Delicatese Literare
Recenzii

New York. Pasiuni ascunse, Seria Pasiuni, Vol.1 de Rodica Mijaiche, Editura Librex Publishing – recenzie

New York – Pasiuni ascunse

Rodica Mijaiche

Editura Librex Publising

272 pagini

1. New York. Pasiuni Ascunse – Editura Librex
2. Roma. Pasiuni Întunecate – Editura Librex – recenzia
3. Londra. Pasiuni DezlănțuiteEditura Librex – recenzia
4. J&C. Pasiune în Dans
  Inima îmi spune da, dar mintea îmi spune nu. 
Alyssa Martinez se consideră o fată simplă, chiar ștearsă, dacă este ca cineva să se ia după propria ei descriere. Dar cea mai mare șansă îi este oferită când primește postul de asistent personal al Marelui Alexander Chase, bărbatul după care toate femeile suspină. Felul ei închis și secretele ce le ascunde o fac să pară o tânără misterioasă, dar și invidiată de colegele ei, pentru că, deși ea nu se consideră o femeie frumoasă, prietenul ei, celebrul fotomodel italian, Carlo Di Angeli, este de altă părere.
Alexander Chase, fondatorul publicației de succes, The Chase, știe că totul în viață se obține prin multă muncă și, de ce nu, folosind și toate mijloacele necesare pentru a obține ceea ce-și dorește. Iar acum singurul lucru pe care și-l dorește este femeia misterioasă pe care a cunoscut-o la petrecerea lui Carlo Di Angeli. O petrecere la care invitații sunt aleși pe sprânceană.
Viețile celor doi vor fi supuse unor încercări grele.
Dar oare vor putea să se lase descoperiți și să-și acorde dreptul la iubire?
New York – Pasiuni ascunse este o foarte frumoasă carte romantic-suspans, cu o intrigă deosebit de captivantă și o galerie de personaje ingenios construite, între care descoperim pe parcursul acțiunii conexiuni surprinzătoare.
Autoarea dovedește un talent de-a dreptul cameleonic de a intra în pielea fiecărui personaj, alternând capitolele scrise la persoana întâi din perspectiva celor două personaje principale, intercalate din loc în loc cu câte un capitol scris din perspectiva câte unui personaj secundar, ajutându-ne astfel să le înțelegem mai bine gândurile, trăirile și motivațiile.
Alyssa Martinez, personajul feminin principal al cărții, reușește să ne intrige de la începutul cărții. De o frumusețe aparte, cu păr șaten, ochi verzi ca smaraldele, buze ca cireșele coapte, ten fin și catifelat, preferă să se ascundă sub aparența unei fete șterse, îmbrăcându-se cu haine simple și încercând să nu iasă cu nimic în evidență, din motive pe care le vom înțelege abia ulterior.
Firea ei senzuală și pasională iese la iveală în momentul în care merge la o petrecere organizată de bunul ei prieten, Carlo di Angeli. Îmbrăcată cu o rochie din lurex de culoarea șampaniei, cu un decolteu îndrăzneț în spate, Alyssa cedează ispitei lui Carlo de a merge mascată la o petrecere privată, de care auzise doar zvonuri până atunci.
”Și aterizez într-o lume fantastică în care femeile par nimfe ce încearcă să-și farmece propriul Orfeu.”
Năucită și curioasă în același timp, Alyssa încearcă să se obișnuiască cu atmosfera, moment în care este remarcată de însuși Alexander Chase, un bărbat brunet, sexy și puternic, fondatorul publicației de succes The Chase și, în același timp, șeful ei, bărbatul de care era îndrăgostită fără speranță de o lună de zile, încă de când se angajase la compania lui.
”- Pisicuță, murmurul lui mi se prelinge pe sub piele și buzele lui îmi mângâie urechea, nu te-am mai văzut până acum pe aici.
Vocea asta. Tonul. Siguranța. Controlul. Asprimea.”

Alyssa simte că plutește, învăluită în atitudinea lui seducătoare, hipnotizată de privirea ochilor lui albaștri pătrunzători, fiind evident că el nu o recunoscuse. Însă în momentul în care, după un sărut care o bulversează complet pe Alyssa, făcându-i inima să o ia razna, Alexander încearcă să-i scoată masca, Alyssa se trezește brusc la realitate și fuge, conștientizând faptul că, dacă ar fi știut cine e ea în realitate, nu ar fi atins-o nici măcar cu un deget.
Un început fulminant, care ne face nerăbdători să aflăm desfășurarea ulterioară a evenimentelor.
Încetul cu încetul, din fiecare capitol colectăm noi informații pe care le așezăm una lângă alta, ca piesele unui puzzle, până reușim să obținem un tablou complet, parte a unui întreg.
Din câteva capitole cu flash-back-uri din trecut ne facem o idee despre copilăria și adolescența nefericită a Alyssei. Aceasta avusese cândva o familie fericită, cu un tată prosper financiar, co-proprietar al unei companii farmaceutice de succes, în cadrul căreia îl cooptase și pe fiul lui cel mare, Alessandro Martinez. Însă toată fericirea lor începuse să se nărui în momentul în care mama ei se îmbolnăvise grav de o afecțiune psihică, cu accente evidente de paranoia, devenind excesiv de geloasă, inclusiv pe fiica ei, Alyssa, pe care o persecuta în permanență, reproșându-i că îi răpise afecțiunea soțului ei. Mai mult, sora ei, având o personalitate slabă și fiind scăpată de sub control, cu un tată dedicat muncii și o mamă cu mințile rătăcite, o luase pe cărări greșite, abuzând de droguri și alcool. Și parcă toate astea nu erau de ajuns, destinul avea să îi dea Alyssei o lovitură cruntă pe când avea doar cincisprezece ani, tatăl ei fiind asasinat la comanda asociatului lui, iar la scurt timp după aceea sora ei murind din cauza unei supradoze de droguri. Temându-se pentru siguranța lor, Alyssa și fratele ei, împreună cu mama lor bolnavă, trebuiseră să fugă și să se ascundă. Urmărindu-și propriile lui planuri de răzbunare, Alessandro se despărțise de ele, lăsându-le în grija bunului lui prieten Carlo di Angeli, un tip misterios, cu multe secrete, pe care le vom afla în volumul următor din serie. Trecuseră treisprezece ani de atunci și, între timp, boala mamei se agravase în permanență, Alyssa fiind nevoită în cele din urmă să o interneze într-un sanatoriu de boli mintale. Cu atâtea șocuri ale vieții, o persoană mai slabă ar fi clacat, însă Alyssa dovedise o mare tărie de caracter. Deși trăia sub o presiune permanentă, ascunzându-se în Bronx, un cartier rău famat, pentru a nu fi găsită de ucigașii care o căutau, Alyssa reușise să-și păstreze inocența, bunătatea și compasiunea, croindu-și o carieră în același timp. Este remarcabilă afecțiunea și grija ei permanentă față de mama ei, în ciuda faptului că aceasta o ura și o lovea adesea în accesele ei de furie.
Alexander Chase este un personaj fascinant, absolut memorabil. Pornit de jos, reușise să creeze un colos financiar de unul singur, autoimpunându-și o disciplină de fier și un control riguros asupra planurilor sale, nepermițând nimănui să îl abată de la ele. Un adevărat Don Juan, care fermeca femeile cu șarmul și atitudinea lui galantă față de ele, nu zăbovea niciodată prea mult într-o relație amoroasă. De aceea este cu totul bulversat de reacția lui în fața femeii misterioase pe care o întâlnise la petrecere.
”Nu-mi place când lucrurile scapă de sub control, iar cu femeia de adineauri, tocmai asta s-a întâmplat. Eu sunt controlul în persoană. Eu dețin puterea asupra lucrurilor și persoanelor din jurul meu.”
Este hotărât să o găsească, cu atât mai mult cu cât este intrigat de faptul că îi adusese aminte de o persoană aflată foarte aproape de el, pe care o remarcase profesional, dar de care nu se simțise atras fizic până atunci: Alyssa.
Hotărât să rezolve misterul, Chase o promovează pe Alyssa pe post de asistenta lui personală. Este captivant de urmărit în continuare interacțiunea dintre cei doi, observând cum, încetul cu încetul, Chase se îndrăgostește tot mai mult de Alyssa, de care este tot mai intrigat, apreciindu-i calitățile și dorind să-i descopere misterele.
Printr-o conjunctură de evenimente, lui Chase i se confirmă faptul că Alyssa era chiar femeia misterioasă pe care o căuta.
„Alyssa nu e ce-am eu nevoie în viața mea în acest moment, dar… tot răul spre bine. Mi-am găsit femeia misterioasă. Sincer, speram într-un colț al minții să fie ea. Oh, da. E ca o pisicuță focoasă care scoate ghearele când nici nu te aștepți.”
După un prim moment de furie că fusese păcălit, Chase se repliază rapid și decide că Alyssa trebuie să se mute în apartamentul lui, foarte spațios de altfel, pentru a o putea proteja, dându-și seama că aceasta trăia sub un pericol permanent.
Alyssei îi este tot mai greu să reziste atracției explozive pe care o simte față de Chase, cu atât mai mult cu cât acesta nu se poate abține să nu o tachineze fără milă.
„Se întoarce brusc spre mine cu privirea încordată. Își lasă mânile pe lângă trup și vine ca un animal de pradă spre mine.
– Îmi era foame, îmi scapă cuvintele. Îmi vine să intru în pământ de rușine. Alyssa, nu ești penibilă, ești bolnavă, îmi spun repede în minte.
Îi văd chipul cum se destinde ușor și un zâmbet diabolic de frumos îi apare pe buzele pline și senzuale.
– Aha, privește prin încăpere. Păi, nu văd nimic de mâncare pe aici. Decât dacă…, lasă propoziția în aer și mă privește cu capul într-o parte. Părul buclat și negru precum cărbunele îi alunecă peste ochii de un albastru intens. Ai văzut tu ceva special? întreabă și deschide brațele ca și când ar cuprinde totul în îmbrățișarea lui.”
Alyssa descoperă că sub aparența lui de bărbat dur, Chase putea da dovadă de multă bunătate, tandrețe și loialitate față de cei dragi și un remarcabil talent artistic, Alyssa surprinzându-l pictând un remarcabil portret al unei femei misterioase.
O surprinzătoare prietenie ia naștere între Alyssa și Clarice, fiica surorii lui Chase, rămasă în grija lui după ce mama acesteia murise. Din păcate, se părea că aceasta repeta comportamentul autodistructiv din trecut al surorii lui Alyssa, abuzând de alcool și înconjurându-se de un anturaj nepotrivit. Alyssa pare să aibă o influență pozitivă asupra ei, reușind să o îndrume și să o sfătuiască, spre marea recunoștință a lui Chase, care era disperat că nu reușea să-și aducă nepoata pe calea cea dreaptă.
În continuare, evenimentele se precipită, pericolul planează asupra lor, mai multe fire de acțiune se întretaie și descoperim legături surprinzătoare între personaje.
Deși primul volum se încheie cu încununarea iubirii dintre Alyssa și Chase, mai sunt destule mistere de dezlegat și mai multe destine ale unor personaje fascinante de urmărit.
Abia aștept să citesc următoarele volume din serie, care se anunță la fel de incendiare ca și primul, mai ales că am făcut deja cunoștință cu personajele ale căror povești le vom afla:
Vol. II Roma: Pasiuni întunecate – în care ne vom delecta cu povestea de iubire dintre Regina Nunzio, un fotomodel de succes, bună prietenă cu Alyssa, și Alessandro Martinez, fratele Alyssei, un bărbat care a stat în umbră treisprezece ani, planificându-și propria răzbunare,  reușind însă să o apere și pe Alyssa în câteva situații critice
Vol. III Londra: Pasiuni dezlănțuite – în care vom descoperi secretele lui Carlo, un bărbat misterios care m-a intrigat mult în primul volum, în viața căruia femeile întrau și ieșeau ca niște umbre, până când a reîntâlnit-o pe fosta lui logodnică Melissa Roggs, jurnalistă de investigații la The Manhattan Truth
Vol. IV J&C: Pasiune în dans – o poveste de dragoste, pe care abia aștept să o descopăr, dintre Clarice și Joshua, bodyguardul ei, un maniac al controlului, copia fidelă a unchiului ei.

Cartea New York. Pasiuni ascunse de Rodica Mijaiche se poate comanda pe site-ul Librex

Recenzii cărți Rodica Mijaiche

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Librex Publishing

 

 

 

13 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *