Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Cine a salvat Paștele de Annette Moser, Marina Krämer, Editura Univers Enciclopedic

Cine a salvat Paștele

Annette Moser, Marina Krämer

Editura Univers Enciclopedic

Format: 24 / 26.5

Vârsta: 3-5 ani, 6-7 ani

Nr. pagini: 16

An apariție: 2019

Cârtiţei ursuze îi place întunericul şi nu poate să sufere ouăle de Paşte viu colorate! Dar întâmplarea face ca ea să fie singura care poate să salveze sărbătoarea Paştelui…
O poveste de Paşte plină de haz!

Cine a salvat Paștele este o carte încântătoare, amuzantă și sensibilă, minunat ilustrată, care, pornind de la celebrele simboluri de Paște – Iepurașul și ouăle colorate, îi învață pe copii despre puterea prieteniei, a solidarității și a recunoștinței.
În dimineața de Paște, Iepurașul terminase cu drag de vopsit ouăle roșii pentru copii, care au fost imediat admirate de șoricica Mia și bufnița Eugenia. Numai cârcotașa cârtiță Moli avea ceva de obiectat, întrucât ei îi plăceau doar culorile maro, negru și gri.
Din păcate, în graba lui de a ajunge la timp la toți copiii, iepurașul și-a scrântit lăbuța, fiind disperat că nu va mai putea să-și îndeplinească misiunea.

Bufnița Eugenia și șoricica Mia s-au oferit imediat să ducă ele ouăle copiilor, însă bufnița nu putea să mențină echilibrul coșului cu ouă în zbor, iar șoricica nu avea putere să care coșul.

Părea o situație disperată însă, din fericire, mai exista o soluție:ca Moli să transporte ouăle prin galerile ei. Deși aceasta bombăne la început, în final s-a lăsat înduplecată de rugămințile Iepurașului ca să constate apoi că era, de fapt, o treabă distractivă!

La sfârșit, toată lumea era fericită că ouăle au ajuns la timp și în bună condiție la copii, mulțumindu-i lui Moli care, deși mormăia de formă, era bucuroasă în sinea ei. Însă și Moli a avut o surpriză foarte plăcută, găsind în căsuța ei cel mai frumos ou colorat pe care îl văzuse ea vreodată și pe care scria: ”Paște fericit, dragă prietenă!”.

O carte caldă și veselă, care cu siguranță îi va încânta pe cei mici, introducându-i în atmosfera sărbătorilor!

Cartea Cine a salvat Paștele poate fi comandată pe universenciclopedic.ro, elefant.rolibrarie.net, carturesti.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Univers Enciclopedic

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

 

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *