Delicatese Literare
Prezentari carti

Ziua ducesei de Sarah MacLean, Editura Litera / Alma, Colectia Iubiri de poveste

Ziua ducesei (The Day of the Duchess – 2017) 

Sarah MacLean

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

  1. Cucerirea unui libertin – Editura Litera (The Rogue Not Taken – 2015) – recenzia
  2. Un scoțian la Londra – Editura Litera (A Scot in the Dark – 2016) – prezentare 
  3. Ziua ducesei – Editura Litera (The Day of the Duchess – 2017)
Malcolm Bevingstoke, duce de Haven, a trăit în ultimii trei ani într-o singurătate autoimpusă, acesta fiind prețul plătit pentru o greșeală pe care nu o mai poate îndrepta și pentru o iubire pe care a pierdut-o pentru totdeauna.
Din cauza obligațiilor pe care le are ca duce, se vede nevoit să își asigure un moștenitor, ceea ce înseamnă că va trebui să își găsească o soție înainte de finalul verii. Există însă o singură problemă: el are deja o soție. Una care a fost plecată în tot acest timp și care acum a venit să ceară divorțul.
După ani buni petrecuți departe, Seraphina, ducesă de Haven, revine în Londra având un singur scop: să-și revendice viața pe care a pierdut-o și să-și găsească fericirea, fără a mai avea de-a face cu bărbatul care i-a frânt inima.
Haven îi propune un armistițiu: Seraphina își poate dobândi libertatea de îndată ce își găsește o înlocuitoare pentru rolul de ducesă, ceea ce presupune ca ea să își petreacă vara în preajma unui soț pe care nu și-l mai dorește, dar de care e atrasă irezistibil… și alături de câteva tinere lady dornice să îi ia locul.
Aflat față în față cu soția sa, ducele înțelege că sentimentele lui au rămas la fel de vii chiar și după atât timp și se hotărăște să o recucerească, convingând-o că, în ciuda trecutului lor dureros, el este cel care o poate face cea mai fericită dintre femei.
„Ce rost are să fiu ducesă dacă nu pot să insist să fiu sărutată? Ea micșoră distanţa dintre ei, iar el scoase un suspin de plăcere când ea i se oferi, moale, dulce și perfectă, cu gust de mentă. Mereu avea gust de mentă, de parcă era mereu pregătită pentru el.”
„Sărutul o descătușă, o deschise, permise luminii și aerului să pătrundă în colţurile întunecate și reci dinăuntrul ei. Nimici zidurile de apărare pe care le construise în luni și ani întregi, le îndepărtă și distruse tot ce putea să îl mai ţină la distanţă.”
„Femeile nu câștigau iubirea și fericirea.
Cel puţin, nu Sera. Premiile acelea nu erau la îndemâna ei. Atât de inaccesibile, încât se concentrase asupra altora, scopuri mult mai ușor de atins. Precum libertatea. Și banii. Și un viitor.
Lăsa iubirea în seama celorlalţi.”
„Ea îi urmări cuvintele pe buze. Amintirea dulceţii și a puterii lor o luă cu asalt. Dacă îl săruta? Nu așa cum o făcuse ultima dată, cu furie și frustrare, ci cu plăcere? Dacă săruta zâmbetul acela? Putea să îl prindă? Să îl păstreze la ea, pentru toate momentele în care era singură și își dorea să și-l amintească?”
Veți citi întreaga poveste în romanul ZIUA DUCESEI de Sarah Maclean, volumul al treilea al seriei „Scandaluri și ticăloși“ – apariție 11.11.2017 la toate punctele de difuzare a presei alături de ziarul Libertatea!
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Sarah MacLean pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Sarah MacLean

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *