Delicatese Literare
Prezentari carti

Ziua izbăvirii de Sandra Brown, Editura Litera/Lira, Colecția Cărți Romantice

Ziua izbăvirii

(Fat Tuesday – 1997)

Sandra Brown

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

Căsătoria și cariera polițistului Burke Basile s-au încheiat, acum el se concentrează asupra avocatului Pinkie Duvall, cel care salvează ucigașii de justiție. Burke o răpește pe Remy, soția lui Pinkie, iar atracția dintre ei este imediată. O poveste plină de suspans, cu numeroase întorsături de situație.

Polițist în New Orleans, Burke Basile a ajuns într-un punct în care nu mai are nimic de pierdut: partenerul și cel mai bun prieten al său a murit, cariera în jurul căreia și-a construit viața i se prăbușește, căsnicia i s-a destrămat și singurul motiv pentru care nu își pune capăt zilelor este o ultimă misiune – răzbunarea pe vinovatul moral pentru moartea partenerului său.
Planul său se concentrează asupra lui Pinkie Duvall, un avocat cunoscut pentru salvarea infractorilor de la condamnare și care conduce, în paralel, o rețea de trafic de droguri și de cluburi deocheate. Însă aparent invulnerabilul Pinkie Duvall are un punct slab – frumoasa și tânăra lui soție, Remy, pe care Burke o răpește pentru a-l atrage pe avocat într-o înfruntare față în față.
Dușmanul său e unul redutabil, iar tentaculele puterii lui ajung chiar printre colegii lui Burke. Mai mult, planul este pus în pericol de atracția explozivă dintre el și Remy, care îi deturnează strategia și îi aduce speranța izbăvirii. Iubirea care se înfiripă între cei doi le dă șansa să se salveze, dar pentru a o scăpa definitiv de soțul ei dominator, Burke este nevoit să o lase pe Remy să se întoarcă la acesta.
Momentul adevărului va fi balul mascat organizat de Pinkie Duvall, când toate secretele sunt dezvăluite, Burke trebuie să-și ispășească păcatul secret, iar iubirea și iertarea sunt puse la grea încercare.

Citate:

„Era pasional, dar nu în iubirea sa pentru Dumnezeu sau pentru semenii săi. Chiar dacă stătea perfect nemișcat, corpul lui părea a vibra cu o fierbințeală interioară care o înspăimânta. Nu o făcea să se teamă doar pentru ea, ci și pentru el. ”
„În afară de cei care lucrau în domeniul medical, ce bărbați chiar doreau să cunoască și să înțeleagă detaliile modului de funcționare a corpului unei femei?
Misterele din interiorul acelui spațiu relativ mic îl ispitiseră și îl fascinaseră pe Bărbat încă din momentul Creației. Nici nenumăratele galaxii ale universului nu inspiraseră atâtea speculații, întrebări, dar și admirație și respect.
Caracterul tainic făcea parte integrantă din atractivitatea lui. Sau, cel puțin, pentru Basile. Nu voia ca iluziile să-i fie spulberate. Nu voia să se atingă de imaginarul poetic pe care îl trezea feminitatea în ființa lui. ”
„– Nimic n-ar fi putut să mă oprească să mă întorc.
– Nu știam.
– Ba știai, Remy.
– De unde să știu?
– Pentru că ți-am promis c-o să mă întorc.
După ce spuse asta, buzele lui le căutară orbește pe ale ei. O sărută apăsat, zdrobindu-i buzele întâi dintr-o poziție, apoi din alta și apoi alta.
Era stângaci, ba chiar nepriceput. Dar bărbații hămesiți își satisfac foamea fără cine știe ce eleganță.
O săruta cu foame, nu cu rafinament. Gustând-o pentru prima oară, un geamăt gros i se desprinse din piept, parțial de mulțumire, parțial de dorință exacerbată.”

Veți citi întreaga poveste în romanul ZIUA IZBĂVIRII de Sandra Brown, disponibil de vineri, 11 decembrie, la toate punctele de difuzare a presei.

Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Sandra Brown pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net, librariadelfin.ro, librex.ro, emag.ro

Listă cărţi apărute în Colecţia Cărţi Romantice ordonate după autor şi serii

Recenzii și prezentări cărți Sandra Brown

Colecția Cărți Romantice decembrie 2020

Spune-ți părerea!