Delicatese Literare
Serii

Seria Te aștept de Jennifer L. Armentrout

Seria Te aștept (Wait for You) de Jennifer L. Armentrout / J. Lynn

Te aștept (Wait for You) este o superbă serie young adult, care te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei și de magia celei de-a doua șanse.
Fiecare carte din serie are o dulceață aparte, oferindu-ne o fermecătoare poveste de dragoste. Fiecare cuplu din serie s-a confruntat în trecut cu traume emoționale. Din fericire, fiecăruia dintre eroi soarta i-a scos în cale persoana potrivită, singura în măsură să-i readucă bucuria și speranța, făcându-l totodată să creadă într-o iubire care poate dăinui pentru totdeauna.
  • Seria Te aștept (Wait for You) de Jennifer L. Armentrout / J. Lynn

1. Te aștept – Editura Epica (Wait for You – 2013)
1.5. Trust in Me – 2013
1.6. Fifty First Times – 2014
2. Te doresc – Editura Epica (Be with Me – 2014)
2.5. The Proposal – 2014
3. Rămâi cu mine – Editura Epica (Stay with Me – 2014)
4. Lasă-mă să te iubesc – Editura Epica (Fall with Me – 2015)
4.5. Dream of You – 2015
5. Forever with You – 2015
6. Fire in You – 2016

1. Te aștept

Unele lucruri merită să le aştepţi.
Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brăţara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenţia asupra propriei persoane şi poate, dă Doamne! să-şi facă nişte prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie şi la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care şi-l construieşte pentru ea însăşi.
Unele lucruri merită încercate.
Cameron Hamilton, 1,90 m de fizic pentru care poţi să leşini, completat cu o pereche de ochi şocant de albaştri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-şi dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea ştie c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui isteţe şi cu păcătoasa aceea de gropiţă în obraz, atât de să-ţi vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putinţă să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are.
Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată.
Dar când Avery începe să primească emailuri de ameninţare şi telefoane care o silesc să-şi înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales şi trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite de noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieşi la iveală, o să mai scape ea şi de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Şi va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea?
Iar pentru unele lucruri merită să lupţi.
Te aștept de Jennifer L. Armentrout este o superbă carte young adult, foarte intensă și emoționantă! Cartea te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei, care reușește să aline răni sufletești adânci, redând încrederea în oameni și speranța în viitor.
Ambii eroi fuseseră marcați sufletește în trecut, fiecare primind o lovitură nedreaptă din partea destinului, care le răsturnase complet planurile de viitor. Povestea lor nu o aflăm dintr-o dată, ci o construim încetul cu încetul, adunând bucățele de informații răzlețe, întocmai ca piesele unui puzzle care se îmbină într-o ordine aleatorie între ele, astfel că abia la sfârșit poți vedea tabloul complet.

Avery este o tânără de nouăsprezece ani, care plecase la mii de kilometri distanță pentru a scăpa de un trecut ce o bântuia, dar sechelele dramei petrecute cândva erau prezente încă. Avery fusese cândva o adolescentă veselă și exuberantă, însă viața i se schimbase dramatic pe când avea doar paisprezece ani. Molestată la o petrecere de un tânăr mai mare cu trei ani, în care ea avusese deplină încredere, Avery primise o nouă cumplită lovitură fiind trădată de proprii părinți care, protejându-și propriul lor confort, refuzaseră să-și sprijine fiica, convingând-o să-și retragă acuzația de viol în schimbul unei sume importante de bani primită de la părinții tânărului. Pusă la zid de comunitatea în care trăia, jignită și umilită, Avery clacase pe când avea șaisprezece ani, încercând să se sinucidă tăindu-și venele. Salvată în ultimul moment, Avery nu a avut nici măcar atunci parte de compasiune și înțelegere, ce să mai vorbim de iubire și căldură sufletească, din contră, trebuind să suporte și reproșurile acide ale părinților care au acuzat-o că i-a făcut de râs.
Însă, în loc să o distrugă definitiv, toate aceste lovituri i-au întărit caracterul lui Avery. Cu mult efort și voință, ea a reușit să se adune din bucăți și să meargă mai departe, reinventându-se într-un mod care să o ajute să funcționeze. Devenind sceptică în privința oamenilor, Avery era hotărâtă să nu-și mai pună inima în joc, concentrându-se pe a învăța cât mai bine și fiind rezervată în privința oricui încerca să se apropie prea mult de ea.
Șansa ei la fericire a venit în persoana lui Cam, coleg cu ea la facultate, un tânăr extrem de carismatic și popular. În ciuda aparenței lui nonșalante, Cam avusese și el partea lui de trecut zbuciumat, când își apărase sora de un iubit posesiv și brutal, suferind ulterior consecințele.
Deși foarte atras de Avery, dându-și seama că ea nu era dispusă să se implice într-o relație din anumite motive pe care nu era încă pregătită să i le dezvăluie, Cam a dat dovadă de o răbdare infinită față de Avery, strecurându-i-se încetul cu încetul în suflet ca prieten, învățând-o din nou să se distreze și să se bucure de viață.
Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte cum va evolua relația lor de la o caldă prietenie la cea de iubiți, în final Cam ajutând-o pe Avery să-și înfrunte trecutul și să depășească traumele cauzate de acesta.
Pe lângă personajele principale, Cam și Avery, pe care i-am adorat, mi-au plăcut mult și personajele secundare, Britt, Jacob, Ollie și Jase, prietenia sinceră dintre ei și modul în care intercaționau unii cu alții.
O carte foarte caldă și emoționantă, care te îndeamnă să nu-ți pierzi niciodată speranța, întrucât viața te poate surprinde oricând cu magia celei de-a doua șanse!
Citate:
Avery
”Ai fost perfect – perfect pentru mine – și te iubesc.”
”Adoram cum mă săruta, de parcă îmi sorbea întreaga ființă. Un sărut de la el și mă topeam în mâinile lui. Într-atât de grozave erau.”
”Și mai știam și că, dacă nu l-aș fi întâlnit pe Cam, n-aș fi stat aici, în clipa asta. Poate că mi-aș fi revenit, în cele din urmă, prin forțe proprii, dar eram destul de femeie să recunosc că avusesem ajutor.”
”Sprijinind-mă cu spatele de pieptul lui Cam, mi-am lăsat capul pe spate și mi-am ridicat mâna până la obrazul lui. El și-a apropiat gura de a mea și l-am sărutat ușor.
– Mulțumesc.
El zâmbi într-o parte.
– Pentru ce?
– Pentru că m-ai așteptat.”
Cam
”- Asta crezi tu cu adevărat? Asta a fost ceea ce te-a împiedicat să-mi vorbești în timpul ăsta?
– Oricine s-ar uita altfel la mine, după ce-ar afla.
– Eu nu sunt toată lumea, Avery! Nici pentru tine, nici cu tine.”
”Am speranță pentru că te iubesc – am fost îndrăgostit de tine, Avery, probabil diainte de a-mi da seama.”
”- N-ai să faci asta de una singură. Să fiu al naibii, în nici un caz. Merg cu tine, Avery. Și nu mă poți convinge să renunț. (…)
– Chiar vrei să vii cu mine?
– E o întrebare prostească, Avery. Și, da, există și întrebări prostești pe lume. Asta a fost una dintre ele. Bineînțeles că o să fiu acolo, cu tine.”
”- M-aș putea uita la tine o viață întreagă. N-o să mă satur niciodată.
– Nici când o să fiu bătrână?
– Nici atunci.”

Am menționat cartea în Top 10 cupluri memorabile din cărțile young adult

1.5. Trust in Me

În Trust in Me se reia povestea din Te Aștept din perspectiva lui Cameron.
Cameron Hamilton este obișnuit să obțină ceea ce dorește, mai ales când vine vorba despre femei. Dar când Avery Morgansten se prăbușește în viața sa – literalmente – o întâlnește pe singura persoană ce pare imună la farmecul lui.
Dar Cam nu e gata să renunțe – Avery i-a acaparat toate gândurile.
Avery are secrete, secrete care o împiedică să recunoască sincer sentimentele pe care Cam știe că le are pentru el. Ce va trebui să facă oare pentru a-i dărâma barierele și a-i câștiga încrederea?
Cam este dispus să lupte cu toate armele, întrucât nu poate concepe ideea de a fi înlăturat din viața lui Avery, pierzând singura șansă reală la o iubire care durează pentru totdeauna.

1.6. Believe in Me

Believe in Me ne spune povestea de iubire dintre Ollie și Brittany, pe care i-am întâlnit în Te Aștept.
Ollie era colegul de cameră a lui Cam și era renumit pentru petrecerile lui zgomotoase și aventurile cu femeile.
Brittany era prietena lui Avery și, deși era îndrăgostită de Ollie, nu dorea să fie doar o aventură de o noapte a acestuia.
Când Ollie a plecat din oraș pentru a urma cursurile școlii de medicină, gândul la Brittany, singura fată ce i-a rezistat avansurilor sale, îi revine obsesiv în minte.
Pupicul ei de rămas bun l-a înnebunit și este decis să o cucerească. Va fi de ajuns o singură noapte de iubire pentru a o uita și a merge mai departe?
Se pare însă că și pentru băieții de genul lui Ollie există o fată care să le pună capac!

 

2. Te doresc

Vor reuşi oare Teresa şi Jase să fie împreună, ori soarta le este predestinată?
Teresa Hamilton are un an greu. Este îndrăgostită de cel mai bun prieten al fratelui ei, însă acesta nu i-a mai vorbit după ce au împărtăşit un sărut năucitor, pătimaş, de genul celor care-ţi schimbă viaţă. Tocmai a scăpat dintr-o relaţie îngrozitoare, iar acum, un accident nefericit ameninţă să-i distrugă carieră de dansatoare.
E timpul pentru planul B: facultatea. Şi poate o şansă de a-l convinge pe Jase că sentimentele dintre ei nu sunt o joacă.
Jase Winstead are un trăi complicat, un aspect al vieţii lui este cunoscut de foarte puţine persoane din anturajul sau. Nu l-a dezvăluit oricui, cu atât mai puţin surorii incredibil de frumoase a celui mai bun prieten al sau. Chiar dacă el şi Teresa au avut parte de cel mai fierbinte sărut din viaţă lor, este conştient că responsabilităţile trebuie să rămână pe primul loc. În mod sigur nu are timp pentru o relaţie. Dar nu-şi poate lua gândul de la buzele fetei care i-ar putea distruge viitorul, iar asta nu îi este de ajutor nicicum.
Petrecând tot mai mult timp împreună, Jase şi Teresa nu mai pot ignoră atracţia pe care o simt unul faţă de celălalt. Dar pericolul pândeşte la tot pasul şi soarta îi loveşte în plin. În vreme ce restul campusului revine la normal, îndrăgostiţii năpăstuiţi trebuie să decidă cât de mult pot riscă pentru a fi împreună şi la ce sunt dispuşi să renunţe dacă nu reuşesc…
O superbă poveste de dragoste între două persoane greu încercate în trecut la o vârstă foarte fragedă. Fiecare dintre ei duce povara unor decizii greșite la un moment dat, în urma cărora mai multe persoane au avut de suferit. Jase duce un secret apăsător, având responsabilități pe care le-a ascuns de ceilalți, și nu este pregătit să se implice într-o relație, ducând o viață voit nepăsătoare. Teresa a suferit din pricina unui iubit gelos și violent, fiind copleșită de vinovăția faptului că fratele ei Cam a trebuit să plătească un preț destul de mare pentru a o scăpa de el.
După mai multe sișuri și coborâșuri în relația lor, clipe de tandrețe dar și momente extrem de dramatice, cei doi realizează în final că sunt predestinați să ajungă împreună, fiecare dintre ei fiind sufletul pereche al celuilalt.
Citate:
„ Nu știu de ce sau cum un sărut putea să dovedească adevărul din vorbele lui, dar o făcuse. Aveam să cred în vorbele lui până la moarte.”
„Buzele i s-au ridicat de pe ale mele şi am scos un geamăt, simţindu-i imediat lipsa. Râsul lui plin de satisfacţie îmi trimitea săgeţi de dorinţa vajaindu-mi prin vene, în timp ce buzele lui îmi trasau o cărare înflăcărată pe gât. Lăsând capul pe spate, i-am dat acces liber oriunde dorea. Iar el a profitat.”
”Viitorul nostru împreună nu a fost ceva planificat de vreunul dintre noi. Am crezut întotdeauna că am să devin dansatoare. Jase a crezut întotdeauna că nu se va mai îndrăgosti din nou. N-am crezut că lucrurile vor lua această întorsătură, dar n-aş renunţa la nicio fărâmă din tot ce am acum ca să pot dansa din nou.
Visul meu a fost spulberat, dar apoi recreat, modelat în ceva mai preţios şi cu un sens mai profund.”

Cartea a fost menționată în Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

2.5. The Proposal

The Proposal este o nuvelă de doar treisprezece pagini care ne dezvăluie modul unic și plin de dulceață în care Cam a cerut-o în căsătorie pe Avery.

3. Rămâi cu mine

Unele cicatrice nu sunt vizibile cu ochiul liber.
Până la vârstă de 21 de ani, Calla n-a avut parte de multe lucruri. N-a fost sărutată niciodată, n-a văzut niciodată oceanul, n-a ajuns niciodată într-un parc de distracțîi. În schimb, în timp ce creștea, a fost martoră anumitor lucruri pe care un copil n-ar trebui să le vadă. Încă poartă urmele fizice și sufletești ale traiului împreună cu o mama dependență de alcool și de droguri, pe nume Mona. Sunt multe lucruri pe care Calla le ține secret față de toată lumea, inclusiv de cercul ei de prieteni apropiați de la facultate.
Însă carapacea pe care și-a construit-o cu atâta grijă se năruie atunci când descoperă că mama ei i-a furat banii pentru plata facultățîi și a acumulat o uriașă datorie cu un card de credit pe numele ei. Acum, Calla e nevoită să se întoarcă în orășelul pe care crezuse că l-a părăsit pentru totdeauna și să înfrunte din nou harababura creată de mama ei. Evident, când ajunge la barul mamei sale, Mona nu e de găsit. În locul ei, nimerește peste un tip trăsnet, de un metru optezi, pe numele sau Jackson James, care toarnă băuturi și face localul să zbârnâie.
Sexy și plin de zel, Jax se amestecă în treburile ei încă din clipă în care se cunosc, oferindu-i o slujba și ajutând-o s-o caute pe Mona. Iar felul în care o privește îi da limpede de înțeles că vrea să ajungă la orizontală… și poate chiar ceva mai mult. Cu toate acestea, până să-i permită să se apropie, Calla trebuie să-și înfrunte suferințele trecutului… și pe câțiva băieți răi porniți s-o maltrateze dacă nu le-o preda pe mama ei.
O poveste magică de iubire, care îți încălzește sufletul, este cea dintre Calla și Jax. Calla era o tânără de 21 de ani, studentă la colegiu, care își stabilise trei țeluri precise: finalizarea studiilor de colegiu, făurirea unei cariere de asistentă socială, fructificarea perseverenței în urmărirea scopurilor.
Aceste țeluri îi ofereau o plasă de siguranță, o rutină care să o ajută să meargă mai departe, fără să se gândească prea mult la trecut. Cu o cicatrice vizibilă pe față și mai multe cicatrici nevindecate în suflet, Calla se resemnase să fie doar camarada Brigăzii tipilor trăsnet, așa cum a denumit-o ea, adică băieții super arătoși din colegiu, din care făceau parte Cam și Jase, iubiții prietenelor ei, Avery și Teresa, față de care simțea un mic ghimpe de invidie din această cauză. O lovitură neașteptată o forțează însă să își înfrunte demonii trecutului.
Cineva i-a golit tot cardul de economii pentru colegiu și a făcut împrumuturi în numele ei de peste o sută de mii de dolari, iar acea persoană era chiar mama ei, despre care ea spusese tuturor prietenilor ei că murise. Pentru a rezolva problema, Calla este obligată să se întoarcă în locul din care fugise și în care jurase să nu mai revină niciodată. Greșelile mamei o târăsc într-o lume întunecată și nemiloasă, cea a traficanților de droguri, iar Calla va trebui să lupte pentru viața ei.
Va primi un ajutor neașteptat din partea lui Jax, un barman super sexy și carismatic care, spre surprinderea ei, este foarte atras de ea. Jax este un ghem de contradicții. Ambițios, curajos, hotărât, plin de mușchi, din cale afară de arătos, se dovedește a fi în același timp un tip inteligent, cu principii morale, sensibil și foarte tandru. În plus, știa să gătească și mai și citea!
Cartea ne oferă o poveste emoționantă, care te face să crezi că viața îți poate oferi miracolul unei șanse, chiar și atunci când totul pare să fie împotriva ta.
Citate:
”Of, mamă, mamă…În spatele tejghelei era un bărbat, genul de tip pe care nu m-aș fi așteptat vreodată, în istoria omenirii, să-l văd în spatele tejghelei din barul Mona’s. Hopa, alertă maximă de barman trăsnet! Dumnezeule, era superb, năucitor în stil Jase Winstead, poate chiar și mai și, pentru că nu-mi aminteam să fi văzut pe cineva, în viața reală, care să arate atît de bine ca el, și când mă gândeam că-l vedeam pe barmanul trăsnet de la brâu în sus…
Avea părul șaten, culoare care părea aproape intensă, caldă, în lumina ceva mai strălucitoare din zona tejghelei. Era tuns aproape zero în părți și ceva mai lung în creștet. Unduit și netezit pe spate, într-un stil de neorânduială artistică, scoțându-i în evidență pomeții proeminenți și lați. Tenul îi era bronzat, poate indicând vreun soi de descendență străină, exotică. Cu maxilarul puternic, sculptural, capabil să taie piatra, putea să joace rolul băiatului din reclamele pentru bărbierit. Iar sub nasul drept, cu un foarte mic nod, se vedea cea mai plină și de-a dreptul ispititoare la păcat pereche de buze din câte am văzut vreodată la un tip.”
”L-am fixat cu privirea. Asta era tot ce puteam să fac. În afara faptului că, după doar câteva minute de când mă aflam în prezența lui, apraope că și uitasem ce căutam acolo…chair nu-mi venea să cred…că flirtează cu mine. Că mă invită să ieșim împreună. Lucruri din-astea, pur și simplu, nu erau posibile în lumea Callei. Nu-mi venea să cred nici că li s-ar putea întâmpla unor tipe cu adevărat sexy, ca Teresa, sau Brit, sau Avery, dar știam la modul cel mai categoric că nu mi se întâmplau mie.”
„Privirea mi s-a abătut lent spre el, și acela a fost momentul în care i-am văzut cartea din poală. Citea? O, Doamne Dumnezeule, bărbații care citesc sunt precum unicornii. Există numai în basme.”
” În timp ce inima îmi creștea, lacrimile mi se adunau din nou în ochi, însă nu curgeau, și chiar dac-ar fi curs, ar fi fost lacrimi de bucurie, pentru că oriunde aș fi, ori că aș fi aici, ori înapoi, la Shepherd, aș fi cu el. Știam asta, la fel de bine cum știam că voi trage din nou aer în piept după ce-l voi scoate afară pe cel de-acum.”

Cartea a fost menționată în Top 10 cupluri romantice din cărțile contemporane

 

4. Lasă-mă să te iubesc

În urmă cu unsprezece luni au avut o aventură de o noapte.
Ea, o fată independentă, pe nume Roxy, care lucrează într-un bar, iar în timpul liber pictează. El, un polițist, pe nume Reece Anders. O aventură de o noapte? Da, cel puțin, așa credea el… Deși ea e îndrăgostită de Reece de mai bine de șase ani, a făcut tot posibilul să se îndepărteze de el. Dar destinul îi aduce față în față când ea acceptă ajutorul din partea lui atunci când are cel mai mult nevoie de el.
Prietenul ei cel mai bun, Charlie, este internat în spital de multă vreme, de când a fost victima unui conflict în care a încercat s-o apere pe Roxy. De șase ani trăiește ca o legumă, iar Roxy îl vizitează în fiecare vineri, ducându-i câte un tablou pictat de ea și citindu-i din romanele lui preferate. Vinovatul pentru această nenorocire a ieșit din închisoare și caută să se împace cu el și cu Roxy.
În curând, lui Roxy încep să i se întâmple tot felul de lucruri ciudate și înspăimântătoare și crede că vinovat este bărbatul care a distrus deja o viață, pe cea a prietenului ei. Dar Reece nu este convins, așa că va face tot posibilul să-i fie alături și să o protejeze, oferind astfel și o șansă iubirii lor.
Lasă-mă să te iubesc este o carte superbă young adult, intensă emoțional și plină de pasiune. Deși aflați la o vârstă foarte tânără, ambii eroi principali ai cărții se luptă cu proprii lor demoni interiori, fiind marcați de evenimente tragice din trecutul lor. Încă o dată, dragostea își dovedește puterea ei tămăduitoare, vindecând și alinând rănile sufletești și readucând speranța în viitor.
Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Roxy, o tânără simpatică, energică și independentă, în vârstă de douăzeci și doi de ani.
În urmă cu șase ani, în viața lui Roxy avusese loc un eveniment tragic, care o marcase profund. În urma unei altercații stupide, Henry, un tânăr teribilist și homofob, îl lovise cu o piatră în cap pe Charlie, cel mai bun prieten al lui Roxy, provocându-i acestuia o comoție cerebrală, care îl lăsase paralizat și cu sechele pe creier.
De atunci, în fiecare vineri, Roxy îl vizita pe Charlie la spital, ducându-i mereu o nouă pictură în care apăreau ei doi în zilele lor bune, rupându-i-se inima de fiecare dată văzând că Charlie nu dădea vreun semn că ar recunoaște-o. Gândul la toată viața ce i se furase lui Charlie îi frânge inima lui Roxy.
De curând, o veste șocantă îi tulburase și mai mult echilibrul sufletesc fragil al lui Roxy. Henry, agresorul lui Charlie, ieșise din pușcărie, aparent spășit, iar părinții lui Charlie îi dăduseră voie să-l viziteze, în ciuda opoziției categorice a lui Roxy în acest sens.
Nici pe plan sentimental, viața lui Roxy nu stătea chiar pe roze.
Roxy era îndrăgostită nebunește, încă de la cincisprezece ani, de Reece, vecin cu ea, un tânăr cu un corp ca de zeu, mai mare cu trei ani ca ea.
Se părea însă că soarta complotase împotriva celor doi în tot acest timp. După ce fusese plecat o perioadă în armată, Reece se întorsese mult schimbat, vizibil afectat de experiențele trăite. Surprinzător pentru Roxy, Reece începuse să-i dea din ce în ce mai multă atenție, petrecând tot mai mult timp pe la bar. Însă, în timpul unei misiuni din meseria lui de polițist, ceva bulversant se întâmplase, aruncându-l pe Reece într-un hău emoțional. Reece refuzase să vorbească despre acea experiență, înnecându-și amarul în alcool. În urmă cu unsprezece lui, după o seară în care Reece băuse peste măsură, Roxy se oferise să-l conducă acasă cu mașina. Lucrurile se înfierbântaseră între ei, hainele zburaseră în toate părțile însă, ajunși în dormitorul lui Reece, acestuia i se rupsese brusc filmul și adormise. A doua zi, năuc și confuz, neamintindu-și nimic din noaptea trecută, Reece își ceruse spășit scuze. Pentru Roxy, scuzele lui au fost ca un duș rece, trezind-o la realitate și realizând că, pentru el, ea nu reprezenta decât o aventură de o noapte, pe care el o și regretase dimineața după ce se trezise din beție.
Pentru a-și proteja inima și a-și alina orgoliul, Roxy refuzase să-i mai vorbească lui Reece, neobosindu-se nici măcar să-l lămurească de faptul că între ei nu se petrecuse, de altfel, nimic. În tot timpul ce trecuse de atunci, Roxy se implicase în mai multe aventuri de scurtă durată, neimplicându-se însă emoțional în niciuna dintre ele.
Însă, după unsprezece luni de la acel nefericit incident, Reece ieșise la atac, decis să o recucerească pe Roxy prin orice mijloc. Stupefiată, Roxy a realizat că interpretase complet greșit motivația scuzelor lui. Departe de a regreta aventura cu ea, Reece regretase doar faptul că fusese beat când făcuseră pentru prima dragoste. Iar atitudinea ei ulterioară plină de răceală îl făcuse să creadă că s-a comportat necorespunzător în acea noapte de pasiune, fie rănind-o fizic fie dezamăgind-o complet. Mult timp fusese sufocat de rușine și de regrete, dar acum era hotărât să-și răscumpere orice greșeală față de ea.
Îndrăgostită nebunește de Reece, Roxy nu poate rezista insistențelor și gesturilor lui pline de tandrețe, ajungând în scurt timp să petreacă împreună momente fierbinți, pline de pasiune.
Știind că, dintre toate păcatele, Reece nu putea suporta de niciun fel minciuna, fiind rănit de prea multe ori de invențiile scornite de tatăl lui pentru a-și acoperi înșelăciunile, Roxy se temea de momentul în care el va afla că ea l-a mințit atâta timp prin omisiune. Totuși, având o fire directă și onestă, realizând câte mustrări de conștiință își făcuse el temându-se că o rănise, Roxy și-a asumat orice risc, mărturisindu-i adevărul.
Reacția lui Reece a fost cea de care Roxy se temea: mai întâi încredere, apoi uluială, iar la sfârșit furie.
Rănit sufletește, Reece a plecat supărat, promițându-i totuși lui Roxy că o va suna. Însă, după câteva zile, lui Roxy i-a devenit evident că Reece nu o va mai suna, nerăspunzându-i nici măcar la un mesaj pe care ea i l-a transmis…
Pe lângă faptul că inima îi era făcută bucăți, Roxy se mai confrunta și cu o situație înfricoșătoare. O fată dispăruse de acasă de mai mult timp, fără să se mai știe nimic de ea și mai multe fete ce locuiau singure fuseseră atacate și violate. Deși atât Jax și Nick, patronul și colegul ei de la bar, insistaseră să nu mai plece singură seara acasă, Roxy nu luase prea mult în seamă amenințarea. Totuși, de ceva timp, mai multe incidente bizare se petrecuseră în apartamentul ei. Telecomanda fusese găsită în frigider, capacul de la WC fusese ridicat, iar în mașina de spălat vase fuseseră îndesați o pereche de bikini. Derutată, Roxy începuse să se teamă că prea multa tensiune psihică din ultima vreme își pusese amprenta asupra ei și că începuse să facă diverse acțiuni fără să le gândească.
Când însă s-a trezit noaptea brusc și a văzut ecranul telefonului ei luminat, iar în galeria foto o poză cu ea dormind, Roxy și-a dat seama că ea era următoarea victimă a hărțuitorului necunoscut.
Deși nu era de serviciu, aflând că la apartamentul lui Roxy avusese loc o intrare prin efracție, Reece a venit într-un suflet, preluând forțat cazul de la ofițerul care sosise la fața locului. Înnebunit de grijă, Reece i-a reproșat lui Roxy că nu l-a sunat imediat pe el. Când ea i-a spus că a crezut că el nu mai dorea să mai vorbească cu ea, întrucât nu i-a mai răspuns nici la mesaj, Reece i-a arătat că el îi răspunsese, de fapt, explicându-i totodată că avea o urgență pentru care trebuia să amâne întâlnirea cu ea.
Punând toate indiciile cap la cap, rezulta că agresorul o urmărea de mult timp și avusese posibilitatea de a intra nestingherit în diverse momente în apartamentul ei.
Refuzând să o mai expună pe Roxy niciun moment riscului, Reece a insistat ca ea să se mute la el în apartament.
Ultima parte a cărții este deosebit de dramatică, la un moment dat viața celor doi atârnând de un singur fir de păr.
Mi-au plăcut mult ambele personaje principale, care m-au convins de chimia dintre ei.
Reece este un personaj masculin remarcabil. Foarte puternic, cu un fizic impresionant, este capabil de gesturi pline de tandrețe. De asemenea, Reece dovedește multă empatie și înțelegere, realizând chiar mai bine decât Roxy motivele care o făcuseră pe aceasta să fugă atâta timp de el.
Considerându-se vinovată de drama lui Charlie, întrucât întreținuse prin replici sarcastice o stare conflictuală, Roxy se autopedepsise, refuzându-și propria șansă la fericire, considerându-se nedemnă de aceasta.
Profund îndrăgostit de Roxy, propria lui fericire era imposibilă fără ca Roxy să se ierte și să-și accepte șansa la fericire, astfel că Reece a implorat-o să-l accepte în viața ei și să îl lase să o iubească.
„Și mie mi-e frică. În unele momente și eu mă întreb ce merit, dar suntem împreună. Lasă-mă să te iubesc, mi-a zis mângâindu-mi obrajii cu degetele mari. Riscă și lasă-mă să te iubesc, îndrăgostește-te de mine și, iubito, o să-ți fiu mereu aproape să te susțin. Vom trece împreună prin asta.”
Roxy este bună, altruistă, nonconformistă și impulsivă. Mult timp s-a ascuns după o platoșă, însă Reece a reușit să pătrundă în spatele apărărilor ei și să readucă bucuria și speranța în viața ei, ajutând-o totodată să-și cristalizeze gândurile și să-și dea seama de ce dorea să facă în continuare.
Încercările dramatice prin care a fost nevoită să treacă au călit-o și maturizat-o pe Roxy, care și-a schimbat percepția asupra mai multor lucruri, devenind mai înțeleaptă și regăsindu-și echilibrul interior.
Finalul cărții este cald și luminos, lăsându-te cu o stare de bine.
”Mi-am ridicat ochii spre el și privirile ni s-au întâlnit. Pe chipul lui Reece stătea întipărit cuvântul iubire. Doamne, eram o fată atât de norocoasă și-l iubeam atât de mult, că aș fi putut pluti de fericire.”

4.5. Dream of You

Abby Erickson nu caută o aventură de o noapte, o relație sau ceva care implică doar o singură dată la un moment dat, dar când este martoră la o crimă șocantă, ea este împinsă în mâinile celui mai sexy bărbat pe care la văzut vreodată – Colton Anders (fratele lui Reece din Lasă-mă să te iubesc).
Meseria lui Colton este să o protejeze, dar cu fiecare privire, fiecare atingere și fiecare sărut, ea este în pericolul de a nu-și pierde doar viața, ci și inima ei.

 

5. Forever in You

În Forever in You, o aventură de o noapte le va zdruncina din temelii viața lui Nick și Stephanie, două spirite libere…
Există unele lucruri în care crezi pur și simplu, chiar dacă nu le-ai experimentat niciodată. Pentru Stephanie, lista include dragostea. Este acolo. Undeva. În cele din urmă. Între timp, ea își desfășoară activitatea la centrul mixt de formare în arte marțiale și la bătălii cu băieți minunați, temporari ca Nick. Apoi, un secret îi aduce mai aproape, deschizându-i ochii lui Steph către un viitor pe care nu știuse niciodată că și-l dorește – până când o tragedia îi distruge visul.
Platoșa în spatele căreia se ascunsese Nick era menită să îl apere de un trecut pe care nimeni nu trebuie să știe. Legătura lui cu Steph schimba totul. Pe cât de repede doboară Nick barierele care l-au ținut atâta timp fără niciun angajament, pe atât de repede le ridică ea din nou, hotărâtă să-și protejeze inima și să-l țină pe Nick departe.
Dar Nick nu poate renunța. Nu când Steph este singura care l-a făcut vreodată să creadă în ”pentru totdeauna”…

6. Fire in You

Fire in You – o poveste plină de suferință și remușcări, dar și care te convinge de magia celei de-a doua șanse și de puterea speranței…
Lumea întreagă a lui Jillian Lima a fost distrusă în doar câteva ore. În aceeași noapte, dragostea ei din copilărie, Brock ‘the Beast’ Mitchell, i-a frânt inima, viața ei a fost modificată drastic de mâna unui străin cu o armă.
A fost nevoie de șase ani pentru a lipi împreună bucățelele distruse din viața ei, dar Jillian este gata să mearga mai departe și să-și depășească trecutul plin de durere și regrete.
Își ia o slujbă la Academia de arte marțiale a tatălui ei și iese la prima sa întâlnire de la ultima ei relație eșuată. Jillian este hotărâtă să înceapă să trăiască și nu-și dorea ca Brock să mai facă parte vreodată din viața ei.
Dar el intrase înapoi în viața ei înainte ca ea să o știe, și nu numai că Brock este mai în vârstă, este imposibil de mai frumos, mai carismatic și mai… orice.
Iar când Brock o vede pe Jillian, nu mai este capabil să se gândească la ea doar ca la fetița care creștea în umbra lui sau ca fiica omului care i-a dat o a doua șansă în viață.
El o vede ca pe femeia care a fost mereu acolo pentru el, singura persoană care a crezut în el, indiferent de ce s-a întâmplat.
Ceea ce începe ca o tentativă de prietenie tentativă se transformă rapid în chimie fierbinte, iar pasiunea dintre cei doi arde ca o flacără.
Îndrăgostindu-se de Brock, Jillian riscă din nou mai mult decât inima ei, pentru că atunci când trecutul plin de durere și vinovăție reapare, o rețea de minciuni amenință să distrugă tot ceea ce au luptat pentru a construi împreună, spulberându-le visele în care începuseră să spere…
Cu două personaje principale care merită din plin un final fericit, Fire in You este o poveste captivantă, plină de pasiune care va arde până la ultima pagină…

Cărțile autoarei Jennifer L. Armentrout pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net, librex.ro, emag.ro

Recenzii Jennifer L. Armentrout

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

9 Comments

Spune-ți părerea!