Delicatese Literare
Prezentari carti

Soție de ocazie de Mary Balogh, Editura Litera, Colectia Cărți Romantice

Soție de ocazie (The Temporary Wife)

Mary Balogh

Editura Litera / Lira

Colecția Cărți Romantice

Marchizul Anthony Earheart dă un anunț în ziar că are urgent nevoie de o guvernantă. Numai că el nici nu este însurat, nici nu are copii. În realitate, își caută o soție de ocazie, pe care să i-o prezinte tatălui pe care îl urăște și care deja i-a aranjat căsătoria încă de când el era adolescent.
Domnișoara Charity Duncan nu-și face iluzii când acceptă cererea în căsătorie a lordului Earheart. Acest aristocrat arogant nu îndulcește deloc situația când îi spune ce dorește de la ea. Acceptă Charity să devină, timp de o săptămână, soția de care el are nevoie ca să îi facă în ciudă tatălui său? Bineînțeles că da. Este de acord apoi să dispară din viața lui, în schimbul banilor de care ea și familia ei au nevoie disperată? Bineînțeles că da. Este Earheart chiar atât de lipsit de suflet, pe cât este de chipeș, și atât de lipsit de scrupule, pe cât este de bogat? Bineînțeles că da.
La prima vedere, planul pare simplu. Însă surprizele încep abia când Charity ajunge la domeniul Enfield ca să fie prezentată familiei proaspătului ei soț. Căci, spre uluirea marchizului, Charity se dovedește o femeie frumoasă, inteligentă și pasională, care îi cucerește pe toți. Și, mai mult decât atât, el descoperă că, până la urmă, are o inimă pe care nu vrea decât să i-o dăruiască ei… pentru totdeauna.
„În noaptea asta voia ceva diferit. Ceva – nu îşi găsi cuvintele care să descrie ce anume îşi dorea. Exista, de fapt, un cuvânt, dar nu voia să îl spună cu voce tare, nici măcar în gândurile sale. Voia căldură, apropiere umană, tandreţe – romantism. Da, cuvântul se întipări în mintea lui. Voia puţin romantism.”
„Fusese un sărut atât de dulce, complet diferit de cum îşi imaginase că avea să fie. Se aşteptase să întâlnească pasiune, dar dăduse peste tandreţe.”
„Învăţase că dragostea şi romantismul erau diametral opuse faţă de ce se întâmpla între un bărbat şi o femeie în pat, că ar fi fost ca şi cum ai fi comparat o portocală cu o trăsură.”
„Căsătoria nu era un contract de muncă. O căsnicie ar fi trebuit să însemne implicare, grijă, iubire. Căsătoria era un angajament.”
Veți citi întreaga poveste în romanul SOȚIE DE OCAZIE de Mary Balogh – apariție vineri 27.01.2017 la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Libertatea pentru Femei!
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Mary Balogh pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro

Cărțile apărute la Editura Litera / Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro

Recenzii Mary Balogh

13 Comments

Spune-ți părerea!