Delicatese Literare
Cărți pentru copii

O viață sănătoasă! de Alejandro Algarra, Editura Paralela 45

O viață sănătoasă!

Alejandro Algarra

Editura Paralela 45

Domeniu: Literatură pentru copii & Adolescenți
Colecție: Cărți Educative
Traducere: Mugur Butuza
Ilustrații: Jon Davis
Nr. de pagini: 96
An apariție: 2019
Vârsta: Clasele I-IV
Știi cât de important este să ai grijă de corpul tău și de mintea ta? Igiena dentară, mișcarea în aer liber, somnul, dieta sănătoasă și echilibrată… acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vei găsi în paginile cărții de față. Această mică enciclopedie este plină ochi de sfaturi și informații folositoare (care te vor ajuta să duci o viață sănătoasă), dar și de ilustrații minunate, frumos colorate. Nu este greu să adopți un stil de viață sănătos, iar această carte îți va fi de folos în privința asta. Merită să fie citită!
Cu ilustrații colorate și foarte sugestive, cartea O viață sănătoasă! de Alejandro Algarra oferă un ajutor prețios părinților, bunicilor și învățătorilor pentru a-i învăța pe cei mici să adopte un stil de viață sănătos și a le oferi informațiile de bază în privința igienei, dietei echilibrate, sportului în aer liber și importanței odihnei și a somnului.

Se știe că o sănătate bună începe cu un somn bun, de aceea este esențial ca un copil să doarmă minim opt ore în fiecare noapte, iar patul să fie unul comod și odihnitor, iar aparatele electrocasnice să fie oprite.
Un corp curat este bine protejat de microbi, astfel că igiena zilnică este esențială.
Sportul ne face mai puternici și este benefic pentru tot corpul, dar și pentru creier.
Dieta sănătoasă înseamnă o dietă variată – este foarte important să consumi în fiecare zi proteine, carbohidrați (zaharuri), grăsimi, săruri minerale și vitamine. Trebuie să mănânci de cel puțin cinci ori pe zi. Și nu uita să bei multă apă!
În același timp, ca să ai o dietă sănătoasă, trebuie să mănânci de toate, dar, în timp ce unele alimente ar trebui consumate zilnic, altele o dată la două zile iar altele o dată sau de două ori pe săptămână. Piramida alimentară ne ajută să le memorăm ușor, într-un mod prietenos!

Totodată, trebuie să fim foarte atenți ca nu cumva să nu avem vreo intoleranță alimentară (cum ar fi la gluten, la lactoză, la fructoză etc.). În acel caz, trebuie evitate toate acele alimente care conțin ingredientele care ne pot da alergii și să alegem alte variante care, din fericire, se găsesc din belșug sub diferite forme.
În același timp, cartea ne explică și cum putem citi diferitele etichete ale alimentelor și la ce trebuie să fim atenți.
Pentru o viață de calitate, este foarte important să mănânci împreună cu toată familia adunată în jurul mesei atât la micul dejun, cât și la celelalte mese, ori de câte ori este posibil acest lucru. În felul acesta, vei avea șansa de a împărtăși cu cei dragi nu numai mâncarea, ci și visele și ideile tale.

Nu este de neglijat nici puterea muzicii, care te poate înviora și te face să te simți mai bine. Pentru ca muzica să te ajute, nu trebuie să asculți o melodie care să fie în acord cu starea ta, ci taman invers. Dacă ai nevoie de ceva mai multă motivație, ascultă ceva energic, cu versuri vesele, iar dacă vrei să te relaxezi, pune o muzică cu un ritm liniștitor.
O importanță foarte mare pentru oricine o are și memoria, care poate fi o unealtă excelentă pentru a reține date și informații utile pentru viața de zi cu zi. Asemenea mușchilor, memoria crește și se consolidează prin exersare. Există multe metode pentru a-ți dezvolta memoria, iar jocurile o fac în cel mai plăcut mod: șahul, exercițiile de dicție, telefonul fără fir, Concentrarea și multe altele.

Cartea conține multe alte sfaturi utile nu numai pentru cei mici, cât și pentru cei mari care, copleșiți de stresul cotidian, uită adesea bunele practici învățate în copilărie. Vă las să (re)descoperiți singuri toate aceste sfaturi!

Cartea O viață sănătoasă! de Alejandro Algarra poate fi comandată pe edituraparalela45.ro, elefant.ro, carturesti.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

 

 

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *