Zona Bran – Moeciu

34

Zona Bran – Moeciu

Îmi aduc cu drag aminte de concediul petrecut anul trecut la Moeciu, într-o zonă foarte pitorească a țării. Se află în județul Brașov, în Țara Bârsei, aflată în extremitatea sud-estică a Depresiunii Brașovului. Față de municipiul Brașov, comuna Moieciu (așa am citit că e forma corectă, Moieciu) este situată la 28 de km pe șoseaua care leagă Brașovul de Câmpulung Muscel și Pitești. Dinspre Craiova, noi am făcut pe drum cam 4 ore, mergând lejer.
Pe drumuri spre munte…

colaj moeciu1

Din punct de vedere geografic, comuna Moeciu este situată în culoarul depresionar Bran-Câmpulung Muscel, culoar străjuit pe latura sud-estică de Munții Bucegi și de Munții Piatra Craiului la vest.
Se află în apropierea Castelului Bran. Castelul, construit între 1377 și 1382, nu lipsește din marile ghiduri turistice ale lumii, fiind cunoscut în lumea întreagă drept castelul lui Dracula, iar multă lume, face confuzie între domnitorul Vlad Dracul și Vlad Țepeș.
În comuna Moeciu se află unele dintre cele mai primitoare pensiuni din zonă. Noi am închiriat pentru o săptămână, împreună cu niște prieteni o vilă micuță și cochetă în Moeciu de Jos, iar prorietara, tanti Maria, ne-a primit cu brațele deschise. Proprietarii locuiau într-o casă aflată  în aceeași curte, dar nu ne-au deranjat cu nimic, din contră, ne-au ieșit în întâmpinare cu tot ce am avut nevoie. Vila era foarte bine pusă la punct, cu o bucătărie complet utilată, dar pe noi ne-a încântat grătarul din curte, pe care l-am folosit cu sârg în fiecare seară, servind apoi masa în foișorul de lemn din grădină – construit de proprietarul foarte priceput în ale tâmplăriei. Era un om hâtru și pus pe glume, iar buna-dispoziție nu ne-a lipsit în acel concediu minunat.

 

colaj moeciu 4

moeciu

colaj moeciu 5

colaj moeciu3

Am făcut drumeții în zonă, am mers pe jos până în Cheile Grădiștei, aflate destul de aproape, am vizitat, bineînțeles, Castelul Bran, dar și Cetatea Râșnov, iar în apropierea acesteia am vizitat, la fel de încântați ca și copiii un parc tematic – Dino Parc, unde am admirat dinozauri bine executați, în mărime naturală. Am avut norocul să nimerim într-un grup de copii mai mici care vizitau parcul însoțițiți de un ghid care le explica și povestea despre fiecare exponat în parte, iar entuziasmul lor  era molipsitor.
Am vizitat, pe drumul de întoarcere spre casa, Cheile Dâmbovicioarei si Peştera Dâmbovicioarei si am avut parte de peisaje spectaculoase, desprinse parcă din povestile de altădata.

 

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Călătorii

 

 

About Author

34 de comentarii

 1. Mai ca ma bate gândul sa merg si eu in vara aceasta in una din drumetiile acestea minunate pe care tot le prezentați.

  • Bun gand! Iti doresc sa ajungi in vacanta asta! Daca iti propui Zona Bran Moeciu, ai ce vizita, si peisajele sunt minunate!

 2. Daniela Cusa on

  Intr-adevar, este o zona superba, de neratat, atunci cand vrei o calatorie pe meleagurile romanesti.

 3. Barbalata Mirela on

  Castelul Btan l-am vazut saptamana trecita. Mi-a placut foarte mult. Din pacate nu am trecut mai departe spre Moeciu dar am sa o fac intr-o zi

   • Barbalata Mirela on

    Din pacate nu am ajuns Oli . Dupa plimbarea pe la castelul Bran eram chiar obosita si iritata de asteptat la intrare si multa aglomeratie inauntru. Cred ca asta ar fi singurul dezavantaj al unei plimbari pe la Bran. Anul acesta sigur nu mai ajung in zona dar o voi vizita si cetatea Rasnov pana la urma

 4. Barbalata Mirela on

  Am ajuns saptamana trecuta la Moeciu de Sus. Am stat in weekend la o pensiune draguta dar am plecat de acasa (eu si stotul) cu ideea de a ajunge pe Transbucegi si de a vedea Crucea Caraiman. In vara, in concediu nu am avut noroc de vreme buna . De data aceasta norocul a fost de partea noastra. Am fost pe jos si nu cu telecabina. O senzatie minunata. Pentru mine este o reusita de fiecare data cand merg pe jos la munte. Eu am probleme cu inaltimea si din acest motiv pierd multe din peisaje pentru ca nu am curajul sa ma uit.
  Zona este minunata, cu peisaje idilice, de poveste

  • Asa este Mirela, o zona minunata! Iar peisajele din multii nostri sunt de vis. Cred ca o ai avut parte de o drumetie super pe munte si de un week-end cu amintiri de neuitat!

   • Barbalata Mirela on

    Asa este Oli . Chiar a fost un weekend minunat penru mine si sot alaturi de nasi . Cand am ajuns sus la Crucea Caraiman am avut senzatia ca pot atinge cerul . Nu pot descrie senzatia

    • Anul acesta speram sa ajungem si noi in Bucegi cu telecabina din Busteni si sa urcam pana la Crucea Caraiman, dar a fost imposibil, era foarte aglomerat, am fi stat cateva ore la telecabina. In schimb, am mers la Sinaia si am urcat cu telegondola pana la cota 2000, iar de acolo am facut o drumetie pana la Cabana Piatra Arsa si inapoi. A fost o experienta minunata, iar peisajele au fost de vis! Am trecut printre jepi (o padure, efectiv, atat erau de mari) si ne-am intersectat cu o turma foarte mare, de cateva sute de oi, care au trecut practic pe langa picioarele noastre. A fost ceva unic.

Spune-ți părerea!