Delicatese Literare
Prezentari carti

Aproape o lady de Alissa Johnson, Editura Litera/Alma, Colectia Iubiri de Poveste

aproape o lady

Aproape o lady

Alissa Johnson

Editura Litera/ Alma
Colecția Iubiri de poveste 
  1. Aproape o lady (Nearly a Lady – 2011) 
  2. O întâlnire neașteptată (An Unexpected Gentleman – 2011) – prezentare carte
  3. Vicii şi virtute ( Practically Wicked – 2011) – prezentare carte
Winnefred Blythe, o tânără pe care nimeni nu a dorit-o, ajunge în responsabilitatea lordului Haverston, a cărui soție o trimite cu o guvernantă la o moșie din Scoția, unde va rămâne uitată timp de doisprezece ani.
Viața ei va suferi o schimbare neașteptată când, după moartea lordului, fiul său, marchizul de Engsly, descoperă că acesta avea o pupilă de îngrijirea căreia era răspunzător. Marchizul îl roagă pe fratele lui, Lord Gideon Haverston, să descurce ițele acestei povești.
La conacul dărăpănat din Scoția, Gideon găsește două tinere care își duc cu greu viața de azi pe mâine, nevoite să muncească pentru a completa cele cinci lire primite anual ca alocație. Șocat, Gideon află că, în realitate, mama lui vitregă furase banii care i s-ar fi cuvenit de drept lui Winnefred.
Dorind să îndrepte greșelile familiei sale, îi promite încântătoarei femei returnarea banilor furați de-a lungul anilor și îi asigură participarea la balul londonez pentru a-și găsi un soț, așteptându-se să fie văzut ca un erou.
Însă nu își închipuie că se va îndrăgosti de fermecătoarea Winnefred și că sarcina de a o îmblânzi pe neîncrezătoarea tânără va deveni și mai provocatoare.
„Gura ei se mișcă ușor sub a lui. La început cu nevinovăţia unei fete neexperimentate și apoi cu dorinţa irezistibilă a unei femei nerăbdătoare care tocmai descoperise un nou deliciu. Și încă unul pe care era hotărâtă să-l devoreze dintr-o singură înghiţitură. Și asta avu un efect devastator asupra lui. Scânteia mocnită de dorinţă pe care o simţise cu câteva clipe mai devreme se transformă imediat într-o flacără mistuitoare.”
‘Știa că sub mătasea aceea fragilă se ascundea o femeie cu o coloană vertebrală de oţel, care înfruntase un intrus în grajdul ei și-l bătuse de îl lăsase lat. Știa că sub zâmbetul ei blând sălășluia o voinţă de neclintit, care ţinuse în viaţă două femei cu doar cinci lire pe an. Manierele bine exersate tăinuiau o limbă ascuţită, iar simularea unei dureri de cap ţinea secret faptul că era la fel de lipsită de graţie ca un regiment greoi de infanterie. Numai el cunoștea frumuseţea ei simplă și sălbatică.”
„Îl durea nevoia de a o vedea. Și știa până în măduva oaselor că nevoia aceea nu avea să dispară odată cu visul. Nu voia să o vadă doar acum sau când se trezea dintr-un coșmar. Își dorea să o vadă ori de câte ori se uită după ea. Și-ar fi dorit să fi e mereu undeva aproape de el. Să o poată găsi și atinge. Să poată inhala mirosul ei de levănţică și fân… Avea nevoie să fie undeva, unde putea măcar încerca să o ţină în siguranţă, fericită și… iubită.”
Alissa Johnson și-a făcut debutul ca scriitoare în 2008, iar nominalizarea la premiile RITA a venit ca o confirmare a calității bestsellerurilor ei vândute până în prezent în zece țări.
Vom citi întreaga poveste în romanul APROAPE O LADY de Alissa Johnson, primul volum al seriei Familia Harveston. De sâmbătă, 20.08.2016, la toate punctele de difuzare a presei alături de ziarul Libertatea.
Sursa: Carti Romantice
Coperta originala:

nearly a lady

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *