Delicatese Literare
Top

Top 10 cupluri romantice din cărțile contemporane

Top 10 cupluri romantice din cărțile contemporane

Cărțile romantice ne oferă momente pline de magie, care te fac să visezi la iubiri miraculos de frumoase, capabile să învingă orice bariere și să reziste peste timp la fel de intense ca în prima zi. A fost foarte greu să fac o selecție, am nenumărate cupluri îndrăgite și autoare preferate, am ales câteva care m-au impresionat prin intensitatea sentimentelor lor, prin modul cum au reușit să depășească greutățile și prin felul cum se completează reciproc, fiecare devenind o persoană mai bună și mai puternică datorită celuilalt.

1. Mă regăsesc in noi … de Jasinda Wilder (Falling into Us), Editura Epica

Cuplul format din Jason și Becca este un cuplu special pentru mine. Mi se pare atât de romantic să-ți găsești marea iubire în perioada liceului și să rămâi împreună toată viața, la bine și la greu, indiferent de greutăți! Iar pe ei soarta i-a supus la tot felul de încercări dureroase și dificile, prin care au reușit să treacă, sprijinindu-se necondiționat unul pe celălalt. Moartea celui mai bun prieten al lui Jason, Kyle, sinuciderea fratelui lui Becca – o scenă cutremurătoare, bătăile pe care i le administra tatăl lui Jason, închistarea părinților lui Becca, ce aveau concepții rigide și erau lipsiți de căldură față de copii, toate acestea i-au marcat profund, Becca trebuind să lupte cu o gravă depresie după moartea fratelui ei, pe care a depășit-o doar cu ajutorul neprecupețit al lui Jason.
Declarațiile lor de dragoste sunt memorabile, m-au impresionat extrem de mult.
Citate:
” – Îmi place aici. Înţeleg de ce este locul tău preferat.
– Ar trebui să-l vezi pe lumina, când este soare. Tot drumul până aici, flutură mâna în faţa camionetei, unde dealul se pierdea în câmpie, sunt numai flori. Este minunat.”
“– Şi, apropo. Acesta nu mai este locul meu preferat.
– Nu mai este ?
Dădu din cap şi mă strânse mai puternic în braţe.
– Acesta este. Tu, aici cu mine. În braţele mele.”
“- Dumnezeule, Becca. Să te sărut este… pe cuvânt, este cel mai grozav lucru.
Mi-am atins buzele, ştiind că sunt umflate.
– Cred că e periculos.
– Ce e periculos ? întrebă Jason.
– Noi doi, sarutându-ne.
– De ce ?
M-am uitat în ochii lui, lăsându-l să-mi vadă torentele de emoţii.
– Pentru că nu vreau să mă opresc. Te-aş săruta până mă sufoc.”
“- Doamne, Jason… te iubesc. Atât… atât de mult.”
“– Şi eu te iubesc, Beck.
I-am luat faţa în mâinile mele.
– Promite-mi că mă vei iubi pentru totdeauna. Indiferent ce se va întâmpla.
El sesiza disperarea din ochii mei, din vocea mea, dar nu puse nici o întrebare şi nu ezită nici o secundă.
– Nu-ţi pot promite pentru totdeauna, Beck.
Lacrimile începură să mi se scurgă pe faţă la auzul a ceea ce părea să fie o respingere, dar le îndepărtă printr-un sărut, reducându-mă la tăcere acoperindu-mi protestele cu vorbele lui.
– Nu-ţi pot promite întotdeauna, pentru că nu e destul.”
În momentul când Becca are o depresie severă, în urma sinuciderii fratelui, Jason este disperat să o ajute şi îi spune să se ducă la un psihiatru :
“- Te desparţi de mine dacă nu merg ? şopti în maioul meu.
– Nimic din ce ai putea face tu nu m-ar face să mă despart de tine. Exceptând poate dacă m-ai înşela, dar nu cred că ai face aşa ceva.
– Niciodată. Niciodată. ”
“Era pe adormite, așa că l-am lăsat în pace și am început să meditez la posibile nume de băieți și fete, până am adormit și eu.
La un moment dat, în timpul nopții, Benny se cățără în patul nostru, făcându-și loc între noi. Jason își așeză brațul peste Benny și șoldul meu, după care, în somn, începu să mă mângâie ușor pe burtă.
Eram pe jumătate trează și îi simțeam răsuflarea lui Benny pe umăr și mâna lui Jason pe mine. Eram cât se putea de mulțumită și mă simțeam binecuvântată cu fericire.”

ma regasesc

Cărțile apărute la Editura Epica se pot comanda pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, librex.rocartepedia.ro, carturesti.ro

 

2. Rămâi cu mine de J. Lynn (Stay with Me), Editura Epica

O poveste magică de iubire, care îți încălzește sufletul, este cea dintre Calla și Jax. Calla era o tânără de 21 de ani, studentă la colegiu, care își stabilise trei țeluri precise: finalizarea studiilor de colegiu, făurirea unei cariere de asistentă socială, fructificarea perseverenței în urmărirea scopurilor.
Aceste țeluri îi ofereau o plasă de siguranță, o rutină care să o ajută să meargă mai departe, fără să se gândească prea mult la trecut. Cu o cicatrice vizibilă pe față și mai multe cicatrici nevindecate în suflet, Calla se resemnase să fie doar camarada Brigăzii tipilor trăsnet, așa cum a denumit-o ea, adică băieții super arătoși din colegiu, din care făceau parte Cam și Jase, iubiții prietenelor ei, Avery și Teresa, față de care simțea un mic ghimpe de invidie din această cauză. O lovitură neașteptată o forțează însă să își înfrunte demonii trecutului. Cineva i-a golit tot cardul de economii pentru colegiu și a făcut împrumuturi în numele ei de peste o sută de mii de dolari, iar acea persoană era chiar mama ei, despre care ea spusese tuturor prietenilor ei că murise. Pentru a rezolva problema, Calla este obligată să se întoarcă în locul din care fugise și în care jurase să nu mai revină niciodată. Greșelile mamei o târăsc într-o lume întunecată și nemiloasă, cea a traficanților de droguri, iar Calla va trebui să lupte pentru viața ei. Va primi un ajutor neașteptat din partea lui Jax, un barman super sexy și carismatic care, spre surprinderea ei, este foarte atras de ea. Jax este un ghem de contradicții. Ambițios, curajos, hotărât, plin de mușchi, din cale afară de arătos, se dovedește a fi în același timp un tip inteligent, cu principii morale, sensibil și foarte tandru.  În plus, știa să gătească și mai și citea!
Cartea ne oferă o poveste emoționantă, care te face să crezi că viața îți poate oferi miracolul unei șanse, chiar și atunci când totul pare să fie împotriva ta.
Citate:
”Of, mamă, mamă…În spatele tejghelei era un bărbat, genul de tip pe care nu m-aș fi așteptat vreodată, în istoria omenirii, să-l văd în spatele tejghelei din barul Mona’s. Hopa, alertă maximă de barman trăsnet! Dumnezeule, era superb, năucitor în stil Jase Winstead, poate chiar și mai și, pentru că nu-mi aminteam să fi văzut pe cineva, în viața reală, care să arate atît de bine ca el, și când mă gândeam că-l vedeam pe barmanul trăsnet de la brâu în sus…
Avea părul șaten, culoare care părea aproape intensă, caldă, în lumina ceva mai strălucitoare din zona tejghelei. Era tuns aproape zero în părți și ceva mai lung în creștet. Unduit și netezit pe spate, într-un stil de neorânduială artistică, scoțându-i în evidență pomeții proeminenți și lați. Tenul îi era bronzat, poate indicând vreun soi de descendență străină, exotică. Cu maxilarul puternic, sculptural, capabil să taie piatra, putea să joace rolul băiatului din reclamele pentru bărbierit. Iar sub nasul drept, cu un foarte mic nod, se vedea cea mai plină și de-a dreptul ispititoare la păcat pereche de buze din câte am văzut vreodată la un tip.”
”L-am fixat cu privirea. Asta era tot ce puteam să fac. În afara faptului că, după doar câteva minute de când mă aflam în prezența lui, apraope că și uitasem ce căutam acolo…chair nu-mi venea să cred…că flirtează cu mine. Că mă invită să ieșim împreună. Lucruri din-astea, pur și simplu, nu erau posibile în lumea Callei. Nu-mi venea să cred nici că li s-ar putea întâmpla unor tipe cu adevărat sexy, ca Teresa, sau Brit, sau Avery, dar știam la modul cel mai categoric că nu mi se întâmplau mie.”
„Privirea mi s-a abătut lent spre el, și acela a fost momentul în care i-am văzut cartea din poală. Citea? O, Doamne Dumnezeule, bărbații care citesc sunt precum unicornii. Există numai în basme.”
” În timp ce inima îmi creștea, lacrimile mi se adunau din nou în ochi, însă nu curgeau, și chiar dac-ar fi curs, ar fi fost lacrimi de bucurie, pentru că oriunde aș fi, ori că aș fi aici, ori înapoi, la Shepherd, aș fi cu el. Știam asta, la fel de bine cum știam că voi trage din nou aer în piept după ce-l voi scoate afară pe cel de-acum.”

calla-jax

Cartea Rămâi cu mine de J.Lynn poate fi comandată pe libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librex.ro

 

3. Umbrele trecutului, de Linda Howard (Shades of Twilight), Editura Miron

O carte foarte intensă emoțional și un cuplu care m-a cucerit prin profunzimea sentimentelor lor.
Webb este puternic și capabil, un geniu financiar, iar Roanna este slăbuță și fragilă, nesigură pe ea întrucât de mică s-a simțit nedorită și neatractivă.
Roanna Davenport a rămas orfană de la vârsta de șapte ani, când ambii ei părinți au murit într-un accident de mașină, împreună cu mama verișoarei ei, Jessie, mai mare decât ea cu șase ani. Cele două orfane au fost crescute de bunica lor Lucinda, care arătase însă dintotdeauna o preferință pe față pentru Jessie, ca o compensație pentru faptul că era un copil din flori. Roanna a fost îndrăgostită dintotdeauna de vărul ei Webb Tallant, mai mare decât ea cu șase ani, care o tratase întotdeauna cu multă afecțiune și bunătate. Lucinda îl numise pe Webb, pe când acesta avea paisprezece ani, unicul moștenitor și succesor al averii sale. Webb făcuse totul să nu o dezamăgească, acumulând informații și prinzând repede secretele afacerii. La dorința Lucindei, Webb se căsătorise cu Jessie, o mică prințesă răsfățată și adulată de toți, dar cu un suflet hain. Repede după căsătorie, a fost evident că nu erau potriviți unul pentru celălalt.  Furioasă că nu putea să-l manipuleze pe Webb, Jessie a început să-l înșele cu mai mulți amanți. Webb o ignora dar, în același timp, îi arăta multă tandrețe Roannei. Într-o seară cei doi ajung să se sărute și sunt surprinși de Jessie, care face un scandal monstru. În aceeași noapte, Roanna o descoperă pe Jessie ucisă în camera ei. Scandalul care se naște este imens, iar Webb alege să părăsească orașul. Reușește să se îmbogățească prin propriile puteri, ajungând să dețină o fermă de vite. După zece ani, fiind pe moarte, Lucinda o trimite pe Roanna să îl aducă înapoi, iar atracția dintre ei izbucnește instantaneu. Webb nu poate să nu remarce însă tristețea din ochii ei. Cu o amenințare din umbră planând asupra lor, cei doi înfruntă pericolul și ostilitatea celor din jur, care aveau propriile interese, în același timp cu recunoașterea sentimentelor puternice pe care le aveau unul pentru celălalt. Fericirea pe care și-o găsesc în final este cu atât mai prețioasă cu cât a fost greu încercată.
Citate:
”Avea acum un aer periculos, care nu existase înainte, aerul unui om care gândește ce spune și este decis să acționeze. Caracterul i-a fost șlefuit până la miezul de oțel.”
”Fizic, arăta mai puternic și mai mare ca înainte. Webb avusese întotdeauna constituția mușchiuloasă a unui atlet, dar anii de muncă fizică grea îl făcuseră slab și dur ca o sfoară, părând ca un arc de oțel gata să țâșnească.  Umerii i se lărgiseră. Antebrațele lui, expuse de cămașa cu mânecile suflecate, erau groase de mușchi și brăzdate de vene.”
”Să descopere ce anume stinsese lumina din ochii Roannei, asta conta.”
”- Nu fost niciodată un secret ceea ce simt eu pentru tine. Nu a trebuit decât ca să pocnești din degete ca eu să vin alergând spre tine și să fac tot ce vroiai. Nu era cine știe ce, dar era mai bine decât să stau și să bocesc. Și situația nu s-a schimbat, termină Roanna, reușind să schițeze un zâmbet.”
”- Ia să vedem dacă pot să fiu mai clar, filozofă el, frecându-și buzele de fruntea ei. Te-am iubit când erai un țânc dispus mereu să creeze probleme, încât mă mir că nu am albit prematur. Te-am iubit când ai devenit o adolescentă cu picioare lungi, ca niște fuse și cu ochi care-mi sfâșiau inima de câte ori mă uitam la tine. Te iubesc acum, când ești o femeie care-mi topește creierul, îmi înmoaie picioarele (…). Când intri tu în cameră, inima aproape că îmi sare din piept. Când zâmbești, mă simt ca și cum aș fi câștigat premiul Nobel. Și ochii tăi continuă să-mi sfâșie inima.”

Webb

Cărțile autoarei Linda Howard pot fi comandate pe elefant.rolibris.roemag.rocarturesti.ro, librarie.net

4. Fericirea începe azi / Fericirea mea ești tu de Jamie McGuire (Beautiful Disaster / Walking Disaster), Editura Trei

Travis Maddox(Mad Dog) si Abby Abernathy(Pigeon sau Pidge) alcătuiesc un cuplu remarcabil, absolut captivant, care te fascinează cu urcușurile și coborâșurile relației lor, cei doi ajungând să se despartă și să se împace de mai multe ori.
Cei doi s-au cunoscut când Abby și America, prietena ei cea mai bună, merg la un concurs ilegal de lupte, al cărui invingator a fost Travis.
În timp ce Travis era masculul dominant al colegiului, vânat de orice ”fustă”, Abby era retrasă,cu un cerc limitat de prieteni. În urma unui pariu pierdut de Abby, ea trebuie să onoreze miza și ajungă să locuiască cu Travis o lună împreună. Dialogurile dintre ei sunt spumoase, înțepăturile și remarcile sarcastice nu lipsesc.
Travis era plin de controverse. Pe de o parte, era genul tipic de băiat rău, plin de mușchi, afemeiat, sarcastic, mare amator de alcool și jocuri de noroc. Pe de altă parte era un tip inteligent, student la drept penal, care dovedește surprinzătoare scrupule morale în anumite momente, refuzând să o seducă pe Abby, considerând că merită ceva mai mult decât pe el.
Abby avea și ea propriile secrete din trecut care o făceau să fie nesigură pe ea, neavând curajul să-și asume riscul în anumite împrejurări, transmițându-i lui Travis semnale contradictorii și înnebunindu-l.
Dar Travis Maddox este un învingător, nu se dă bătut și continua să lupte pentru ceea ce iubește, obținând în final o binemeritată fericire pentru amândoi.
Fericirea începe azi este scrisă din punctul lui Abby de vedere, în timp ce în Fericirea mea ești tu aflăm gândurile lui Travis.
Fericirea mea esti tu are avantajul ca vine după o poveste emotionanta, căreia îi umple golurile rămase și ne ajută să înțelegem comportamentul lui Travis, iar ca bonus ne oferă un epilog delicios, ce surprinde un crâmpei din viața lui Travis și a lui Abby peste ani.
Citate Fericirea începe azi:
,,Travis mi-a zâmbit şi eu am presupus că era expresia lui cea mai fermecătoare. Emana sex şi rebeliune cu părul lui şaten, ciufulit şi cu braţele lui tatuate, iar eu mi-am dat ochii peste cap la încercarea lui de a mă ademeni.’’
,,— Numele meu este Travis. Travis Maddox.
Mi-am dat ochii peste cap.
— Ştiu cine eşti.
— Ştii, da? a întrebat Travis, ridicând din sprânceana rănită.
— Nu te flata singur. E greu să nu remarci când cincizeci de beţivi îţi cântă numele.’’
”— O, Doamne-Dumnezeule! Mă omori! Asta e. Trebuie să fim prieteni. Nu accept un refuz.
— Nu mă deranjează să fim prieteni, dar asta nu înseamnă ca tu să încerci la fiecare cinci secunde să te culci cu mine.
— Nu te culci cu mine. Am priceput.”
,, — Pigeon, mă transformi într-un psihopat afurisit, a mârâit el peste umăr. Nu gândesc normal când sunt lângă tine’’
,,— Te vreau, i-am spus. Brusc, sărutul a devenit mai lent, iar el a încercat să se tragă înapoi. Hotărâtă să termin ceea ce începusem, gura mea o căuta pe a lui cu şi mai multă nerăbdare. Reacţia lui Travis a fost să se tragă înapoi până ce a ajuns în genunchi. M-am ridicat şi eu cu el, continuând să ne ţinem gurile lipite una de alta. M-a prins de umeri, vrând să păstreze distanţa.
— Nu trebuie să faci asta, Pidge. Nu asta înseamnă ultima ta seară aici.
Ezita, dar vedeam în ochii lui că n-avea să reziste mult. M-am aplecat din nou, iar de data asta braţele lui au cedat suficient cât să-mi lipesc buzele de ale lui. L-am privit pe sub gene, hotărâtă. Mi-a trebuit o clipă să pot rosti cuvintele, dar am făcut-o:
— Nu mă face să te implor, i-am şoptit.’’
,,— Pidge, nu sunt suficient de bun pentru tine. Asta nu înseamnă că n-am încredere în tine, ci că mă pregătesc pentru a face faţă inevitabilului.”
,,Îţi place? M-a întrebat.
— Ţi-ai tatuat numele meu pe încheietura mâinii? am murmurat,dar nu părea să fie vocea mea.’’
,,Ştii de ce te doresc? N-am ştiut că sunt pierdut până ce nu m-ai găsit tu. N-am ştiut ce însemna singur până în prima noapte petrecută fără tine în patul meu. Eşti ceea ce am aşteptat dintotdeauna, Pigeon’’
,,— Asta nu-i adevărat. Pigeon, te iubesc mai presus de propria-mi viaţă, a rostit el, rănit.
— Exact asta am vrut să spun. E o nebunie.’’

Citate ”Fericirea mea ești tu:

,,Nu vreau să mă culc cu tine, Pidge. Îmi placi prea mult.’’
,,— Pentru că sunt singura fată cu care un tip fără niciun standard nu vrea să se culce.
A luat o înghiţitură, însă eu i-am împins sticla de la gură.
— Vorbeşti serios?
Văzând că nu-mi răspunde, m-am aplecat şi mai tare pentru a avea un efect deplin.
— În primul rând… am standarde. Niciodată n-am fost cu o femeie urâtă. Niciodată. În al doilea rând, am vrut să mă culc cu tine. M-am tot gândit să te arunc pe canapea în vreo cincizeci de feluri diferite, dar n-am făcut-o fiindcă nu te mai văd aşa. Nu e din cauza faptului că nu mă atragi, ci pur şi simplu consider că meriţi mai mult.’’
,,— Te doresc de atâta timp, Abby! Tu eşti tot ce vreau, am rostit dintr-o suflare, cu gura lipită de a ei.’’
,,— Nu ştiu ce‑am să mă fac cu tine, Trav! Am părăsit pe cineva pentru tine de două ori, am ţinut neapărat şi am şi mers cu tine în Vegas de două ori, am trecut, literalmente, prin iad şi înapoi, m‑am măritat cu tine şi m‑am însemnat cu numele tău. Nu mai ştiu cum să‑ţi dovedesc că sunt a ta.
Pe buze i‑a înflorit un zâmbet.
— Îmi place când îmi spui asta.
— Că sunt a ta? l‑am întrebat.
M‑am ridicat în vârful picioarelor şi mi‑am lipit buzele de ale lui.
— Sunt. A. Ta. Domnule. Travis. Maddox. Pentru totdeauna.’’
,,Am sărutat-o iar, lipindu-mi tandru buzele de ale ei.
— Acum ce urmează?
— Sărută-i pe copii, apoi tu şi cu mine putem sărbători unsprezece ani de „am reuşit în ciuda voastră”. Ce părere ai de chestia asta?’’
,,Am inspirat adânc, apoi am închis uşa dormitorului în urma mea. Cu toate că ne făcuserăm să trecem reciproc prin chinurile iadului, găsiserăm paradisul. Poate că era mai mult decât merita o pereche de păcătoşi, însă n-aveam de gând să mă plâng.’’

fericirea

Cartea Fericirea începe azi de Jamie McGuire poate fi comandată pe edituratrei.roelefant.rolibris.rolibrex.ro,  cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net

Cartea Fericirea mea ești tu de Jamie McGuire poate fi comandată pe edituratrei.roelefant.rolibris.rolibrex.ro,  cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net

 

5. Triplu H de Corina Cîndea, Editura Hathor

Un cuplu adorabil este cel dintre Hayden și Kim. El este super sexy, inteligent, ambițios, bogat, carismatic și obișnuit ca toate fetele să-i cadă la picioare. Ea este o brunetă focoasă, frumoasă, deșteaptă, multimilionară, hotărâtă să-și găsească propriul drum în viață, dincolo de aparențe și ce-și doreau alții pentru ea. Astfel a ales să-și continue studiile departe de casă, pentru a-și găsi propria identitate, pentru a fi judecată pentru ceea ce era ea, nu situația ei materială. În prima zi de școală are loc și prima întâlnire memorabilă dintre cei doi. A fost de ajuns o singură privire electrizantă și Hayden a fost subjugat pe vecie,nemaiavând ochi decât pentru ea, iar Kim a fost vrăjită fără putință de scăpare de ochii lui verzi, fascinanți. Deși prietenul ei vine în vizită imediat după ce ea s-a instalat la cămin, hotărât să o convingă să se căsătorească cu el, Kim realizează că sentimentele ei pentru el nu erau nici pe departe ceea ce simțea pentru Hayden, astfel că rupe legătura. Kim și Hayden nu pot rezista atracției irezistibile pe care o simt unul față de celălalt și ajung repede împreună. Relația lor este indestructibilă și reușește să facă față tuturor greutăților. Mi-a plăcut mult povestea lor, care te face să visezi la o dragoste imposibil de frumoasă, plină de momente magice, capabilă să reziste peste ani, la fel de puternică precum în prima zi. Mi-a plăcut cum fiecare a lăsat câte ceva de la el pentru a împăca atât viața de familie cât și cariera. În momentul când au apărut copiii, dragostea lor a devenit ca o poezie frumoasă, plină de duioșie, amândoi dovedindu-se a fi părinți extrem de devotați.
Citate:
”Aparent fără nici un efort, mă aruncă pe un umăr înconjurându-mi bine coapsele cu o mână, iar cu cealaltă îmi ridică bagajele și pornește calm spre ieșirea din cămin.
– Hayden!!! Pune-mă jos! La naiba, nu sunt un sac de cartofi! Strig încercând său fiu atât de demnă cât pot fi atunci când atârn cu capul în jos și fundul ridicat în aer…
…moment în care aud o voce cunoscută:
– Hayden? Ce naiba…? Să nu-mi spui că sacul de pe umărul tău e Kim!
Cu ultimele forțe pe care le găsesc în mine, mă sprijin cu o mână de spatele lui Hayden în timp ce cu cealaltă îmi feresc părul și îmi ridic, cât de cât, capul.
– Oh! Zâmbesc timid. Bună seara, domnule profesor! Apoi revin în poziția atârnând, în timp ce un geamăt de disperare îmi scapă de pe buze.”
”Când am plecat din Los Angeles am părăsit o casă superbă, mare și…goală din cauză că mama era mai mult plecată. Mi-am dorit să fiu o studentă normală, cu prieteni adevărați, și credeam că știu ce doresc de la viață. Întâlnirea cu Hayden a schimbat totul! Nu sunt studenta care am sperat să fiu și am renunțat la unele din visele mele, dar am câștigat ceva mult mai important: o familie minunată și perfectă! Și nu aș schimba absolut nimic!”
”Când nevoia de aer ne face să ne oprim, privirile ne fug roată peste toți cei dragi nouă și se opresc pe cele trei ființe născute din dragostea noastră. Hunter și Hudson stau pe jos, de o parte și de alta a lui Hailey și se joacă cu ea. În ciuda vârstei lor crude, au o atitudine atât de protectivă față de sora lor încât ne fac să zâmbim!
– O nouă generație, un nou triplu H! spun încântată și râdem amândoi.
– Ești fericită, iubito? mă întreabă Hayden în timp ce mă soarbe din priviri.
– O, da! În al nouălea cer! Recunosc imediat și mă întind după un nou sărut.”

Triplu

Cartea Triplu H vol.1 de Corina Cîndea poate fi comandată pe site-ul editurahathor.com

6. E ușor să mă iubești / E ușor să mă rănești de Tammara Webber (Easy / Breakable), Editura Epica

Un cuplu memorabil, foarte romantic, este cel dintre Lucas și Jacqueline.
Cartea ”E ușor să mă iubești” este scrisă din punctul de vedere a lui Jacqueline, iar cartea ”E ușor să mă rănești” este scrisă din punctul de vedere a lui Lucas.
Cei doi se cunosc în împrejurări cu totul aparte, când Lucas o salvează de la viol, atacatorul fiind un prieten al fostului ei iubit. După aceea, cei doi se întâlnesc de multe ori. Lucas se dovedește a avea preocupări multiple – student, agent de pază, angajat la cafeneaua din campus, instructor la cursurile de autoapărare, preparator la cursul de economie. Jaqueline se simte din ce în ce mai atrasă de el, iar prietena ei Erin o sfătuiește să îl folosească pe Lucas pe post de băiat rău, o fază menită să o ajute să depășească trauma provocată de despărțirea de fostul iubit. In E usor să mă rănești aflăm că Lucas a știut acest lucru și s-a lăsat conștient folosit, iubind-o necondiționat și fiind capabil de orice sacrificiu pentru a o face fericită.
Lucas arată ca un băiat rău – plin de tatuaje, cu piercing în buză, plin de mușchi, cu o forță fizică remarcabilă, dar în realitate este de o sensibilitate aparte, cu o minte strălucită, un autocontrolul desăvârșit și un talent remarcabil la desen, capabil de multă iubire, tandrețe și bunătate.
Jacqueline este visătoare, dulce și timidă, cu un talent deosebit la muzică. Fostul iubit a rănit-o profund, tentativa de viol a bulversat-o complet, dar Lucas/Landon este ca un balsam pentru sufletul ei. Alături de el își recapătă încrederea în sine, bucuria de a trăi, curajul de a înfrunta situațiile tensionate.
Cuplul lor ne oferă o poveste de dragoste plină de o muzicalitate aparte, pe care nu o poți uita prea ușor.

Citate ”E ușor să te iubesc”:

”- Deci nu vreau să te simți forțată. Sau copleșită. Dar vreau, categoric vreau, să te sărut chiar în clipa asta. Rău.”
”- Ești atât de frumoasă, a șoptit el, mutându-și gura spre a mea. Buzele lui erau calde și ferme, apăsându-le pe ale mele, iar când limba lui a început un blând atac asupra liniei dintre buzele mele, eu le-am deschis.”
”Felul în care mă săruta mă făcea să mă simt ca și cum cineva mă ardea cu fierul încins, parcă el însuși se tatua sub pielea mea.”
”-Să aleg să fiu cu tine nu e o decizie complicată, Jacqueline, a șoptit el, ridicându-se o ultimă oară să se uite în ochii mei. E ușor. E incredibil de ușor.”

Citate ”E ușor să mă rănești:

”Nu avea de unde să știe că eram la fel de atras de caracterul ei și de simțul umorului pe care îl dezvăluia în schimbul nostru de mesaje, cum eram de acele mișcări captivante ale degetelor pe care le făcea când mintea îi zbura la muzică, evadând din ceea ce se întâmpla în jurul ei.”
Odată, fostul ei o mustrase pentru că nu fusese atentă la niște tâmpenii ininteligibile pe care le bolborosise, iar eu am vrut să îl strâng de gât. Cât de idiot era, să o fi avut lângă el atât de mult timp, dar să nu o vadă niciodată cu adevărat.”
”Fetele ca ea nu se îndrăgosteau de băieți care arătau ca mine. Dar nu trebuia neapărat să se îndrăgostească de mine ca să se culce cu mine, nu-i așa? În faza ei Băiatul Rău? O partidă de consolare. Doamne, ajută-mă, eram în stare să fac orice.”
”Aș putea să o desenez numai din atingeri, fără să îi văd trupul gol.”
” – Cum mă descurc, Jacqueline? Îți îndeplinesc toate fanteziile de băiat rău sau e ceva ce mi-a scăpat? Poate am un loc de muncă stabil și sunt îndrăgostit nebunește de iubita mea…
Am sărutat-o așa cum stătea, agățată de mine.
– Dar am o imaginație păcătoasă.”

Easy

 Cărțile autoarei Tammara Webber pot fi comandate pe elefant.rolibris.rolibrex.ro,  cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net

7. Diavolul cu ochi albastri, de Lisa Kleypas (Blue-Eyed Devil), Editura Miron

Îmi place mult cuplul format din Hardy și Haven. În ciuda diferențelor dintre ei, sau poate tocmai de aceea, cei doi se completează reciproc, fiecare umplând golul din viața celuilalt, fiecare devenind mai puternic și mai sigur pe el.
La prima vedere, relația lor părea sortită eșecului.
Haven era fiica cea mai mică a lui Churchill Travis, un faimos “vrăjitor al pieței de acțiuni”. Cu un tată mai mult absent și o mamă care încerca din răsputeri să o încadreze într-un tipar care nu i se potrivea, Haven își găsește identitatea la Hellesley, un colegiu pentru fete al carui motto era “Să nu fii servit, ci să servești”, care i se pare un scop tocmai potrivit pentru ea, care provenea dintr-o familie atat de bogată. Iar când îl cunoaște pe Nick, un student la economie, i se pare că a întâlnit marea iubire a vieții ei. În ciuda opoziției tatălui ei, care încearcă din răsputeri să o avertizeze că acesta este un om de nimic și că el nu o să le dea nici un ban, Haven se căsătorește cu Nick. Din păcate, intuiția tatălui ei fusese corectă. La scurt timp după căsătorie,înfuriat că nu obținuse banii pe care-i sperase, Nick devenise brutal, abuzând-o fizic și psihic. După un episod deosebit de violent, în care Nick o snopește practic în bătaie, Haven găsește puterea să îl părăsească, cu încrederea în sine și moralul la pământ.
Hardy era practic dușmanul familiei Travis, cel care încercase să îi fure logodnica lui Gage, fratele lui Haven, și să îi sufle un contract. Părea un oportunist ce își urmărea propriile scopuri întunecate, de răzbunare, ultima persoană în care Haven ar fi trebuit să se încreadă. Și totuși, instinctul, mai presus de logică, te poate ajuta câteodată să iei cele mai bune decizii, iar Haven a găsit în Hardy adevărata  iubire, sufletul ei pereche care a ajutat-o să-și depășească traumele, să devină puternică și încrezătoare în propriile forțe, ajutându-l la rândul ei pe Hardy să devină mai bun și să-și depășească propriile lui temeri.
Citate:
“Exista, însă, în viață unele momente în care trebuie sa dai dovadă de curaj, ca să nu pierzi ocazia definitiv.”
”Nu mai credeam în suflete pereche sau în iubirea la prima vedere, dar începusem să cred că, de foarte puține ori în viață, dacă erai norocos, puteai să întâlnești pe cineva cu care să te potrivești foarte bine. Nu fiindcă era perfect, nu fiindcă tu ai fi fost perfectă, ci fiindcă defectele voastre combinate se aranjau într-un fel care permitea unor ființe separate să se potrivească de minune.”
“Cu Hardy, însă, totul era altfel. Iubirea lui nu avea nici o pretenție, lucru care mi se părea cel mai frumos cadou pe care o ființă umană poate să-l ofere alteia.
Știi, i-am  sunt în noaptea nunții noastre, sunt la fel de eu insămi când sunt cu tine ca și atunci când sunt singură.
Pentru că Hardy a înțeles ce-am vrut să spun, m-a luat imediat in brațe, ca să fiu aproape de inima lui.”

diavolul

Cărțile autoarei Lisa Kleypas pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netemag.rocarturesti.ro

8. Pe strada Jamaica, de Samantha Young (Before Jamaica Lane), Editura Trei

Olivia și Nate sunt un cuplu care te convinge că că cei mai buni prieteni pot deveni iubiți și, mai apoi, parteneri pentru o viață.

Olivia era o tânără bibliotecară, de douăzeci și șase de ani, care își dedicase întreaga adolescență și primii ani din tinerețe îngrijind-o pe mama ei, ce suferea de cancer, o boală nemiloasă, care o răpusese în final. În tot timpul cât mama ei se luptase cu boala, Olivia se dedicase ei în totalitate și nu avusese nici o relație stabilă, nici un prieten. Ajunsă împreună cu tatăl ei în Scoția, la Edinburgh, își face mai mulți prieteni, dintre care cu Nate simte că are o compatibilitate neașteptată, discuțiile dintre ei fiind foarte interesante, amuzante și incitante. Cei doi se simt în largul lor unul cu celălalt, complet relaxați. Nate avea și el propriul lui trecut dureros. Prietena lui, Alana, murise răpusă de cancer la optsprezece ani, iar Nate se jurase să îi păstreze mereu vie amintirea, astfel că avusese nenumărate aventuri cu persoane de sexul opus, dar nici o relație serioasă. Olivia se simte atrasă de Nate, dar acesta o tratează doar ca pe un camarad, astfel că ea încearcă să se convingă singură că este îndrăgostită de Benjamin, un masterand, lucru care îi oferă pretextul perfect pentru a-i cere ajutorul lui Nate. Timidă și fără nici un fel de experiență cu sexul opus, Olivia îl roagă pe acesta să accepte o prietenie ”cu beneficii”, în urma căreia ea ar învăța să fie bună la pat, căpătând astfel încredere în ea pentru a-l aborda pe Benjamin. După primul moment de uluială, Nate acceptă cu mult entuziasm. Lecțiile încep cu un Nate foarte dedicat misiunii sale, iar Olivia este mai mult decât dornică să se perfecționeze în arta amorului. Curând, Olivia va recunoaște prima adevărul, și anume că Nate, nu Benjamin, era cel pe care-l dorea cu adevărat. Cu noua încredere în ea recent dobândită, are curajul să-l înfrunte pe Nate, forțându-l pe acesta să recunoască, la rândul lui, iubirea puternică pe care o simțea pentru ea.

Citate:

”Am clipit, tulburată de atracția puternică pe care o simțeam. Ajunsesem să mă pricep atât de bine s-o ignor, încât mă prinsese pe nepregătite. Asta era problema când erai prietenă cu un tip pe care îl plăceai cu adevărat și care se întâmpla să fie cel mai atrăgător bărbat pe care l-ai cunoscut în viața reală.

Sau poate era doar o scuză pentru a ceda atracției care existase mereu între noi. Și pe care o negasem din cauza prieteniei noastre.”

„- Ai promis că nu va distruge ce era între noi.
– Vrei să mă țin de acea promisiune? Nate, nu te minți pe tine însuți! În ultimele șase săptămâni am fost într-o relație și m-am săturat să pretind că nu este așa. Ești aici cele mai multe nopți și nu e vorba doar de sex. Este prietenie și afecțiune și tandrețe.”

”- M-ai învățat să cred în mine până la capăt. M-ai învățat că valorez mai mult decât văd în oglindă. Așa că astăzi, în timp ce încerci să mă înveți o lecție opusă, eu spun ”du-te dracului”
– Merit sa fiu iubită. Totul sau nimic”

”De când ne-am cunoscut, îmi plăcea să petrec timp cu tine mai mult decât cu oricine altcineva. Cu tine râd mai tare. Mă simt în largul meu cu tine. Am încredere să fiu eu însumi când sunt cu tine. Când ceva merge prost sau bine, când aud o glumă foarte amuzantă sau văd ceva ciudat, tu ești prima persoană căreia aș vrea să îi povestesc tot. Adaugă la asta cele mai bune partide de sex pe care le-am avut vreodată și nu-i de mirare că sunt dependent de tine.”

Nate-si-Olivia

Cartea Pe strada Jamaica de Samantha Young poate fi comandată pe edituratrei.rolibris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net

9. Valuri de viață, de Lina Moacă (Valuri de viață), Editura Librex

Un cuplu romantic greu încercat este cel format din Irina și Robert. După mult zbucium și suferință, cei doi au reușit în final să-și găsească o fericire binemeritată, cu atât mai prețioasă cu cât a fost atât de greu obținută.

Irina își pierduse ambii părinți într-un accident de mașină, moment care a maturizat-o brusc și i-a distrus copilăria. Singura rudă rămasă în viață a fost bunicul ei, Dan Albu, un industriaș foarte priceput, care a încercat să compenseze golurile din viața ei, rămânând o ancoră stabilă, un sprijin de nădejde pentru Irina în toate momentele ei de nesiguranță și incertitudine. Pentru a o împiedica pe Irina să devină dependentă de el, Dan o trimisese să studieze liceul în Franța, la Paris. Un nou atac de cord al lui Dan o face pe Irina să se hotărască să studieze ultimul an de liceu în București, pentru a fi aproape de bunicul ei.

În prima zi de școală, Irina cunoaște un tânăr, Robert, care o atrage ca un magnet. Cu ochi verzi, cu păr ciufulit și mișcări dezordonate, o fascinează de-a dreptul, simțind tandrețe și nervozitate, bucurie și tristețe în gesturile lui, totul laolaltă armonizându-se și creând un fel ireal de frumusețe. Deși inițial acesta îi arată multă amabilitate, în momentul în care îi află numele, se retrage brusc, fără nici o explicație. Gesturile de prea cald, prea rece continuă și în perioada următoare, înnebunind-o pe Irina.

Misterul se lămurește în momentul în care Irina află cine este, de fapt, Robert – fiul celui care îi omorâse părinții ei în accidentul de mașină. Cei doi au o întâlnire foarte emoționantă în cimitir, la mormântul părinților ei, iar Irina îl consolează pe Robert, încredințându-l că nu îi poartă pică. Sentimentele lor, ținute în frâu până atunci, se dezlănțuie și cei doi au o perioadă idilică, plină de fericire până când soarta și intervenția celorlalți îi despart, datorită unui șir întreg de neînțelegeri. Se vor regăsi peste câțiva ani, descoperind că timpul nu le diminuase în nici un fel dragostea fiecăruia pentru celălalt.

Citate:

”Ținând cont de situație, mă identific cu Julieta pentru că s-a îndrăgostit nebunește, ca și mine, de persoana cea mai puțin indicată fără să-i pese de consecințe. Așa, nitam-nisam. Dar în același timp mă identific și cu Romeo, prin modul în care o iubește pe Julieta. El știe din prima clipă ce a văzut-o, că ea este aleasa, ea devine stăpâna lui, centrul universului. Tipic. Teribil. Abia acum înțeleg acest sentiment atât de adânc despre care ascultasem cu indiferență. Iubirea e ca un val, ce te face să nu mai fii stăpân pe tine, ci să fii pe deplin subjugat altui stăpân.”

”- Ți-am spus cât îmi place pianul tău?

El zâmbește. Eu continui:

– Îmi place atât, încât acum aș vrea să-i iau locul, pielea mea să se transforme în sunete sub atingerea vibrantă a degetelor tale.

– Mi s-a gravat în minte această dorință a ta și a devenit cea mai mare dorință a mea, zice.”

 ”Buzele astea dulci fac și unicornii să plângă.”

”Însă cel mai important lucru este că mă faci să mă simt viu. Scoți la lumină dinăuntrul meu tot ce e mai bun și frumos, ce habar nu aveam că există.”

”Imediat ce trec pragul, îmi zăresc iubitul și plutesc pe ritmul clapelor de pian spre el. Tot ce văd este atât de frumos. Mă las hipnotizată de căldura din privirea lui verde care mi se strecoară în trup prin toți porii. Sunt numai raze. Dragostea o simt curgându-mi prin vene, înălțându-mă într-o altă dimensiune – una proprie, doar a noastră, unde timpul nu există.”

valuri

Cartea Valuri de viață de Lina Moacă poate fi comandată pe librex.ro

10. Cu el pentru totdeauna, de Katie McGarry (Crash into You), Editura Epica

Ultimul, dar nu cel din urmă, este cuplul format din Isaiah și Rachel, care te convinge că dragostea poate învinge orice barieră legată de educație, prejudecăți, clasă socială sau stare materială.

Ea e blondă și diafană, cu ochi albaștri violeți, delicată ca un înger. El este plin de mușchi, tatuat, cu piercinguri în urechi și emană pericol prin toți porii. Ea este bogată, elevă la o școală particulară, de fițe, și locuiește într-un cartier exclusivist de vile, în care nu intri decât după ce treci de o poartă păzită de un paznic. El a fost preluat de sistem de la vârsta de șase ani, după ce mama lui a fost arestată pentru jaf armat, și a trecut de la o tutelă la alta, iar acum fenta sistemul de asistență socială, locuind cu bunul lui prieten Noah într-o locuință unde mișunau șobolanii și duceau grija ce o să mănânce mâine. Amândoi aveau șaptesprezece ani. Lumile lor păreau paralele, iar șansele ca ei doi să se întâlnească vreodată erau ca și inexistente, dar destinul a hotărât altfel.

Rachel provenea dintr-o familie bogată și avea cinci frați mai mari, Gavin cu opt ani mai mare, Jack cu șapte ani mai mare, West cu un an mai mare, iar ea și Ethan erau gemeni. Din păcate însă, nașterile lui West, Ethan și a ei fuseseră urmarea unei tragedii – sora lor, Colleen murise de leucemie, iar mama lor nu își găsise liniștea până nu avusese încă o fată. Conștientizarea faptului că e doar un substitut, încă de când era mic copil, pusese o presiune uriașă pe umerii lui Rachel, care simțea că nu se putuse ridica niciodată la înălțimea ”originalului”, ea nefiind decât un surogat jalnic. În plus, faptul că era forțată să vorbească în public despre Colleen la evenimentele organizate de familia ei în memoria acesteia îi declanșaseră atacuri de panică în urmă cu doi ani, iar singurul mod prin care reușea să le țină sub control era să gonească noaptea cu mașina pe străzi. Într-un astfel de raid, într-un gest impulsiv de revoltă față de viața ei anostă, alege să participe la o cursă ilegală de mașini. Isaiah era disperat să facă rost de banii de chirie, așa că alesese și el să participe la acea cursă. Lucrurile se deteriorează rapid când apare poliția. Toți participanții sunt nevoiți să fugă pentru a nu fi arestați. Isaiah se întoarce după Rachel care, dezorientată, nu știa pe unde să o apuce. Cei doi stau de vorbă și sunt fascinați unul de celălalt. Deși la plecare Rachel îi dă numărul ei de telefon, iar Isaiah promite să o sune, acesta descoperă că Eric, organizatorul cursei ilegale, a aflat că doi studenți l-au turnat la poliție și e hotărât să se răzbune, inclusiv pe Rachel care venise cu aceștia. Îngrozit că Rachel ar putea fi târâtă în lumea nemiloasă a străzii, a pariurilor ilegale și a traficanților de droguri, Isaiah încearcă să se țină departe de ea, pentru ca Eric să nu o poată găsi. Curând însă, Eric o găsește, iar Isaiah sare în apărarea lui Rachel cu orice risc. Cei doi se află acum într-o cursă contracronometru. În șase săptămâni trebuie să-i dea lui Eric cinci mii de dolari,  în caz contrar Isaiah ar fi fost ucis, iar soarta lui Rachel ar fi cumplită. În tot acest timp, atracția dintre ei crește, cei doi au sentimente tot mai puternice unul față de celălalt, iar dragostea lor e ca o poezie frumoasă. Este frapant să descoperi că sub carcasa de băiat dur și periculos se ascunde un suflet tandru și generos, capabil de sacrificii extreme pentru persoana iubită. Alături de Isaiah, Rachel devine o persoană puternică, având curajul să-și înfrunte temerile și să lamurească lucrurile în propria familie, afirmându-și dreptul de a-și hotărî singură destinul.

Citate:

”Pentru câteva clipe fugare, uluitoare, veșnic-rătăcitorii lui ochi cenușii privesc în ochii mei, și atunci văd: are șaptesprezece ani. În ei găsesc acea fărâmă de vulnerabilitate care mă mistuie și mă sugrumă. Dar, la fel de repede pe cât a apărut, fărâma aceea dispare, iar el reîncepe să cerceteze salonul după cine știe ce amenințare.”

”Pentru că așa vreau, rămân în continuare cu mâna pe fața ei. Obrazul lui Rachel e cald și neted. Îmi face plăcere s-o ating și, chiar mai mult de-atât, îmi face plăcere ca ea să mă atingă. Îngerul ăsta mi-a spulberat toate ideile preconcepute despre cum ar trebui să arate o fată bogată, elevă la un liceu particular. Nu bea, n-are iubit, îi plac mașinile rapide – ce naiba, se pricepe la mașinile rapide – și e preocupată de starea mea.”

”Isaiah preia din nou inițiativa și mă sărută, cu blândețe, încă o dată. De două ori. A treia oară, ceva mai prelung. După care buzele lui se îndepărtează.”

”Rachel zâmbește. E un zâmbet frumos. Unul care luminează încăperea infestată de șobolani de la mansardă. Nimeni nu mi-a mai zâmbit așa vreodată. Nimeni. Totul din mine se contorsionează de nevoia de a o ține lipită de mine.

Ar trebui să fiu enervat. Cine știe dac-o să mai văd vreodată banii de la Eric. Cine știe dacă Noah și cu mine n-o să pierdem apartamentul închiriat, iar eu n-o să ajung la loc în brațele sistemului. Numai că, în clipa de față, nici atâtica nu-mi pasă. Acum, ating un înger.”

”Furnicături și unde de șoc și cutremure și uragane. Toate se dezlănțuie simultan, în timp ce buzele noastre se mișcă, dar nici pe departe suficient de repede. Nimic nu pare să se întâmple suficient de repede. Cu cât sunt mai aproape de el, cu atât mai tare mă strânge Isaiah, iar cu cât mai tare mă strânge el, cu atât mai mult îmi doresc să mă strecor înăuntrul lui și să trăiesc în lumea asta delicioasă, plină de căldură și fantastic de plină de dorință.”

”De trei luni visez s-o am din nou în brațele mele Rachel e genul de fată care necesită așteptare, și fără discuție merită să fie așteptată.”

”- Te iubesc, îmi spune, cuibărindu-se în mine.

Bătăile inimii îmi devin mai ușoare și mai vesele. Ea trăiește și mă iubește.

– Te iubesc, îi spun, la rândul meu.”

7256881

Cartea Cu el pentru totdeauna de Katie McGarry poate fi comandată pe elefant.ro, libris.rolibrarie.net, librex.rocarturesti.ro

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP

48 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *