Colectia Cele mai frumoase romane de dragoste – Editura Litera

26

Colecția „Cele mai frumoase romane de dragoste”

Editura Litera

O selecție a celor mai îndrăgite povești de iubire din literatura universală și română, seria reunește autori celebri precum Charlotte Brontë, Gustave Flaubert, D.H. Lawrence, Jane Austen, Edith Wharton, Cella Serghi și romane devenite clasice, cum ar fi Jane Eyre, Doamna Bovary, Amantul doamnei Chatterley, Mândrie și prejudecată, Pânza de păianjen, cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.
colectie litera
Lista titlurilor, in ordinea aparitiei, începând din 24 mai 2016, la toate punctele de difuzare a presei, colecția „Cele mai frumoase romane de dragoste”, la prețul de 14.99 lei:
 • Jane Eyre (Charlotte Brontë) – 24.05.2016

După o copilărie dificilă, marcată de sărăcie și lipsuri, tânăra Jane Eyre devine guvernantă la Thornfield Hall, castelul unui gentleman bogat, Edward Rochester. Cu timpul, cei doi încep să se apropie, discută, se înfruntă, învață să se respecte reciproc și, în cele din urmă, se îndrăgostesc unul de altul. Jane întrevede posibilitatea unei vieți liniștite, însă un adevăr cumplit iese la lumină, parcă pentru a-i dovedi că nu poate fi fericită, că nu poate să aibă parte de dragoste și să scape de soarta ce i-a fost hărăzită. Rochester pare să ascundă un secret teribil: o prezență amenințătoare bântuie castelul său întunecat. Roman al unei iubiri pătimașe care înfruntă adversitățile pentru a-și împlini destinul, „capodopera unui geniu“, cum îl numea William Makepeace Thackeray, Jane Eyre continuă să-și impresioneze și astăzi cititorii prin abordarea profundă a unor teme cum ar fi diferențele de clasă, sexualitatea și religia în Anglia victoriană de la mijlocul secolului al XIX-lea, fiind considerat unul dintre cele mai bune romane din literatura engleză.
 • Rivalitate (Edith Wharton) – 31.05.2016

Dupa ce a petrecut o lunga perioada de timp pe Riviera, impreuna cu o comunitate americana expatriata, Kate Clephane decide sa se intoarca la New York, unde prezenta ii fusese multa vreme refuzata de catre inalta societate, pentru vina de a-si fi abandonat sotul si fetita de trei ani. Cea care ii doreste intoarcerea este fiica sa Anne, care vrea ca mama ei sa ii fie alaturi la nunta cu Chris Fenno, erou de razboi, dar, in acelasi timp, om fara talente deosebite si arivist de profesie. Kate e insa prea putin interesata de adevaratele intentii ale lui Chris fata de fiica ei, pentru ca, in trecut, barbatul i-a fost amant, iar ea este inca indragostita de el. Dilema morala a femeii (sa-i marturiseasca fiicei sale secretul sau sa taca?) si drama care va urma conduc spre un final care a scandalizat societatea americana la vremea aparitiei cartii.
Rivalitate este unul dintre ultimele mari romane ale lui Edith Wharton, autoarea detinatoare a Premiului Pulitzer pentru volumul Varsta inocentei, cea pe care Gore Vidal o numea „unul dintre cei trei sau patru romancieri americani care pot fi considerati cu adevarat importanti”. 
 • Doamna Bovary (Gustave Flaubert) – 07.06.2016

Unul dintre cele mai importante romane franceze din istoria literaturii, în versiune integrală, redescoperim povestea tragică a Emmei Bovary, o femeie cu o căsnicie nefericită, un soţ mediocru, nişte amanţi egoişti şi prea multe iluzii romantice. De dincolo de povestea Emmei răzbate însă cea a provincialismului îngust, bigot şi burghez înfierat la tot pasul de Gustave Flaubert, care pare a fi strecurat în fiecare frază o doză din arsenicul luat de eroina sa deziluzionată. Madame Bovary este o carte provocatoare, caustică, de o ironie fără drept de apel, pentru care autorul a fost de altfel acuzat de ultraj adus moralei publice, ajungând în faţa tribunalului corecţional.„Gustave Flaubert mânuieşte pana ca alţii bisturiul.”
Sainte-Beuve
„Stilistic, e proză care face ce-ar trebui să facă poezia. Femeia Emma Bovary n-a existat niciodată: romanul Madame Bovary n-are moarte. Cartea are viaţă mai lungă decât femeia.”
Vladimir Nabokov
„Mulţi scriitori – printre care şi eu – au încercat, la un moment dat «să fie Flaubert».”
Orhan Pamuk
„Ştiam ce fel de scriitor mi-ar fi plăcut să fiu şi mai ştiam că aveam să fiu îndrăgostit până la moarte de Emma Bovary.”
Mario Vargas Llosa
„O capodoperă.”
Diana Slavu, eroina Cellei Serghi, este un personaj complex, o combinatie de naivitate, feminitate, inteligenta si spirit de aventura. Iubeste cu pasiune, dar este prinsa in „panza de paianjen” a vietii. Iubirile Dianei – cea adolescentina, pentru marea dragoste a vietii ei, Petre Barbu, cea maritala, pentru Michi, si cea carnala, intruchipata de Alex – sunt prezentate prin intermediul caietelor sale, citite de Ilinca Dima, si al mai multor scrisori din corespondenta celor doua prietene. 
Roman de debut cu accente autobiografice, cu actiunea plasata in Bucurestiul interbelic, la Constanta, Mangalia si Balcic, Panza de paianjen prezinta o lume cu un farmec aparte, intr-un stil vioi si plin de sensibilitate, indreptatind succesul de public de care s-a bucurat de-a lungul timpului. 
 • Toamnă timpurie (Louis Bromfield) – 21.06.2016

Roman distins cu Premiul Pulitzer, care ne prezintă lupta unei femei de a-și găsi și accepta adevărata menire în viață, este o frescă socială meticuloasă și pătrunzătoare a Americii începutului de secol XX.
Captivă într-o căsnicie lipsită de dragoste, Olivia Pentland disprețuiește viața întemeiată pe respectarea unor aparențe.
Balul de prezentare în societate a fiicei sale și întoarcerea din străinătate a Sabinei, o rudă nonconformistă, îi dau ocazia de a descoperi iubirea alături de extrovertitul și curajosul „irlandez” Michael O’Hara. Experiența aceasta, ca și aflarea unui secret de familie, vor avea urmări radicale pentru fiecare dintre protagoniști.
 • Roșu și Negru (Stendhal) – 28.06.2016

Frumos și ambițios, Julien Sorel este hotărât să se ridice deasupra originilor sale provinciale umile. Dându-și seama curând că succesul poate fi atins doar prin adoptarea codului subtil de ipocrizie după care se conduce societatea, el începe să avanseze prin înșelăciune și egoism. Cariera sa triumfală îl poartă până în cercul restrâns al lumii aristocratice pariziene, unde printre cuceririle sale se numără blânda doamnă de Rênal, o femeie căsătorită, și trufașa Mathilde. Julien comite însă în cele din urmă o crimă neașteptată și tulburătoare, semnându-și singur condamnarea la moarte.
„Roșu și Negru” este un portret incisiv și plin de viață al societății franceze din prima jumătate a secolului al XIX-lea, măcinată de corupție, lăcomie și plictiseală, iar Julien Sorel – profitorul fără scrupule a cărui strategie machiavelică este subminată de propriile emoții – rămâne până azi unul dintre personajele cele mai interesante din literatura europeană.
Ultimul roman al lui D.H. Lawrence, AMANTUL DOAMNEI CHATTERLEY a fost interzis la publicarea sa, stârnind o furtună de con­troverse. Lawrence explorează trăirile lui Constance Chatterley, prizonieră într-un mariaj steril cu Sir Clifford, un aristocrat in­telectual paralizat de la brâu în jos în urma Primului Război Mondial. Disperat să cape­te un moștenitor, Clifford îi sugerează soției sale să încerce o aventură, și Constance se trezește implicată într-o relație pasională cu Oliver Mellors, paznicul de vânătoare de pe domeniul lor. Într-un stil liric și sen- zual, romanul descrie profunda legătură emoțională și fizică dintre doi oameni separați de prejudecățile celorlați, denunțând totodată necruțător păcatele industrializării și împărțirea societății în clase. Forța, com­plexitatea și subtilitatea psihologică fac din această scriere cu totul originală o apologie a pasiunii, o celebrare erotică a vieții.
Elizabeth Bennet este întruchiparea perfectă a eroinei tipice pentru Jane Austen: inteligentă, generoasă, sensibilă, incapabilă de gelozie sau de orice alt păcat major. Am putea crede că asta o face o mironosiță insuportabilă, dar adevărul e că Lizzy este o tânără modernă și sofisticată, care, la nevoie, știe să dea o replică spirituală și politicoasă, însă mustind de sarcasm. Ocazia i se ivește din plin când îl cunoaște pe arogantul, dar onestul burlac Fitzwilliam Darcy, prototipul eroului romantic distant și intens masculin, care o tratează inițial cu superioritate și chiar cu grosolănie. Căci, fără îndoială, miza romanului, întrebarea care a făcut și face generații de cititori să întoarcă filă după filă până în ziua de azi este: vor ajunge Elizabeth și domnul Darcy, în ciuda diferențelor care îi fac aparent incompatibili, să fie împreună? Descoperiți răspunsul în această carte devenită clasică, savurând o poveste de dragoste scrisă după toate regulile artei și lăsându-vă fermecați de personajele ei memorabile!
Colecția continuă cu o nouă serie de 8 romane – din 19 iulie 2016 noi titluri vor fi disponibile la toate punctele de difuzare a presei, la prețul special de 14,99 lei.
colectia cele mai frumoase romane de dragoste
LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI, singurul roman al lui Emily Brontë, descrie dragostea intensă și aproape demonică dintre Catherine Earnshaw și Heathcliff, un copil de țigan găsit și crescut de tatăl ei. După moartea domnului Earnshaw, Heathcliff este umilit de fratele lui Catherine, gelos pe afecțiunea pe care părintele său i-o purtase orfanului, în ciuda lipsei de educație și de maniere a acestuia.
Între timp, Catherine se simte atrasă de Edgar, fiul unui nobil vecin, care o impresionează prin blândețea și comportamentul său aristocratic.
Crezând că iubita lui nu-i împărtășește sentimentele, Heathcliff părăsește Wuthering Heights, reședința izolată a familiei, și revine câțiva ani mai târziu ca un om bogat și rafinat, nerăbdător să se răzbune pentru fostele sale suferințe.
Structura narativă complexă, emoțiile violente, descrierile evocatoare ale ținuturilor mlăștinoase singuratice și măreția poetică a viziunii autoarei fac din acest roman unic o capodoperă a literaturii engleze.
Adriana Dunea, eroina ORAȘULUI CU SALCÂMI, fiica unor burghezi de provincie și adolescentă candidă și cultivată, pleacă la București, lăsând în urmă viața plictisitoare a orășelului și prima iubire pentru Gelu, care continuă să o iubească statornic.
În capitală, fata trece granița maturității fizice și comportamentale și descoperă mirajul senzualității, regăsindu-și în cele din urmă fostul iubit ca pe un amant pasional, dar alegând să-l părăsească pentru a se consacra, capricios, unei căsnicii burgheze convenționale.
În ACCIDENTUL, Nora sare stângaci din tramvai și este ajutată să se ridice de Paul, avocat de succes, însă nefericit sentimental, care o conduce până acasă. Tânăra profesoară i se dăruiește spontan, deși devotamentul și răbdarea ei îl lasă multă vreme indiferent pe mizantropul Paul. În cele din urmă, Nora îi propune o excursie la schi, în mijlocul naturii somptuoase de pe Valea Prahovei.
Două romane de dragoste care înfăţişează iubirea cu toate meandrele ei sufletești în momente diferite ale vieţii și alegerile hotărâtoare pe care ea le insuflă personajelor feminine.
 • Floarea întunecată – John Galsworthy – 02.08.2016

Acțiunea romanului FLOAREA ÎNTUNECATĂ de John Galsworthy, autor al ciclului Forsyte Saga și laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, se întinde pe o perioadă de aproape treizeci de ani din viața lui Mark Lennan, un sculptor dintr-o familie engleză înstărită. Alcătuit din trei părți, „Primăvara”, „Vara” și „Toamna”, care corespund tot atâtor epoci din existența personajului principal, volumul surprinde trei mari pasiuni din viața lui Mark, primele două din vremea tinereții și a maturității, pentru două femei mature, iar a treia din vremea vârstei mijlocii, pentru o fată aflată abia la anii adolescenței.
Liric și amuzant pe alocuri, prin stângăcia personajelor care nu reușesc uneori să-și exprime sentimentele, romanul lui Galsworthy conține pasaje descriptive remarcabile și impresionează prin structura simetrică a narațiunii, marcă a scriiturii unui mare autor.
 • Iluzii pierdute – vol.1, Honore de Balzac – 09.08.2016

Lucien Chardon, tânăr chipeș, talentat și cultivat din Angoulême, își caută fericirea și progresul pe scara socială în brațele doamnei de Bargeton, reprezentantă de seamă a nobilimii din regiune, o femeie mai în vârstă ca el, iubitoare de arte și dezgustată de viața grosolană a provinciei. Cei doi îndrăgostiți fug la Paris, unde Lucien, animat de ambiții literare, își dorește cu tot dinadinsul săpătrundă în lumea jurnaliștilor și a scriitorilor și să se afirme. Va reuși el oare să-și salveze idealurile nobile și iubirea în păienjenișul de intrigi și de pretenții ale sofisticatei protipendade pariziene? Considerat adesea cel mai bun roman al lui Balzac, Iluzii pierdute pictează un tablou impresionant al moravurilor Franței din prima jumătate a secolului al XIX-lea urmărind destinele a doi prieteni, poetul Lucien Chardon și tipograful David Séchard, ale căror drumuri, pornind aidoma sub semnul iubirii și al speranțelor idealiste, ajung să se despartă și să se întretaie de mai multe ori de-a lungul timpului.
 • Iluzii pierdute – vol.2, Honore de Balzac – vol. 2 – 16.08.2016

Nerăbdător să se afirme, dar sărac și necunoscător al moravurilor aristocrației literare pariziene, ambițiosul Lucien Chardon se face de râs și pierde dragostea admirativă a doamnei de Bargeton, cu care fugise din Angoulême. Incapabil să publice, dar și să se sacrifice în numele artei autentice, ajunge să ducă o viață luxoasă printre jurnaliștii și actrițele de moravuri ușoare din capitală, împrumutându-se repetat de la vechiul său prieten, David Séchard, căsătorit cu Ève, sora lui Lucien. Nici măcar iubirea pasionată și încrederea actriței Coralie nu-l pot salva. În timp ce cameleonicul tânăr decade tot mai mult, David, rămas la Angoulême, ajunge în închisoare prin mașinațiunile unor concurenți, care îi falsifică semnătura pe un document de credit acordat lui Lucien. Întors acasă, disprețuit, falit și devastat după moartea lui Coralie, Lucien este cuprins de remușcări pentru soarta prietenului său și reușește să obțină suma necesară eliberării lui încheind un pact cu un misterios abate spaniol. David își găsește liniștea în iubirea soției sale și într-o viață cinstită la țară, în timp ce Lucien, damnat, se întoarce la Paris.
 • Idilă pe un turn, Thomas Hardy – 23.08.2016

Nefericită în căsnicie, Lady Constantine încalcă toate regulile bunei-cuviințe îndrăgostindu-se de tânărul și frumosul om de știință Swithin St. Cleeve, care-i este inferior din punct de vedere social și cu zece ani mai tânăr.
Moartea soțului ei le lasă în cele din urmă cale liberă, și, într-un vechi turn transformat în observator astronomic, cei doi îndrăgostiți își creează, ocrotiți de stele, propriul univers – până când presiunile lumii exterioare, dar și conflictul dintre munca științifică și iubire amenință să-l distrugă.
În IDILĂ PE UN TURN, Thomas Hardy face o analiză complexă a temei iubirii care desfide granițele de vârstă și rang social, abordând totodată cu pătrunderea caracteristică principalele obsesii sociale și culturale ale secolului al XIX-lea: sexualitatea, împărțirea în clase a societății, istoria, știința și religia.
 • Într-un cămin de domnișoare * Călător din noaptea de Ajun – Anișoara Odeanu – 30.08.2016

Scriitura frustă, lucidă şi lipsită de sentimentalism, dar nu şi de sensibilitate, din romanele Anişoarei Odeanu i-a adus autoarei elogiile colegilor contemporani de breaslă şi aprecierea publicului. Generaţii de cititori s-au identificat cu personajele ei feminine –neliniştite, singuratice, vitale, aflate mereu în căutarea noului şi a emoţiilor. Dany Penzza, eroina din Într-un cămin de domnişoare, şi Olga din Călător din noaptea de Ajun sunt tinere studente cultivate, curioase, boeme, dar care par să aştepte tot timpul, mai mult sau mai puţin conştient, ivirea dragostei. Sentimentele şi experienţele lor amoroase vin şi trec, notate de cele două fete cu minuţie şi cu un soi de detaşare imparţială care ascunde, de fapt, nostalgia unei mari iubiri. Ar putea aceasta să fie Peter, neamţul care apare în ambele romane, personaj capricios ce pare să-şi pună amprenta definitivă asupra iubitelor sale? Jurnale ale trăirilor sufleteşti, romanele Anişoarei Odeanu sunt un omagiu adus tinereţii mereu surprinzătoare, libere şi dezinvolte.
 • Trandafiri, Leila Meacham – 06.09.2016

La începutul secolului XX, într-o vreme în care onoarea și sacrificiul sunt încă principii călăuzitoare, un orășel din zona estică a Texasului, este guvernat de două familii cu origini străvechi: Toliver, stăpâna celei mai mari plantații de bumbac din zonă, şi Warwick, care are în proprietate hectare întregi de păduri cu lemn pentru cherestea.
Copiii celor două familii, frumoasa şi încăpățânata Mary Toliver, şi delicatul, dar puternicul Percy Warwick, sunt eroii unei poveşti de dragoste dramatice. Percy o iubeşte pe Mary de când se ştie şi îşi doreşte cu ardoare să o ia în căsătorie, dar în inima lui Mary nimic nu este mai presus decât plantația de bumbac lăsată moştenire de tatăl ei. Atracția dintre ei este însă de neevitat, iar consecințele despărțirii lor se resimt de-a lungul anilor, dând naştere unui şir nesfârşit de minciuni, dezamăgiri, secrete şi tragedii. În această „saga minunată şi captivantă, cu ecouri din Pe aripile vântului“ Leila Meacham oferă cititorilor un splendid buchet de sentimente de familie, în care se împletesc pasiunea, răzbunarea şi o mulțime de „ce-ar fi fost dacă“.

Din 8 martie 2017, colecția „Cele mai frumoase romane de dragoste” continuă cu o selecție din cele mai îndrăgite povești de iubire din literatura universală și română. Seria reunește autori celebri precum Jane Austen, Lev Tolstoi, G. Călinescu și Cella Serghi și romane clasice, printre care „Rațiune și simțire”, „Anna Karenina”, „Enigma Otiliei”, dar și titluri din literatura contemporană, precum „O zi”, de David Nicholls și „Somerset”, scris de autoarea bestsellerului „Trandafiri”. Cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.

 • Ford Madox Ford – Povestea unei pasiuni – 08.03.2017

Chiar înainte de declanșarea Primului Război Mondial, două cupluri tinere se întâlnesc într-o stațiune din Germania. Relația aparent perfectă, dar încă fragilă a soților Edward și Leonora Ashburnham lasă loc curând adulterului, nefericirii și trădării, în timp ce soții John și Florence Dowell sunt și ei afectați de minciuni și infidelitate. Dar această poveste din lumea bună, ce pare la prima vedere o complicată intrigă de dragoste şi adulter, nu este doar un roman de pură factură psihologică, ci și un autentic roman social, despre care scriitorul englez Graham Greene spunea că este „cel mai frumos roman al lui Ford şi, poate, unul dintre cele mai frumoase romane ale secolului XX”.
 • George Călinescu – Enigma Otiliei – 15.03.2017 

Felix Sima, un tânăr de optsprezece ani, vine în București la unchiul său Costache Giurgiuveanu pentru a urma Facultatea de Medicină. Aici îi cunoaște pe membrii familiei și pe un prieten al acestora, Leonida Pascalopol, fiind atras în mod special de Otilia, fiica vitregă a bătrânului. În timp ce Felix este prins între dragostea pentru Otilia și aplecarea către studiu, Otilia, la rândul ei, oscilează între afecțiunea pentru prosperul și galantul Pascalopol și atracția pentru tânărul, dar neexperimentatul Felix. Roman citadin de tip clasic și balzacian, Enigma Otiliei este, dincolo de povestea de dragoste a celor doi tineri protagoniști, o frescă a burgheziei bucureștene de la începutul secolului XX, aparținând unuia dintre cei mai mari critici și istorici literari români.
 • David Nicholls – O zi – 22.03.2017

15 iulie 1988. Emma și Dexter se întâlnesc pentru prima oară în noaptea de după absolvirea universității. A doua zi, fiecare va porni pe propriul drum. Unde vor fi în această zi peste un an? Dar peste doi? Și în fiecare an care va urma? Em și Dex, Dex și Em – speranțe și oportunități ratate, zâmbete și lacrimi, certuri și împăcări, succese și eșecuri – o relație dezvăluită prin frânturi de viață surprinse în aceeași zi de 15 iulie.
Douăzeci de ani, doi oameni. O zi.
Inteligent, amuzant, plin de compasiune și de învățăminte și, pe alocuri, insuportabil de trist…
The Times
Cele două personaje sunt creionate cu atâta forță și dureroasă exactitate, cu atât de mult realism, încât, la final, ai sentimentul că ți-au devenit la fel de familiare ca niște prieteni buni. E aproape imposibil să găsești toate acestea într-o carte și să nu recunoști extraordinarul talent al scriitorului care le-a creat.”
The Guardian
O lectură emoționantă… Nicholls este expert în surprinderea vârstei tinereții, a primei iubiri, a suferinței din dragoste și a traseului complicat și haotic al legăturilor romantice…
News of the World
 • Cella Serghi – Gențiane – 29.03.2017

În „Gențiane”, Cella Serghi spune povestea Radei Ionac, personaj asemănător din multe puncte de vedere cu Diana Slavu, eroina din Pânza de păianjen. Tânără de origine modestă, Rada muncește din greu – este asistentă medicală într-un spital, slujnică în casele unor doamne cu stare – ca să-și poată finaliza studiile și să devină regizor. Pentru a-și împlini visul, este nevoită să accepte compromisuri și să facă față prejudecăților celor din jur. Ca toate personajele feminine ale Cellei Serghi, Rada se îndrăgostește și suferă din iubire, îi admiră și îi disprețuiește pe bărbați. În final însă, fericirea nu vine din poveștile de dragoste pe care le trăiește, ci din împlinirea personală.
 • Jane Austen – Rațiune si simțire – 05.04.2017

 • Lev Tolstoi – Anna Karenina (vol. 1) – 12.04.2017

 • Lev Tolstoi – Anna Karenina (vol. 2) – 19.04.2017

 • Leila Meacham – Somerset – 26.04.2017

Sursa: Editura Litera

litera

About Author

26 de comentarii

 1. Barbalata Mirela on

  „Rivalitate”, „Panza de paianjen” le-am luat, mai astept „Toamna timpurie” 🙂

 2. Dintre toate, doar „Rivalitate” si „Toamna timpurie” nu le-am citit.
  Imi voi lua insa „Mandrie si prejudecata”, pe care am citit-o si recitit-o, dar o am intr-o editie veche si imi zboara paginile din ea la recitit!

 3. Clipa Narcisa on

  Vreau sa imi iau „Mandrie si prejudecata”. Am reusit sa iau „Jane Eyre” si „Panza de paianjen” astazi. Ador copertile lor. 🙂

  • Barbalata Mirela on

   Asa este Narcisa, copertile sunt minunate 🙂 .
   Te atrag sau, cum se spune, sunt placute ochiului 🙂 .
   Mi am luat si eu „Panza de paianjen” 🙂

 4. Stiti pe ce data v-a aparea Mandrie si prejudecata sau daca a aparut? :))
  Eu mi-am achizitionat doar Jane Eyre pe care am si citit-o si mi-a placut foarte mult,iar dintre toate titlurile as mai fi interesata si de Mandrie si prejudecata…

  • barbalata mirela on

   Se putea altfel Dana!!??? Dar ne descurcam noi 🙂 . Avem cartile si trece timpul 😉

 5. Chiar zilele acestea mi-am cumparat două carti din aceasta colectie. Una am cumparat-o deoarece esra de Thomas Harduy iar cealalta (penultima mentionata în lista) deoaerce e scrisa de o autoare romanca necunoscuta mie. Util articol. 🙂

Lasă un răspuns