Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Salvarea miraculoasă, seria Prinţesele din Ponilandia de Chloe Ryder, Editura Paralela 45 – recenzie

Salvarea miraculoasă

(An Amazing Rescue – 2013)

Prinţesele din Ponilandia

Chloe Ryder

Editura Paralela 45

Anul aparitiei: 2018
Nr. de pagini: 120
Traducere Mihaela Pogonici
Chloe Ryder trăieşte la o fermă de cai. Când nu îi îngrijeşte, îi place să călărească împreună cu ei pe dealurile din jurul fermei. Chloe este unul dintre puţinii oameni care ştiu unde se găseşte Ponilandia, insula poneilor fermecaţi. Chloe este şi pseudonimul Juliei Sykes, autoare premiată a peste 60 de cărţi pentru copii, care locuieşte în Hampshire împreună cu familia sa. Chloe a scris seria „Prinţesele din Ponilandia” pentru a le oferi fetiţelor iubitoare de aventuri o alternativă la Barbie şi la Prinţesele Disney. Eroina seriei sale, Philippa (Pippa) MacDonalds, este o fetiţă puternică, temerară şi prietenoasă, care face tot posibilul pentru a salva Ponilandia.
“Pe o insulă fermecată din largul mării trăiesc prinţesele ponei. Dar cele opt potcoave magice care le protejează au dispărut. Ponilandia e în primejdie! Doar o fiinţă care iubește poneii o poate salva…
 Mai lipsesc trei potcoave fermecate, iar Pippa şi Praf-de-Stele sunt în criză de timp. De această dată le caută în Pădurea Neagră, unde au parte de multe surprize. Potcoavele sunt atât de aproape de ele, dar pentru a le găsi trebuie să își pună viața în pericol. Cine o să le sară în ajutor?”
Urmăreste toate aventurile din Ponilandia/ Princess Ponies Series:
1. O prietenă magică – A Magical Friend – 2013 – recenzie
2. Un vis împlinit – A Dream Come True – 2013 – recenzie
3. Secretul special – The Special Secret – 2013 – recenzie
4. Aventura unicornului – A Unicorn Adventure! – 2013 – recenzie
5. Salvarea miraculoasă – An Amazing Rescue – 2013
6. Prietene pentru totdeauna! – Best Friends for Ever! – 2014
7. Surpriza – A Special Surprise – 2014
8. Steaua muzicii – A Singing Star – 2014
Fiecare volum începe prin prezentarea familiei regale din Ponilandia după cum urmează:
Regina Rază-de-luna, Regele Stea-de-Foc, Prinţesa Cristal, Prinţesa Nor Alb, Prinţesa Praf-de-Stele, Prinţesa Miere, Prinţul Iute-ca-Vântul, Prinţul Cometa și Prinţul Furtună.
După cum ştiţi din volumele anterioare, cele opt potcoave care păstrează magia Ponilandiei au dispărut. Fără aceste potcoave, Ponilandia ar dispărea. În Ziua Solstiţiului de Vara acestea îşi refac energia magică. Doar un miracol i-ar putea  salva!
Cu cât ne apropiem de sfârşitul aventurii si Ziua Solstiţiului de Vară bate la uşă,  aventura fetiţei se accentuează. Stresul este mai mare, lipsesc trei potcoave şi se pare că în acest volum avem o pistă foarte exactă asupra faptaşului.
În cazul în care aţi citit celelalte volume, aţi observat că fiecare volum începe dimineaţa, înainte de răsăritul soarelui. În acest volum aventura începe în acelaşi moment al zilei ca şi în volumele anterioare, când fetiţa, în urma unui vis, se trezeşte foarte agitată. Prinţesa Praf-de-Stele doarme liniştită, se ştie că nu este deloc foarte matinală. La fereastra dormitorului ei apare un ponei înaripat, Pega, pe care o ştim din celelalte aventuri şi îi propune fetiţei o plimbare până se trezeşte prinţesa Praf-de-Stele. Pega îi povesteşte fetei cum a ajuns să aibă aripi şi care este misiunea ei.
În acest volum un rol important îl are prinţesa Nor Alb, care chiar dacă îţi lasă impresia de un ponei răsfăţat la început, pe parcurs ajungi să o cunoşti şi îţi dai seama că nu este aşa.
Aventura le poartă pe fetiţa şi pe Praf-de-Stele în Pădurea Neagră unde, la un moment dat, se rătăcesc şi cele care le ajuta sunt Jad şi Nor Alb,  care se dovedesc a fi nişte ponei minunaţi şi care le ajuta pe cele două pentru a mai găsi înca două potcoave. Jad purta o geantă pe care trebuia să o arunce în noroiul mişcător pentru că aşa îi spuse mama ei, Divina. Ce credeţi că era în acea geantă? Bravo! Aţi ghicit! Nu doar una, ci două potcoave. Urmează o luptă contra cronometru pentru a salva geanta cu cele două potcoave. Fetiţa şi Praf-de-Stele sunt ajutate de Nor Alb, Jad şi Pega. Tot ce contează este că au reuşit să salveze cele două potcoave din mâinile Divinei care dorea să le facă dispărute pentru totdeauna. Oare Divina este cea care a organizat furtul potcoavelor? Vom afla în volumele viitoare.
Totul este bine când se termină cu bine, dar au fost găsite doar sapte potcoave şi a mai ramas o singura zi. Oare va reuşi Pippa să găsească şi restul potcoavelor?
Îmi place foarte mult coperta, de un portocaliu încântător care te indemnă să păşeşti în minunata lume a poneilor.
A fost o lectură grozavă şi o recomand tuturor fetiţelor!

Cartea Salvarea miraculoasă, seria Prințesele din Ponilandia de Chloe Ryder poate fi comandată de pe edituraparalela45.ro, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *