Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Ziua spălatului pe dinți la zoo de Sophie Schoenwald şi Gunther Jakobs, Editura Univers – recenzie

Ziua spălatului pe dinţi la zoo

Sophie Schoenwald şi Gunther Jakobs

Editura Univers

Colecția Unicorn

Traducere din germana Marilena Iovu

Ilustraţii Gunther Jakobs

Editura Univers

Anul aparitiei 2019

La zoo miroase urât.
Pentru că niciun animal nu se mai spală pe dinţi!
Aşa că directorul Alfred Gargară face un plan îndrăzneţ şi se aventurează alături de Didi Mentolici într‑o misiune imposibilă: îi pune pe spate ariciului un strat de pastă de dinţi pentru a curăţa dinţii fiecărui animal!
Didi începe să cureţe, să lustruiască şi să albească dinţi mari, mici şi ascuţiţi. Are curaj să urce la mare înălţime, pentru a ajunge la doamna Girafă; îndrăzneşte să intre în cuşca leului şi chiar în gura lui Carol, marele rechin alb!
Tema spălatului pe dinţi este abordată jucăuş, într‑o poveste colorată şi plină de haz.

Cartea ne vorbeşte despre importanţa spălării dinţişorilor, indiferent dacă eşti om sau un animal, mic sau mare.
Acţiunea cărţii noastre se petrece într-o grădină zoologică unde, într-o zi de primăvară, directorul stătea şi privea spre animale de unde venea un miros urât. Aşa că, neştiind ce se întâmplă, se duce la cei mai harnici locuitorii ai grădinii, aricii, şi îl întreabă pe ariciul Didi ce se întâmplă, de unde mirosul acesta urât. Ariciul îi explică că miroase aşa din cauză că locuitorii grădinii cam uită să se spele pe dinţi. Unul dintre animale a spus că este prea obositor să te speli pe dinţi. 🙂
Din a doua zi începe o adevărată campanie de spălare pe dinţii a tuturor animalelor. Primul animal care va avea dinţisorii spălaţi este girafa care, cu ajutorul ariciului pe post de periuţă de dinţi, îşi curăţă foarte bine întreaga gură. Pe rând, toate animalele au parte de acest tratament. Nu a contat că este animal mare sau mic, ariciul Didi l-a ajutat pe directorul grădinii să spele dinţii tuturor animalelor din grădina. Voi vă spălaţi în fiecare zi pe dinţi?
Am citit o carte foarte educativă, din care cei mici au ceva de învăţat. Îmi plac foarte mult aceste cărţi deoarece sunt foarte bine realizate. Coperţile sunt destul de solide pentru a rezista în mâinile micuţilor noştri, iar paginile sunt viu colorate pentru a face lectura cât mai interactivă şi captivantă!
Cartea se adresează copiilor micuţi şi invit părintii să le-o citeasca. Poate fi o lectură foarte utilă si celor care acum descoperă tainele cititului. Vă doresc lectură plăcută!
“- Avem nevoie de un panou publicitar, pentru a atrage mai mulţi vizitatori la zoo. Aşa că, la trei, spuneţi cu toţii: SPAGHETE!”

Cartea Ziua spălatului pe dinți la zoo de Sophie Schoenwald şi Gunther Jakobs poate fi comandată pe edituraunivers.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Univers

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Colecția Unicorn

 

4 Comments

Spune-ți părerea!