Delicatese Literare
Recenzii

Străinul seducător de Christina Lauren, Editura Trei, Colectia Eroscop – recenzie

Străinul seducător (Beautiful Stranger)

Christina Lauren

Editura Trei

Colecția Eroscop

Traducere: Cristina Jinga

Nr. pagini: 320

Străinul seducător este o carte deosebit de romantică, plină de pasiune și umor, cu personaje memorabile, multe momente fierbinți și dialoguri spumoase.
Cele două personaje principale se completează foarte bine, chimia dintre ei fiind evidentă încă de la prima întâlnire.
Sara Dillon, o tânără din Chicago, geniu al finanțelor, s-a săturat să fie fata perfectă și cuminte. Umilită de multiplele aventuri ale singurului iubit pe care îl avusese și căruia îi fusese complet devotată până când aflase că acesta o înșela pe toate drumurile, se mută la New York, hotărâtă să facă o schimbare majoră în viața sa.
”Când viața mea de dinainte s-a sfârșit, n-a făcut-o în liniște. A detonat.
Dar, ca să fiu sinceră, eu am fost cea care a scos cuiul grenadei. În numai o săptămână, mi-am închiriat casa, mi-am vândut mașina și mi-am părăsit iubitul afemeiat. Și, cu toate că le promisesem părinților mei excesiv de protectori că o să am grijă, abia când am ajuns la aeroport am sunat-o pe cea mai bună prietenă a mea, ca s-o anunț că mă mutam unde era ea.
Abia atunci mi s-a părut că se limpezește totul, într-o clipă de perfectă claritate.
Eram gata să o iau de la capăt.”

Mergând să se distreze împreună cu prietenele într-un club de noapte, îl întâlnește acolo pe fermecătorul playboy irlandez Max Stella, un maestru al investițiilor de risc, mereu în lumina reflectoarelor. Felul în care Max o ajută să scape de inhibiții transformă aventura lor de o noapte într-o experiență deosebit de incitantă.
”Gândurile la ceea ce s-ar fi cuvenit să fac au început să mi se încețoșeze, amintindu-mi de Sara cea plictisitoare din Chicago. Sara cea previzibilă, care întotdeauna făcea ceea ce se aștepta toată lumea de la ea. Nu mai voiam să fiu acea persoană. Voiam să fiu nesăbuită, liberă și tânără. Voiam să trăiesc pentru mine însămi, prima oară în viața mea.”
”Faci asta des? l-am întrebat. (…)
Lumina îi juca în ochi și – Sfinte Sisoe – n-aș fi crezut că sexul cu străinii presupunea atâta intimitate. Îmi pândea și cea mai mică reacție de pe față.
– Nu, Panseluță. Trebuie să recunosc că n-am mai făcut niciodată asta.”
Pentru Sara, experiența a fost deosebit de incitantă, un pas necesar spre noua ei viață. Însă, ca totul să fie perfect, trebuia ca totul să se oprească acolo și să rămână doar o aventură memorabilă de-o noapte.
”Fusese perfect. Totul în privința asta fusese perfect, dar trebuia să se încheie chiar aici. Fă totul atfel. Fără nume, fără obligații. Fără regrete.”
Însă destinul decisese să-i dea o mână de ajutor lui Max, care rămăsese obsedat de frumoasa necunoscută ce-i răpise mințile în clubul de noapte. Mergând la o masă de afaceri cu bunul lui prieten Ben, o zărește pe Sara și n-a mai fost decât o chestiune de timp până când a identificat-o, Ben fiind chiar șeful Sarei.
”- Ai două minute să-mi explici de ce ești aici, a precizat ea, cu vocea tremurând ușor. Și cum m-ai găsit.
– Păi, am început, am întâlnit o femeie, sâmbătă. I-am tras-o la un perete, mai precis. A fost extraordinară. Frumoasă, spirituală, înnebunitor de sexy. Dar n-a vrut să-mi spună cum o cheamă și a plecat fără să-mi lase altceva decât chiloții. Ceea ce nu s-ar putea spune că sunt chiar un fir călăuzitor.”
”- S-a întâmplat să te văd ieri la prânz, cu Ben. Noi doi ne cunoaștem de mult. Pur și simplu, am pus lucrurile cap la cap și am sperat c-o să te revăd.
– I-ai povestit lui Bennett despre sâmbătă? a șuierat ea și îmbujorarea pe care i-o admirasem în obraji i-a dispărut.
– Doamne ferește! Țin la viața mea, te asigur. Doar i-am cerut numărul tău de telefon. M-a refuzat.”
La inițiativa Sarei, fac înțelegerea de a se vedea o singură dată pe săptămână și, pentru parcursul lor erotic, aleg locuri inedite, unde gustă cele mai condimentate plăceri carnale.
”- Aceasta e încăperea pe care cei mai mulți oameni ar recunoaște-o, Sala de lectură Rose Main.
M-am uitat în jur. Era caldă și primitoare, plină de voci șoptite, un zgomot de pași înăbușiți și pagini răsfoite. Ochii mi s-au îndreptat spre tavanul ornat, pictat să semene cu cerul, la ferestrele boltite și la candelabrele aprinse de deasupra, iar pentru o secundă m-am întrebat dacă Max plănuise să mă ia pe una dintre mesele mari de lemn ce se înșiruiau în încăperea cavernoasă și foarte populară.
Trebuie să fi arătat nehotărâtă, pentru că Max râse încetișor lângă mine.
– Relaxează-te, zise, punând o mână pe cotul meu. Nici măcar eu n-am atâta tupeu.”
Adevăratul pariu ține de cum își vor gestiona emoțiile, dar și de găsirea unui echilibru între nevoia lor de exhibiționism erotic și teama de a-și expune viața privată.
Însă ceea ce începuse ca un simplu joc s-a transformat rapid în ceva mult mai serios, iar Sara și Max au realizat că se îndrăgostiseră profund unul de celălalt, lucru de care amândoi au devenit dureros de conștienți în momentul în care o neînțelegere i-a despărțit.
Sara fusese mereu fiica perfectă, prietena perfectă, iubita perfectă. Însă, în momentul în care a constatat că iubitul ei o înșelase pe toate drumurile iar bunătatea ei fusese luată drept slăbiciune, a decis că trebuie să facă o schimbare radicală în viața ei. Destinul i l-a scos în cale pe Max, un bărbat fermecător ce a ajutat-o să-și recapete încrederea în ea. Din păcate însă, prea marcată de traumele trecutului, când aparențele au indicat o posibilă trădare din partea lui Max, Sara nu a stat prea mult să cerceteze care era de fapt adevărul, preferând să se despartă de el decât să fie rănită din nou. Când a realizat cât de mult s-a înșelat, a fost copleșită de nedreptatea făcută și de suferința pe care i-a provocat-o bărbatului pe care-l iubea.
Max este un personaj remarcabil. În ciuda faptului că afișa mereu o atitudine relaxată și zâmbitoare, s-a dovedit capabil de sentimente profunde de iubire.
Deși personal prefera să facă dragoste în mod clasic, realizând că Sara avea nevoie să-și condimenteze viața pentru a-și depăși complexele, a intrat în jocul ei, ridicându-i adrenalina la cote maxime. Cu o fire jovială și îndrăgostit peste măsură de Sara, Max nu a putut ține supărarea față de ea, deși lipsa ei de încredere în el la un moment dat l-a rănit profund.
O carte care îți demonstrează din plin puterea iubirii – care vindecă, risipește temerile și îndoielile, readucând speranța și fericirea.
”- Când spun ”te iubesc”, nu mă refer la efectul pozitiv pe care faptul de a fi cu tine îl are asupra carierei mele, nici că îmi place cât de des ești dispusă pentru o partidă de sex. Vreau să spun că te iubesc. Că îmi place cum râzi și să văd cum reacționezi la diverse lucruri, și că ajung să știu mici amănunte despre tine. Că îmi place cine sunt cu tine și că am încredere în tine că nu mă vei face să sufăr.
Poate pentru că era atât de înalt și de bine făcut, și permanent zâmbitor și imposibil de ofensat, Max părea formidabil, ca și când nimic nu l-ar fi putut doborî. Dar era doar om, totodată.
– Înțeleg, am șoptit.
Era atât de straniu să fiu de partea cealălaltă a greșelii comise și să fiu cea căreia i se mai dădea o șansă.”
”Am răsuflat ușor, închizând ochii și zâmbind.
O nouă viață. O nouă dragoste. O nouă Sara.”

Am menționat cartea în Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

Cărțile autoarei Christina Lauren pot fi comandată pe edituratrei.rolibris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net, dol.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Christina Lauren

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

 

8 Comments

Spune-ți părerea!