Delicatese Literare
Retete

Cremă de zahăr ars

Crema de zahăr ars

Ingrediente:

  • 8 ouă,
  • 200 grame de zahăr
  • 1 litru de lapte
  • 1-2 plicuri de zahăr vanilat.

Preparare:

Într-o tavă, în cuptorul incins, se pun 8 linguri de zahăr la caramelizat.

Între timp se bat ouăle cu zahărul ramas până se topește.

Se adaugă laptele și zahărul vanilinat. Se mixează bine. Când zahărul din tavă s-a topit, se repartizează  uniform în tavă.

Se pune compoziția mixată peste zahărul caramelizat și distribuit uniform în tavă.

Se dă la cuptor pentru circa 20-30 minute.

Se serveste rece, simplă sau ornată cu frișcă.

Să aveți poftă!

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

26 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *