Delicatese Literare
Recenzii

Obsesie de Helen Hardt, Saga Frații Steel, Editura Trei – recenzie

Obsesie

(Obsession -2016)

Helen Hardt

Editura Trei

Colecția Eroscop

An apariție: 2021

Nr. pagini: 304

Traducere de: Daniela Purgaru

Al doilea volum din Saga Frații Steel (Steel Brothers Saga)

1. Dorință – Editura Trei – Craving – 2016 – recenzie
2. Obsesie – Editura Trei – Obsession – 2016 
3. Possession – 2016
4. Melt – 2016
5. Burn – 2017
6. Surrender – 2017
7. Shattered – 2017
8. Twisted – 2017
9. Unraveled – 2018
10. Breathless – 2019
11. Ravenous – 2019
12. Insatiable – 2019
             13. Fate – 2020
            14. Legacy – 2020
           15. Descent – 2020
           16. Awakened – 2020
           17. Cherished – 2021
           18. Freed – 2021

Helen Hardt este o autoare de bestselleruri #1 New York Times, #1 USA Today și #1 Wall Street Journal. Pasiunea pentru scris s-a născut odată cu cărțile pe care mama ei i le citea înainte de culcare. A scris prima poveste la șase ani și nu s-a mai oprit de atunci. Pe lângă faptul că este o multipremiată autoare de romance, Helen este mamă, avocată, are centura neagră la Taekwondo, e obsedată de gramatică, adoră vinul roșu și înghețata Ben and Jerry’s. Scrie de acasă, din Colorado, unde locuiește cu familia ei. Lui Helen îi place foarte mult să asculte opiniile cititorilor săi.
Aflați mai multe despre ea pe www.facebook.com/ HelenHardt, pe Twitter la @HelenHardt, pe Instagram la @AuthorHelenHardt sau pe www.helenhardt.com.
În colecția Eroscop, a apărut Dorință, primul volum din Saga Frații Steel.

A dorit-o, a râvnit-o, a visat la ea... iar acum dorința lui s-a transformat în obsesie!

Jade Roberts este îndrăgostită de Talon Steel, dar nu i se mai îngăduie să intre în casa lui. Deși decide să meargă mai departe, tânjește încă după pasiunea pe care ea și Talon au împărtășit-o… Iar când șeful ei îi cere să caute informații despre familia Steel, acceptă fără să stea pe gânduri. Talon și frații lui ascund ceva și Jade e hotărâtă să afle ce anume. 
Din clipa în care Talon a văzut-o pe Jade, a dorit-o, a râvnit-o, a visat la ea… iar acum dorința lui s-a transformat în obsesie. Știe că Jade merită mai mult decât sufletul său distrus, dar nu poate sta departe de ea și în cele din urmă își mărturisește dragostea. Dacă el și Jade sunt meniți să aibă un viitor împreună, Talon e convins că trebuie să facă pace cu umbrele întunecate și demonii din trecutul său.

„Helen Hardt a țesut o poveste în care se îmbină delicat intriga, secretele bine ascunse și pasiunea. Efectiv, simți că te topești.” – Bare Naked Words

„Povestea de dragoste dintre Talon și Jade continuă în Obsesie. Un titlu foarte bine ales, fiindcă toate personajele au obsesii. Dragă Helen Hardt, te-am boscorodit că mă faci să mă perpelesc. Dar apreciez enorm felul în care pregătești terenul pentru ceea ce va fi cu siguranță deznodământul incendiar al unei serii uluitoare.” – Heroes and Heartbreakers

„Chimia dintre Talon și Jade e totală, iar scenele de dragoste te vor fermeca.” – The Book Sirens

„O poveste care te va absorbi complet.” – Wicked Babes Blog

„Helen Hardt știe să te țină în priză. Nu te vei opri din citit până nu vei afla ce secrete e pe cale să descopere Jade…” – The Book Fairy Reviews

Obsesie – un al doilea volum incendiar din saga Fraților Steel, o poveste intensă, personaje charismatice, dar exasperante pe alocuri, scene fierbinți și emoții și sentimente puternice, dar ținute în frâu…

Subiectul e foarte captivant – două suflete frământate de nesiguranță și experiențe dureroase și umilințe din trecut, doi oameni aparent incompatibili atrași unul de altul în ciuda propriilor voințe, între care stau ziduri de secrete ce par insurmontabile, iar autoarea știe cum să-și atragă cititorii prin stilul de scriere și construcția personajelor și dialogurilor.

Dacă ați citit deja primul volum, știți deja că descrierea partidelor de sex e absolut incendiară, sex nebun, fierbinte, limbaj murdar, totul explicit și foarte intens, și la fel va fi și în acest al doilea volum. Romantismul nu e printre ingredientele acțiunii, însă avem parte de mister și dramatism din plin!

După cum vă spuneam și în recenzia primului volum, urmărind construcția seriei, am observat că povestea lui Jade și a lui Talon e cuprinsă în primele trei volume, în următoarele fiind povestea celorlalți frați. Sper să se traducă mai repede, astfel încât, seria având 18 volume, să nu treacă ani de zile până vom putea s-o citim pe toată.

Așadar, nu veți putea citi acest volum dacă nu l-ați citit pe primul, întrucât povestea continuă de unde s-a terminat ”Dorință”, respectiv de unde Talon o dă pe Jade afară din casă! Vă reamintesc că Jade acceptase invitația prietenei sale celei mai bune, Marjorie, de a se muta în Colorado pentru a se pune pe picioare – emoțional și material – după ce fusese părăsită de iubitul său în fața altarului. Însă Jade nu s-a așteptat că viața ei va fi și mai tare dată peste cap când în scenă apare Talon, fratele mijlociu al lui Marj, care locuia împreună cu aceasta în casa de la fermă.

Din fericire, Jade luase de curând examenul de intrare în barou și primise un post chiar în orașul din apropierea fermei, și se mută cu chirie într-un apartament micuț și modest, dar perfect pentru nevoile ei, așa că material nu mai depindea de nimeni.

Cartea e scrisă la persoana întâi, alternativ, din perspectiva celor doi protagoniști, cititorii aflând astfel motivațiile, temerile și simțămintele acestora chiar de la ”sursă”.

Talon era instabil psihic datorită unei cumplite traume din copilărie: fusese sechestrat și violat de trei bestii cu chip de om, cu cagule pe cap, iar amintirile acelor abuzuri îi răsăreau în minte în cele mai neașteptate momente, făcându-l să reacționeze incontrolabil. Nu știa cine erau cei trei, știa însă că unul din ei avea un phoenix spectaculos tatuat pe braț. În plus, Talon refuzase categoric să apeleze la un psiholog, fiindu-i groază să sondeze prea mult în trecut. Frații lui știau despre viol, dar Marjorie habar nu avea, fiind mult prea mică atunci când s-a întâmplat. Bineînțeles că nici lui Jade nu îi spune nimic, deși aceasta este de câteva ori martora neputincioasă a crizelor lui, fără să știe ce le declanșează și cum l-ar putea ajuta, astfel încât se simte respinsă și neajutorată.

Relația celor doi continuă plină de năbădăi, cu împăcări și certuri, fiind presărată din abundență cu partide de sex. Un episod dramatic are loc atunci când Jade se hotărăște să-și facă un tatuaj pe spate. O pasăre phoenix! Vă închipuiți ce reacție a avut Talon când a văzut-o!

Cele mai copleșitoare fragmente din carte sunt cele în care Talon rememorează perioada în care a fost închis și abuzat. Recunosc că m-au dat foarte tare peste cap și m-aș fi lipsit de multe din detaliile sfâșietoare care descriu violarea unui băiețel.

În ceea ce o privește pe Jade, atunci când șeful ei îi cere să cerceteze trecutul familiei Steel pentru o investigație (nu-i spune pentru ce anume), aceasta acceptă, dornică să afle ce secrete bântuitoare se află în istoria familiei, conștientă că Talon îi ascunde multe lucruri. Nu doar Talon, ci și frații săi, singura neștiutoare fiind Marjorie, care însă de curând găsise niște discrepanțe în certificatul ei de naștere, care au pus-o pe gânduri. Și un întreg complot începe să se contureze…

Cum se derulează acțiunea, ce secrete încep să iasă la iveală și ce sacrificii sunt dispuși să facă Jade și Talon pentru ca relația lor să meargă, vă invit să aflați citind cartea.

”- M-am îndrăgostit.

Cuvintele astea îmi păreau încă atât de străine. Și, deși îmi erau străine, sentimentele pe care acestea le descriau nu erau astfel, de parcă ar fi fost cu mine de la începuturile lumii. Doar că până acum nu știusem că existau. Jade fusese cea care le eliberase.”

Cartea Obsesie de Helen Hardt poate fi comandată pe librex.ro

Listă cărți apărute în Colecția Eroscop ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

Top 10 cărți romantic-erotice historical

Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

16 Comments

 • Mirela Barbălată

  O carte, și o serie, ce își merită din plin titulatura de ,, eroscop „, din câte înțeleg eu .
  Recenzia incitantă m-a făcut și mai curioasă în privința acestei serii, cel puțin asupra poveștii dintre Talon și Jade. Felicitări!

 • Tyna

  O recenzie foarte frumoasă și ispititoare! Vreau să citesc și eu această serie. Ca și tine, sper să se traducă mai repede următoarele volume… Mulțumesc mult pentru tentație!

  • Oli

   Mulțumesc, Tyna! ❤ După cum spuneam, primele trei volume au legătură între ele, așa că e de dorit să se traducă cât mai repede.

 • familiasimionescuyahooro

  Splendida recenzia, o poveste plina cu mister și erotism! ❤️Multumesc mult pentru recomandarea extrem de tentanta, Oli și felicitări pentru recenzie! ❤️

 • Georgiana

  În sfârși, a aparut volumul 2 din Saga Frații Steel ! În ritmul acesta ,o carte la doi ani,voi citi volumul 10 la 80 de ani și volumul 18 la 96 de ani.Va trebui să am răbdare și să mă rog la Dumnezeu să mă țină în viață până atunci .

 • Claudia SI

  Este foarte enervanta asteptarea! Avand in vedere ca sunt 18 volume, ma asteptam sa mearga mult mai repede cu tradusul. Materialul este, cererea este, nu vad si nu inteleg de ce se misca editura asa de greu.
  Cat despre povestea de dragoste dintre Jade si Talon, pot spune un singur lucru: „deliciu pentru cititorii acestui gen”.
  Stilul autoarei este de a te lega, practic, de carte. Pur si simplu nu o poti lasa din mana!
  ps: Foarte buna recenzia! xoxo

  • Oli

   Multumesc pentru comentariu si pentru apreciere! Nici eu nu stiu de ce se face pauza atat de mare intre volumele unei serii, de multe ori nici nu imi mai aduc aminte unde a ramas actiunea, sau detalii despre personaje.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *