Delicatese Literare
Prezentari carti

Pasiunea lui Alexi de Nora Roberts, Editura Litera, Colectia Carti Romantice

Pasiunea lui Alexi 

Nora Roberts

Editura Litera / Lira

Colecția Cărți Romantice

1. Imblânzind-o pe Natasha – Editura Litera – Taming Natasha – 1990 – recenzie
2.  Ademenirea unei doamne – Editura Litera – Luring A Lady – 1991 – recenzie
3. Îndrăgostindu-mă de Rachel – Editura Litera – Falling for Rachel – 1993 – recenzia
4. Pasiunea lui Alexi – Editura Litera – Convincing Alex – 1994
5. Aşteptându-l pe Nick – Editura Litera – Waiting For Nick – 1997 – prezentare
6. Cu gândul la Kate – Editura Litera – Considering Kate – 2001- prezentare
Bess McNee, scenaristă de seriale de televiziune, este atât de pasionată de munca ei, încât dorește să redea cât mai realist acțiunea și dialogurile personajelor pe care le creează – chiar dacă asta înseamnă să intre în pielea unei prostituate și să-și petreacă o seară pe străzile din New York… Numai că aventura ei ia brusc sfârșit, când este arestată de Alexi Stanislaski, cel mai chipeș și sexy polițist pe care l-a întâlnit vreodată.
Alexi crede că în cariera lui le-a văzut pe toate – dar niciodată nu a cunoscut vreo femeie ca Bess. Iar când aceasta îl roagă să o ajute în cercetările pentru serialul ei, el nici nu vrea să audă.
Dar Bess are relații sus-puse și o capacitate ieșită din comun de a-i face pe ceilalți să se supună dorințelor ei.
Și, cu toate că o consideră enervantă, încăpățânată și cam iresponsabilă, Alexi nu poate să nu fie atras de ochii ei verzi și de chipul de o frumusețe stranie.
Pasiunea care se naște între ei este rapidă și incontestabilă, și nu trece multă vreme până ce amândoi își dau seama că este mult mai mult decât o atracție trecătoare. Problema este însă că Bess s-a crezut îndrăgostită de atât de multe ori în trecut, iar două logodne rupte îl fac pe Alexi să se îndoiască de trăinicia sentimentelor ei…
O carte care mi-a plăcut foarte mult! Personaje frumoase, caractere puternice, sentimente intense, dialoguri spumoase şi multă iubire, cu alte cuvinte are toate ingredientele necesare unei poveşti încântătoare! Ceea ce mi-a plăcut de asemenea foarte mult este faptul că ne reîntâlnim cu toate personajele primelor volume, vedem cum au evoluat relaţiile dintre ei şi admirăm familia extinsă Stanislaski, o familie fictivă, ce-i drept, dar care poate fi considerată un model de unitate, loialitate şi dragoste primită şi dăruită tuturor membrilor ei şi fiecăruia în parte. O carte şi o serie minunate! Aştept cu nerăbdare următorul volum.
Citate:
”- Hei, draga mea. Rosalie se apropie relaxată și-și alunecă amical brațul în jurul umerilor lui Bess. Sper că n-o să fii lacomă și să-i iei tu pe amândoi băieții ăștia frumoși?
– Eu…
”Am dat lovitura”, gândi Alex și își mută atenția spre Rosalie.
– Voi două sunteți o echipă sau cum?
– În seara asta, da, răspunse negresa, mutându-și privirea de la Alex la partenerul său. Dar voi doi? (…)
– Cât face?
– Păăăi… Rosalie nici nu se obosi să se uite la Bess, care devenise albă ca varul. Avem un tarif special în seara asta. Noi amândouă pentru o sută. Pentru prima oră. Se aplecă spre Judd și îi șopti ceva la ureche, care îl făcu instantaneu să dea în bâlbâială. După aceea, continuă ea, putem să mai negociem, nu?
– Eu nu… începu Bess, dar simți unghiile ascuțite ale lui Rosalie înfigându-se în umărul ei gol, ca niște cuțite mici și tăioase.
– Cred că sună rezonabil, zise Alex și scoase apoi insigna. Doamnelor, sunteți arestate.
”Polițiști”, realiză Bess și fu cuprinsă imediat de un val de ușurare.”
”- Aspirantă? Aparent acesta fusese singurul lucru de care se simțise ofensată. Ia ascultă aici, polițaiule…
– Nu, ascultă tu! Stai departe de teritoriul meu și nu te mai îmbrăca în hainele alea de târfă. Fă-ți cercetările dintr-o carte!
Ea ridică sfidătoare bărbia.
– Pot să mă duc unde vreau și să port orice vreau!
– Așa crezi, ei? Dar știa o cale de a-i da o lecție. O modalitate perfectă prin care să își învețe lecția. Se ridică în picioare, îi smulse geanta de pânză și o apucă ferm de braț. Hai să mergem.
– Unde?
– La arest, păpușă. Ești arestată. Sau ai uitat?
Ea se împletici pe tocurile de zece centimetri pe care le purta și țipă:
– Dar tocmai ți-am explicat ce…
– Aud povești mai bune în fiecare dimineață la micul dejun.
– N-o să mă închizi într-o celulă!
Bess era sigură de asta. Absolut sigură.
Cel puțin până în clipa în care îi fu închisă în față ușa cu zăbrele.”
„Bess se pregăti sufleteşte pentru genul de asalt sălbatic şi dezlănţuit pe care îl citea în ochii lui şi fu surprinsă pentru a treia oară în tot atâtea minute. Nu o luă pe sus şi nu-i strivi gura sub a lui. Ci o trase încet mai aproape de el, centimetru după centimetru, până când era moale şi lipită de el precum lutul. Degetele lui călătoriră leneşe în sus pe spatele ei, până când îi ajunseră pe ceafă, unde o cuprinse blând, dar ferm. Şi buzele lui încă mai pluteau deasupra alor ei. ”
„Urmă un sărut ca o şoaptă, dar presiunea buzelor lui era atât invadatoare, cât şi convingătoare. Iar când îi răspunse, se pomeni că sărutul făcea acea durere stranie să crească, să se înteţească şi să se împrăştie.”
„… nu crezuse niciodată că iubirea şi durerea puteau exista concomitent şi că se puteau preschimba într-un nod chinuitor care putea mistui sufletul.”
„Timpul şi locul se topeau într-un vârtej al simţurilor. Nu mai exista decât aici. Şi acum. Şi numai ea.”
”- Fii familia mea. Clătină din cap, înainte ca ea să apuce să spună ceva și se simți bâlbâindu-se. Voiam să fiu romantic. Lasă-mă să…
– Nu. Copleșită de emoție, își lipi mâna pe gura lui. A fost perfect. Nu schimba nimic. Te rog, să nu schimbi niciodată nimic!
– Atunci spune da.
– Da! exclamă ea, după care își aruncă brațele în jurul gâtului său și izbucni în râs de fericire.”

Cartea a fost menționată în Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Nora Roberts

11 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *