sau nu. Corpul este cel mai ușor lucru cu care te adaptezi, dacă ești obișnuit să te trezești în fiecare dimineaţă în unul nou. Ceea ce poate fi greu de înţeles este viaţa, contextul în care se află corpul.
În fiecare zi sunt altcineva. Sunt eu însumi — știu că sunt eu însumi — dar sunt și altcineva.
Întotdeauna a fost așa.
Mister, romantism, personaje cool si o idee trasnet!” – The Guardian
Ingenios și extrem de original.“ – Entertainment Weekly
Surprinzătoare, dulce-amară și irezistibilă, Zi după zi este o poveste de iubire spusă dintr-o perspectivă cu totul neobișnuită.“ – Los Angeles Times
Levithan privește cu empatie și optimism încercările personajelor sale de a găsi fericirea și dragostea adevărată.“ – The New York Times
Zi după zi ne amintește că iubirea nu ține cont de felul cum arăți.“ – Kirkus Review
In Zi dupa zi, scriu din punctul de vedere al unui personaj care nu e nici barbat, nici femeie. Care nu apartine niciunei rase, niciunei religii. A a crescut fara prieteni, fara familie. A este doar un suflet.” – David Levithan
David Levithan este editor de cărți pentru copii în New York City și autorul mai multor romane pentru adolescenți, printre care: Two Boys Kissing (recompensat cu Lambda Literary Award), Playlist pentru Nick și Norah (Editura Trei, 2014), Naomi and Ely’s No Kiss List, Dash, Lily și Cartea Provocărilor (toate scrise împreună cu Rachel Cohn, Editura Trei, 2015), Will Grayson, Will Grayson (scris împreună cu John Green, Editura Trei, 2015), Every You, Every Me (cu fotografii de Jonathan Farmer), Încă o zi (Editura Trei, 2016) și Someday.
În 2016 i s-a acordat Margaret A. Edwards Award.
Locuiește în Hoboken, New Jersey. Află mai multe despre el pe davidlevithan.com.

ÎNTR-O ECRANIZARE DE EXCEPȚIE

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Trei.

Cărţile autorului pot fi comandate de pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net.

About Author

2 comentarii

Spune-ți părerea!