Delicatese Literare
Calatorii

Zona Bran – Moeciu

Zona Bran – Moeciu

Îmi aduc cu drag aminte de concediul petrecut anul trecut la Moeciu, într-o zonă foarte pitorească a țării. Se află în județul Brașov, în Țara Bârsei, aflată în extremitatea sud-estică a Depresiunii Brașovului. Față de municipiul Brașov, comuna Moieciu (așa am citit că e forma corectă, Moieciu) este situată la 28 de km pe șoseaua care leagă Brașovul de Câmpulung Muscel și Pitești. Dinspre Craiova, noi am făcut pe drum cam 4 ore, mergând lejer.
Pe drumuri spre munte…

colaj moeciu1

Din punct de vedere geografic, comuna Moeciu este situată în culoarul depresionar Bran-Câmpulung Muscel, culoar străjuit pe latura sud-estică de Munții Bucegi și de Munții Piatra Craiului la vest.
Se află în apropierea Castelului Bran. Castelul, construit între 1377 și 1382, nu lipsește din marile ghiduri turistice ale lumii, fiind cunoscut în lumea întreagă drept castelul lui Dracula, iar multă lume, face confuzie între domnitorul Vlad Dracul și Vlad Țepeș.
În comuna Moeciu se află unele dintre cele mai primitoare pensiuni din zonă. Noi am închiriat pentru o săptămână, împreună cu niște prieteni o vilă micuță și cochetă în Moeciu de Jos, iar prorietara, tanti Maria, ne-a primit cu brațele deschise. Proprietarii locuiau într-o casă aflată  în aceeași curte, dar nu ne-au deranjat cu nimic, din contră, ne-au ieșit în întâmpinare cu tot ce am avut nevoie. Vila era foarte bine pusă la punct, cu o bucătărie complet utilată, dar pe noi ne-a încântat grătarul din curte, pe care l-am folosit cu sârg în fiecare seară, servind apoi masa în foișorul de lemn din grădină – construit de proprietarul foarte priceput în ale tâmplăriei. Era un om hâtru și pus pe glume, iar buna-dispoziție nu ne-a lipsit în acel concediu minunat.

 

colaj moeciu 4

moeciu

colaj moeciu 5

colaj moeciu3

Am făcut drumeții în zonă, am mers pe jos până în Cheile Grădiștei, aflate destul de aproape, am vizitat, bineînțeles, Castelul Bran, dar și Cetatea Râșnov, iar în apropierea acesteia am vizitat, la fel de încântați ca și copiii un parc tematic – Dino Parc, unde am admirat dinozauri bine executați, în mărime naturală. Am avut norocul să nimerim într-un grup de copii mai mici care vizitau parcul însoțițiți de un ghid care le explica și povestea despre fiecare exponat în parte, iar entuziasmul lor  era molipsitor.
Am vizitat, pe drumul de întoarcere spre casa, Cheile Dâmbovicioarei si Peştera Dâmbovicioarei si am avut parte de peisaje spectaculoase, desprinse parcă din povestile de altădata.

 

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Călătorii

 

 

34 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *