Delicatese Literare
Liste carti autori

Lista carti Mackenzi Lee

MACKENZI LEE

Mackenzi Lee este o autoare americană de cărți pentru copii și tineri. Ea scrie atât ficțiune cât și non-ficțiune despre subiecte precum sexualitatea și rolul femeilor în istorie.
Cel de-al doilea roman al ei – Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni (The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue) a fost declarat Bestseller New York Times și  a obținut Premiul Stonewall Book pentru portretizarea unui tânăr bisexual în Europa secolului al XVIII-lea.
Regizorul și producătorul Greg Berlanti (,,Riverdale”, ,,The Flash”, ,, Arrow”, ,,Supergirl”, ,,Cu drag, Simon”) s-a îndrăgostit, la fel ca noi, de Monty din GHID DE VICII ȘI VIRTUȚI PENTRU GENTLEMENI, de Mackenzi Lee, căci a achiziționat drepturile de ecranizare prin compania sa, Berlanti Productions, intenționând să transforme romanul într-un serial de televiziune. 
Prima carte a lui Lee, This Monstrous Thing din 2015, a fost o reinterpretare a poveștii lui Frankenstein și a câștigat Premiul Pen-New England Susan P. Bloom Children’s Book Discovery.
În perioada promoțională a acestei cărți,  ea a început să posteze pe Twitter sub hashtag #BygoneBadassBroads, distribuind biografii ale femeilor importante, începând cu Mary Shelley. Acest proiect a crescut în popularitate, iar Lee a publicat în 2018 Bygone Badass Broads: 52 Forgotten Women Who Changed the World.
Ea a semnat un contract cu Marvel pentru a scrie trei cărți de ficțiune cu personaje negative Marvel, începând cu o poveste despre Loki în primăvara anului 2019.

SERII

1. Ghid de vicii și virtuți pentru gentemeni (The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue – 2017) – recenzia
   1.5. Ghid pentru gentlemeni: Cum să ai noroc în amor (The Gentleman’s Guide to Getting Lucky – 2018)
2. Ghid de jupoane și piraterii pentru doamne (The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy – 2018) – prezentare

 

ROMANE

 

Cărțile autoarei Mackenzi Lee pot fi comandate pe edituracorint.ro, elefant.ro, carturesti.ro, emag.ro

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *