Pește la cuptor cu garnitură de pilaf cu legume
-
3 pesti de mărime medie ( de aceasta data a fost macrou )
-
1 lămâie
-
1 ceșcuță de vin alb
-
Sare după gust
Preparare
Peștii se curăță bine, se sărează după gust și se așează în tava tapetată cu hârtie pentru copt unsă cu puțin ulei. Se așează rondele de lămâie (preferabil de curățat coaja, să nu fie puțin amăruie), se toarnă puțină apă în tavă și se stropesc peștii cu puțin vin alb, apoi se acoperă cu o folie de aluminiu și se dau la cuptor. După vreo jumătate de oră se înlătură folia și se lasă un pic la rumenit. Durata de coacere depinde de puterea cuptorului.
Se servește cu garnitură de pilaf cu legume, care se prepară astfel:
-
1 ceapă
-
1 morcov
-
1 ardei
-
mazăre, fasole teci (optional)
-
1 roșie mare dată pe răzătoare (sau roșii cubulețe de la conservă, sau o ceașcă de bulion)
-
sare
-
piper
-
1 cană de orez
-
1 legătură de pătrunjel
-
4 căni de apă fierbinte
11 comentarii
Mno, ce bine arata bine ca e macrou ca altfel nici nu intram :)) am si eu vreo 3 buc de crap in congelator prinsi de socra-miu asta-vara in Delta… si chiar zicea iub sa fac ceva cu ei ca are pofta
Poate te hotarasti sa-i faci o surpriza placuta!
O pun pe mama sa imi faca … Ador pestele ..
Sa aveti pofta! E un fel de mancare usor, delicios si nu e complicat deloc! Si e si sanatos, zic eu…
Pana acum un an nici nu vroiam sa aud de peste. Acum ador pestele. Mai ales somonul, pastravul si macroul. Yummy!
Suna bine reteta! Eu am facut tot peste somon la grill cu mujdei de usturoi, mamaliguta si cartofi natur!
Geo, imi lasa gura apa la ce ai gatit tu!
Delicios, . Se prepara usor, asa ca sa-i dam bataie !
Pare gustos ce recomandati,ma ofer voluntar sa vin la degustat ca de gatit…..cine stie cand fac eu reteta
Yummyyy!!
Delicios!