Delicatese Literare
Retete

Salată orientală – rețetă

Salată orientală

Salata orientală este o salată populară de-a noastră. Este ușor de preparat, neexistând o rețetă unică pentru aceasta, fiecare putând introduce ingrediente preferate sau să ajusteze cantitățile în funcție de gust.

Ingrediente

–  1 kg cartofi

–  200 gr măsline fără sâmburi. Se pot adăuga și câteva măsline întregi.

–  2 cepe (una albă și una roșie). Se poate adăuga și ceapă verde.

–  4 castraveţi muraţi (cornişon)

–  1 gogoşar murat

–  1 morcov

–  4 ouă

–  un piept de pui – opțional

–  pătrunjel

–  sare, piper

–  2 – 3 linguri ulei

–  sucul de la 1/2 lămâie (poate fi înlocuit cu o lingură de oțet)

Preparare

Se spală şi se fierb cartofii în coajă. Se decojesc și se taie cuburi. Se pun într-un bol mare.

Se fierbe pieptul de pui și morcovul în apă cu sare, cu grijă să înlăturăm spuma, apoi se scot și se taie cubulețe. (zeama se folosește mai departe la supă).

Se fierb ouăle 5 minute, să fie tari, apoi se taie felii.

Se taie ceapa solzișori.

Se taie castraveţii şi gogoşarii cubuleţe.

Ouăle, ceapa, pieptul de pui, castraveții, gogoșarul și măslinele se adaugă peste cartofi. Se presară sare și piper după gust, zeama de lămâie și uleiul. Se amestecă toate cu grijă, să nu se sfărâme cartofii. E important ca uleiul să se adauge la sfârșit peste cartofii calzi, ca să se pătrundă cum trebuie.

La final se presară verdeaţa tocată.

Se servește caldă sau rece.

Poftă bună!

salata orientala1

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

 

 

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *