Delicatese Literare
Recenzii

Uliul si Porumbita de Virginia Henley, Editura Miron – recenzie

Uliul si Porumbita

uliul-si-porumbita-600xauto_0

Virginia Henley

Titlul original: The Hawk and the Dove

Editura Miron

Traducerea: Andreea Radu

367 pagini

Porumbița… A fost cumpărată pentru o bucată de pămînt, apoi abandonată: o mireasă pentru care cineva se tocmise, căsătorită prin voința altora, hotărîtă să se răzbune. Ca Sara Bishop cea nevinovată, a plătit scump ca să scape de familia ei crudă și batjocoritoare. Ca Sabre Wilde cea cu părul de foc și ochii de jad, avea să scandalizeze întreaga curte a reginei Elisabeta încercînd să-l seducă pe necunoscutul ei soț, să-i devină amantă și să-l facă sclavul ei.
Uliul… Preferatul reginei, supranumit Zeul Mării, a lăsat să i se vadă dinții albi pe chipul ca de bronz atunci cînd le-a dat cu vocea lui adîncă și virilă, ordine oamenilor săi. O însemnase pe Sabre cu sărutul lui dogoritor și cu atingerea pricepută, fără să știe că ea îi era deja soție. Căpitanul Shane Hawkhurst se pricepea să dea ordine, să supună și să distrugă inamicii, dar era el pregătit să fie prins în lațul nemilos al pasiunii de o frumusețe de foc, care să-i conducă inima și să-i aprindă simțurile?
Sara era frumoasă, impetuoasă și neînfricată, dorită de toți bărbații și invidiată de cele patru surori ei vitrege, care îi făceau viața amară. Din păcate, faptul că nu avea zestre îi făcuse pe doi dintre curtezanii ei înfocați să o trădeze, fiecare căsătorindu-se cu una din surorile ei, însă chiar și după aceasta suspinau după ea, încercând să-i fure o sărutare cu orice prilej, spre revolta ei.
”Fata era de o frumusețe care-ți tăia răsuflarea. Rochia ponosită, care nu-i venea bine, nu-i ascundea deloc trăsăturile. Chipul ei frumos era înrămat de o coroniță de cozi împletite din părul său arămiu-auriu. Gura îi era strânsă în acel moment, dar dacă ar fi zâmbit, ar fi fost minunată. Ochii verde deschis, scoși în evidență de sprâncenele închise la culoare și de genele lungi și dese, alături de alunița de pe pomete, te surprindeau și aproape că te hipnotizau când tânăra te privea.”
Shane Hawkhurst, supranumit Zeul Mării, era un bărbat magnific, legendar. Marinar negustor, soldat și apărător al malurilor englezești, ocazional pirat și pe ascuns spion al mișcării irlandeze, Shane era un comandant genial, curajos, aventuros și un maestru al cuceririlor.
”Avea mai bine de un metru optzeci și, cu siguranță, cei mai lați umeri din întreaga Anglie. Pielea îi era bronzată, iar părul, negru natural, avea șuvițe deschise la culoare în locurile unde soarele-i atinsese vârfurile. Purta părul lung, amintind de coama unui leu.”

shane

Deși Shane își iubea și respecta foarte mult tatăl, Sebastian Hawkhurst, adevăratul lui tată biologic era Hugh O’Neill, supranumit Regele Irlandei, la care Shane își petrecuse verile de la vârsta de zece ani. După ce a ajuns la maturitate, Hugh l-a implicat în tot felul de misiuni de spionaj pentru mișcarea irlandeză, Shane dându-i bani, arme și informații. Pentru scopurile sale, Shane avea nevoie de o bucată de pământ aridă aflată în Irlanda, de altfel fără valoare, dar care îi separa proprietatea lui de râul care-i oferea acces către mare. Respectivul pământ era, de fapt, chiar zestrea Sarei. Întrucât Sara a refuzat categoric să-l vândă, Shane și-a autorizat avocatul să-i propună un contract de căsătorie, împușcând astfel doi iepuri dintr-o lovitură: căpăta proprietatea mult dorită și își îndeplinea promisiunea făcută pe patul de moarte tatălui său Sebastian Hawkhurst să se însoare.
Pentru Sara, contractul propus era biletul ei spre libertate, posibilitatea nesperată de a scăpa de surorile ei vitrege care o urau și de tatăl ei vitreg care o persecuta. Din păcate, avea să se lămurească în curând că soțul ei nu avea nici un gând să-și consume căsătoria, nici măcar să o cunoască. L-a trimis pe fratele ei Matt să se căsătorească prin mandat în numele lui cu ea, cu indicația ca după aceea să o izoleze la una din proprietățile lui, pe un termen nedefinit.
Înfuriată, Sara s-a hotărât să îl pedepsească. Cu complicitatea lui Matt, a ajuns la curtea reginei unde s-a alăturat suitei acesteia ca și costumieră.  Cât de curând, și-a făcut apariția și Shane, care a fost imediat vrăjit de frumoasa capricioasă cu păr roșcat-auriu, pe care și-a dorit-o imediat ca amantă, lucru ce corespundea întocmai cu planul lui Sara, ea intenționând să ajungă să-i cunoască secretele, cu ajutorul cărora să se răzbune apoi pe el. Ceea ce nu se aștepta era atracția irezistibilă pe care ea o simțea față de el.
”Sara știa că Shane era pasional, dar o uimi și o înfioră ardoarea pe care o trezise în el. Îl cuprinse cu brațele pe după gât, iar el o ridică însetat, lipind-o de inima sa. Sara dădu voie micii rezistențe pe care i-o opunea încă să se topească și se agăță de el, invitându-l să-i exploreze senzual buzele.”
Shane este de-a dreptul vrăjit de inocenta care acceptase să-i devină amantă. Spiritul ei liber, replicile ei înțepătoare, curajul și felul cum îl înfrunta fără teamă îl cuceresc tot mai mult, ajungând să se îndrăgostească tot mai tare de ea, în final promițându-i chiar că va divorța de soția lui pentru a se căsători cu ea. Deși Sara obținuse ce dorise, având acum armele necesare pentru a se răzbuna, și-a dat seama că, pedepsindu-l pe el, se pedepsea de fapt pe ea, refuzându-și exact lucrul pe care și-l dorea cel mai tare.
”Ce proastă ar fi dacă ar divorța de el doar din mândrie! El era tot ce-și dorise vreodată, ba chiar mai mult. Era tot ce și-ar fi dorit vreo femeie vreodată. Se cutremură când prin minte îi trecu un gând înspăimântător. Dacă ea divorța de el, o alta l-ar fi putut face soțul ei!”
Pericolele îi pândesc însă pe cei doi. Răzbunarea reginei putea fi cumplită dacă ar fi aflat adevărul despre Sara și secretele lui Shane. În același timp, unul din prietenii apropiați ai lui Shane, pe care și Sara îl îndrăgise nespus, este prins și întemnițat, iar cei doi își vor risca viețile pentru a-l salva.
Aventuri, pericole, conspirații și întâmplări spectaculoase, personaje puternice, replici incitante și răsturnări de situații, toate acestea fac din Uliul și porumbița o lectură deosebit de plăcută, iar finalul este, bineînțeles, foarte romantic.
”- Nu mai ai cum să scapi acum, draga mea. Suntem, cu adevărat unul.
Ea îl tachină drăgăstos.
– Cum? Nu mă mai scapi din brațe ca să pleci în vreo aventură?
El clătină din cap.
– O să stai aproape lângă mine pentru totdeauna, acolo unde ți-e locul, aproape de inima mea.”

 

uliul si porumbita orig

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-erotice historical

Cărțile autoarei Virginia Henley pot fi comandate pe elefant.rolibrarie.netemag.rolibris.ro

50 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *